Suomen Psykologiliitto

Miksi nuori turvautuu itsensä vahingoittamiseen? Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmä tarttuu SuomiAreenalla kipeään aiheeseen

Jaa

Mitä nuoren mielessä tapahtuu, kun hän turvautuu itseään vahingoittavaan käyttäytymiseen? Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän keskustelussa SuomiAreenalla pohditaan, millaiset tekijät nuorta suojaavat tai haavoittavat ja kuinka itsetuhoista nuorta voidaan tukea. Keskustelu järjestetään Porin torilla tiistaina 25.6.2024 klo 10–10.45. 

Kuvassa lukee "Miksi nuori turvautuu itsensä vahingoittamiseen?" ja alareunassa "Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmä". Tausta on harmaa ja tekstin takana on keltainen maaliroiske.
SuomiAreenalla keskustellaan siitä, mikä saa nuoren turvautumaan itseään vahingoittavaan käyttäytymiseen. Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmä

Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän yhdessä Suomen Psykologiliiton, Suomen Nuorisopsykiatrisen yhdistyksen ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa järjestämässä keskustelutilaisuudessa kysytään, kuinka nuoren mielenterveyden järkkyminen voi johtaa siihen, että itsetuhoisuus tuntuu tarpeelliselta ratkaisuyritykseltä. Keskustelussa etsitään keinoja tukea itseä vahingoittavaan käyttäytymiseen turvautuvaa nuorta ja hänen läheisiään.

Ilmiötä tarkastellaan niin tilastojen ja tutkimuksen kuin eri alojen ammattilaisten ja päättäjien näkökulmasta. Keskustelussa käsitellään hoidollisen näkökulman lisäksi ennaltaehkäisyä ja otetaan mukaan myös nuorten arkiympäristöt ja läheiset. 

Keskustelua alustaa Suomen nuorisopsykiatrisen yhdistyksen varapuheenjohtaja, nuorisopsykiatrian professori Anu Raevuori.

Paneelikeskustelussa mukana ovat

Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja, Ville Merinen

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso

Suomen Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa

Keskustelua johdattelee somevaikuttaja Joonas Pesonen.

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Porissa 25.–28.6.2024. Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän keskustelu ”Miksi nuori turvautuu itsensä vahingoittamiseen” avaa tapahtuman ohjelman 25.6. kello 10.00 MTV-lavalla Porin torilla. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen Psykologiliitto on psykologien ammattijärjestö. Psykologiliitto edistää jäsentensä palkka- ja ammatillisia etuja sekä työllisyyttä. Liitto pyrkii myös vaikuttamaan psykologeja ja mielenterveyttä koskevaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Psykologiliitto

Lasten ja nuorten terapiatakuu jättäisi suuren osan avun tarvitsijoista ulkopuolelle6.6.2024 09:18:46 EEST | Tiedote

Esitys lasten ja nuorten terapiatakuuksi jättäisi nykyisessä muodossaan suurimman osan mielenterveyden ongelmista kärsivistä lapsista ja nuorista ilman heidän tilanteeseensa sopivaa hoitoa ja tukea. Hallituksen esittämän lasten ja nuorten terapiatakuun tavoitteena on turvata yhdenvertainen pääsy perustasolla mielenterveyden hoitoon, mitä Suomen Psykologiliitto vahvasti kannattaa. Valitettavaa on, että esitetty lasten ja nuorten terapiatakuun toteutustapa ei vastaa näihin tavoitteisiin.

Psykologiliitto ehdottaa keinoja turvata koulupsykologipalvelut nopeasti11.4.2024 09:11:45 EEST | Tiedote

Hyvinvointialueet eivät ole pystyneet turvaamaan lainmukaisia opiskeluhuollon psykologipalveluja. Tilanne on herättänyt pohdintaa siitä, tulisiko koulupsykologit ja -kuraattorit siirtää takaisin kuntien työntekijöiksi. Ratkaisuksi Psykologiliitto ehdottaa konkreettisia keinoja, joilla toimivat opiskeluhuollon psykologipalvelut voidaan varmistaa uutta hallinnollista uudistusta tehokkaammin ja nopeammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye