Akava ry

Akavalle yrittäjyysohjelma – Suomen talous kuntoon kasvua vahvistamalla

Jaa

Akavan uusi yrittäjyysohjelma korostaa korkeaa osaamista kasvun lähteenä sekä esittää keinoja kasvun ja yrittäjyyden vahvistamiseksi. Suomeen tarvitaan lisää kasvuhakuisia yrittäjiä ja yrityksiä, jotka työllistävät ja luovat kasvua sekä osallistuvat hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen rahoittamiseen verojen kautta.

– Korostamme, että Suomen pitää pyrkiä olemaan houkutteleva ja vakaa toimintaympäristö huippuluokan kasvuyrityksille, sijoittajille ja osaajille. Maan hallituksen tekemien kovien sopeutustoimien jälkeen tarvitsemme vahvoja panostuksia kasvun ja osaamisen vahvistamiseksi. Kasvuhakuinen yrittäjä panostaa henkilöstön työhyvinvointiin ja oikeudenmukaisiin työehtoihin, toteaa Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Akava huomauttaa, että yritysten kasvun esteeksi saattaa nousta osaavan työvoiman saatavuus. Sääntelyn, verotuksen sekä rahoitus- ja tukijärjestelmän pitää tukea yritysten kasvua, innovaatiota ja uudistumista. Akavan tavoitteena on, että Suomessa arvostetaan yrittäjyyttä ja yrittäjäksi on helppo ryhtyä. Lisäksi pitää mahdollistaa yrittäjänä kehittyminen ja menestyminen.

Akava esittää yrittäjyysohjelmassaan ratkaisuja, joilla voidaan vastata työn murroksen tuomiin haasteisiin ja ottaa työn eri muodot paremmin huomioon.

– Yhä useampi korkeakoulutettu toimii yrittäjänä joko päätoimisesti tai sivutoimisesti palkkatyön ohessa ja yhdistelee erilaisia työnteon muotoja, esimerkiksi hyödyntäen alustatalouden mahdollisuuksia. Sosiaaliturvajärjestelmämme ei edelleenkään tunnista tätä tilannetta. Mielestämme on korkea aika ottaa käyttöön työttömyysturvan yhdistelmävakuutus, sanoo Akavan johtava asiantuntija Anu Tuovinen.

– On tärkeää, että huolehdimme yrittäjien kiinnostuksesta ja voimavaroista tavoitella kasvua ja sietää kasvutavoitteen tuomia riskejä. Yrittäjille tarkoitettujen palvelujen on oltava vaikuttavampaa ja niiden on tuettava yrittäjiä yrittäjyyden eri vaiheissa, toteaa Löfgren.

Kasvu vaatii, että työntekijät ovat hyvinvoivia ja työkykyisiä. Akava on esittänyt ratkaisua työhyvinvoinnin vahvistamiseksi. Myös yrittäjän jaksaminen vaikuttaa yrityksen menestykseen. 

– Työterveyshuollossa pitää tukea yrittäjän jaksamista ja työkykyä. Lisäksi yhä useamman yrittäjän pitää olla jatkossa työterveyshuollon palvelujen piirissä. Tämä edellyttää työterveyden hankintaosaamisen lisäämistä ja yrittäjän palvelutarpeiden tunnistamista, Tuovinen korostaa.

Tutustu Akavan yrittäjyysohjelmaan osoitteessa https://akava.fi/yrittajyysohjelma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye