Keskuskauppakamari: Suomen kilpailukyvyn vahvistaminen edellyttää Suomelta toimia myös EU-tasolla

Jaa

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi korostaa, että seuraavalla EU-vaalikaudella EU:n kehittäminen kilpailukykyisemmäksi toimintaympäristöksi yrityksille edellyttää suomalaisilta toimijoilta aktiivista ennakkovaikuttamista. 

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Kauppakamarien EU-vaalitavoitteissa nostetaan esille EU:n ennakkovaikuttamisen tärkeys kilpailukyvyn vahvistamisena. Kauppakamarien mukaan Suomen tulisi tunnistaa Suomelle strategisesti tärkeät kysymykset ja muodostaa niistä ennakkokantoja. 

”Viime hallituskauden aikana käsitelty EU:n ennallistamisasetus paljasti sen, kuinka tärkeää on olla aktiivisesti mukana niissä keskusteluissa, joissa käsitellään Suomelle strategisesti tärkeitä kysymyksiä. Ennakkovaikuttamisessa on ennen kaikkea kyse siitä, että omalla toiminnallamme varmistamme, että Suomen hyvät ratkaisut päätyvät EU:n ratkaisuiksi,” sanoo Romakkaniemi.

Kansainvälinen kilpailu edellyttää EU:n tason ratkaisua osaajapulaan

Tulevina vuosina EU kilpailee kansainvälisistä investoinneista, osaavasta työvoimasta ja teknologiajohtajuudesta. Osaavan työvoiman saatavuus on keskeisessä roolissa EU:n ja Suomen kilpailukyvyn turvaamisessa. 

”Kilpailukykyinen EU tarvitsee osaamista. Eurooppa ikääntyy ja työllisten määrä laskee koko mantereella, joka myös näkyy Suomessa työvoimapulana. Kilpailukyvyn kannalta on tärkeätä, että EU:ssa turvataan osaavan työvoiman saatavuus ja panostetaan TKI-toimintaan,” toteaa Romakkaniemi.

Kauppakamarien julkaisemassa EU:n vaalitavoitteissa nostetaan tarve luoda EU-tason strategia osaamiseen perustuvalle maahanmuutolle ja muuttaa TKI-rahoituksen painopistettä. 

”Seuraavalla EU-toimikaudella on tärkeätä, että rahoitusta suunnataan EU:n rahoitusvälineiden kautta enemmän TKI-toimintaan niin, että kriteereissä painotetaan laatua ja kilpailullisuutta,” sanoo Romakkaniemi

Kauppakamarit julkaisivat 8.5. kahdeksan tavoitetta tulevalle EU-vaalikaudelle. Kaikki kahdeksan tavoitetta on luettavissa täältä

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä säilyi ennätystasolla – pienissä pörssiyhtiöissä naisten osuus nousi ensimmäisen kerran 30 prosenttiin16.7.2024 06:54:00 EEST | Tiedote

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä on 33 prosenttia. Kuudessa pörssiyhtiössä kymmenestä hallituksen sukupuolijakauma on tasapuolinen. Jotta tasapuolinen sukupuolijakauma täyttyisi kaikissa pörssiyhtiöissä, pörssiyhtiöiden hallituksiin tarvittaisiin yhteensä noin 60 naista lisää. First North -yhtiöissä naisten osuus hallituksen jäsenistä on 25 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin tuoreesta naisjohtajakatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye