Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Aluehallitus koolla: käsittelyssä tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanoon liittyviä oikaisuvaatimuksia

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus kokoontui 28.5.2024 puheenjohtaja Tapani Töllin johdolla. Aluehallitus käsitteli muun muassa oikaisuvaatimuksia, jotka liittyvät tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanoon.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvä päätöksenteko alkoi huhtikuun lopussa. Ohjelman toimeenpano tehdään toimialuejohtajien viranhaltijapäätöksinä. Aluehallitus sai 28.5.2024 käsiteltäväkseen viisi ikäihmisten palvelujen toimialuejohtajan viranhaltijapäätöksiin liittyvää oikaisuvaatimusta.  

  • Kaksi oikaisuvaatimusta koskien Reisjärvellä sijaitsevan arviointi- ja kuntoutusyksikkö Arviidan lakkauttamispäätöstä (Viranhaltijapäätös 26.4.2024/11).  
  • Oikaisuvaatimus koskien ympärivuorokautisen asumisen yksikkö Lumijoen Lumilyhdyn toiminnan lakkauttamista ja muuttamista yhteisöllisen asumisen yksiköksi (Viranhaltijapäätös 26.4.2024/12) 
  • Kaksi oikaisuvaatimusta koskien ympärivuorokautisen asumisen yksikkö Reisjärven Honkalinnan lakkauttamista (Viranhaltijapäätös 26.4.2024/15).   

Mukana oli sekä yksityisten henkilöiden että kunnan tekemiä oikaisuvaatimuksia. 

Aluehallitus kävi keskustelua oikaisuvaatimusten sisällöistä ja perusteista. Aluehallitus hylkäsi oikaisuvaatimukset kokonaisuudessaan eikä muuttanut viranhaltijapäätöksiä.   

Muut käsitellyt asiat 

  • Lausunto ARA-hakemukseen Kempeleen kuntaan suunnitellusta yhteisöllisestä asumisratkaisusta/Synkroni Oy 

  • Eropyyntö ja uuden jäsenen nimeäminen Oulunkaaren alueellisen neuvottelukuntaan. Uudeksi jäseneksi nimettiin Terhi Taikavaara Pudasjärveltä. 

  • Nuorisovaltuuston jäsenen ja varajäsenen nimeäminen.  

  • Vanhusneuvoston edustajan ja varaedustajan nimeäminen. 

Kokousajat ja pöytäkirjat Pohteen sivuilla 

Aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran 4.6.2024.  

Kokousajat, esityslistat ja tarkastetut pöytäkirjat löydät Pohteen verkkosivuilta aluehallituksen sivulta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen tulevaisuuslautakunta hyväksyi toimintaterapian palvelusetelin sääntökirjan ja palvelusetelien arvot14.6.2024 09:59:05 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.6.2024 toimintaterapian palvelusetelin sääntökirjan ja palvelusetelien arvot. Sääntökirja määrittelee hyväksymiskriteerit palveluntuottajille sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain (569/2009) 5 § mukaisesti. Sääntökirjaa noudatetaan, kun hyvinvointialue järjestää palveluja toimintaterapian asiakkaille palvelusetelilain mukaisesti. Tulevaisuuslautakunta keskusteli myös potilas- ja sosiaaliasiamiehen selvitykseen tehdyistä toimialueiden vastineista ja kiitti toimialueita reagoimisesta selvityksessä esille nousseisiin havaintoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye