Lahden 31. kansainvälinen kirjailijakokous 14.–15. kesäkuuta – Ulkomaisina vieraina muiden muassa Ljudmila Ulitskaja ja Beatrice Salvioni

Jaa

Lahteen kokoontuu jälleen kesäkuussa monikymmenpäinen joukko kirjailijoita ja muita kirjallisuusalan ammattilaisia keskustelemaan kirjallisuuden merkityksestä maailmassa ja maailman merkityksestä kirjallisuudessa. Teemana tämänkertaisessa kokouksessa on Kirjallisuuden peili.

Yleisöllekin avoimet keskustelutilaisuudet käydään tällä kertaa entisen kansanopiston juhlasalissa Lahden keskustassa.

Ulkomaisia vieraita ja keskustelujen alustajia ovat muiden muassa venäläinen, nykyään Saksassa asuva, nobelveikkauksissa korkealla oleva Ljudmila Ulitskaja sekä italialaisen nykykirjallisuuden kuuma nimi Beatrice Salvioni.

Kotimaiset alustajat ovat kirjailijat Anneli Kanto,  Juhani Karila, Harry Salmenniemi, Magdalena Hai ja Adrian Perera.

Kokouspaikkana toimii Opiston Kunkku, entinen kansanopisto. Kuva Johannes Wilenius.
Kokouspaikkana toimii Opiston Kunkku, entinen kansanopisto. Kuva Johannes Wilenius.

Ulitskajan ja Salvionin ohella muut ulkomaiset kirjailijavieraat ovat Lucy Fricke (Saksa), João Luís Barreto Guimarães (Portugali), Anneli Jordahl (Ruotsi), Asko Künnap (Viro), Hollie McNish (UK), Michael Pedersen (UK), Andrea Tompa (Unkari) sekä Quynh Tran (Suomi/Ruotsi).

Kokouksen puheenjohtajina toimivat kirjailijat Karo Hämäläinen ja Riina Katajavuori, ja tapahtumajohtajana Eino Leinon seuran puheenjohtaja, suomentaja Juhani Lindholm.

Keskustelut tulkataan yleisölle suomeksi ja englanniksi.

***

Keskustelujen lisäksi kokouksen kirjailijoita esiintyy kokousperjantaina Proosamatineassa (Teatteri Vanha Juko) ja Open Mic -tapahtumassa (Ravintola Kuja, Seurahuone) sekä lauantaina Kansainvälisessä runoillassa (Pikkuteatteri).

https://www.liwre.fi/ohjelma-liwre-2024/

***

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt tiedottaja Reetta Ravi, ravi.reetta@gmail.com, 0400 328 300.

null
Mukkulan kirjailijakokous 1964, vasemmalla Lassi Nummi ja hänen vieressään Harri Kaasalainen/Albumit auki

Ensimmäisen kerran vuonna 1963 järjestetty Lahden kansainvälinen kirjailijakokous – tuolloin vielä Mukkulan kirjailijakokous – on aina ollut valppaana kutsuessaan tapahtumaan kansainvälisiä vieraita.

Tähän mennessä Lahden-kävijöistä peräti yhdeksän on sittemmin saanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon: Miguel Angel Asturias, Claude Simon, Camilo José Cela, Günter Grass, V.S. Naipaul, J. M. Coetzee, Herta Müller, Mario Vargas Llosa ja J. M. G. Le Clézio. 

Myös muun muassa Booker-palkittuja on kokoukseen osallistunut useita: 2000-luvulla esimerkiksi Hilary Mantel ja Eleanor Catton.

Kokousvieraina on vuosien varrella nähty sellaisia nimiä kuin A. S. Byatt, Gianni Celati, Per Olov Enquist, Michael Houellebecq, Jaan Kross, Andreï Makine, Jayne Anne Phillips ja Salman Rushdie.

***

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous ry on aatteellinen yhdistys, jonka kolme yhteisöjäsentä ovat Lahden kaupunki, Eino Leinon seura ja Päijät-Hämeen kesäyliopisto.

Kirjailijakokouksen päärahoittajat ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Lahden kaupunki.Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Petri Raudasmaa Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi17.6.2024 10:28:41 EEST | Tiedote

Myyntipäällikkö Petri Raudasmaa on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi 1.8.2024 alkaen. Raudasmaa vastaa jatkossa kustantamon myynnin johtamisesta, uusasiakashankinnasta, logistiikan optimoinnista ja verkkokauppaliiketoiminnan kehittämisestä. Vuodesta 2008 lähtien Raudasmaa on toiminut Storia Oy:n (ent. Kirjavälitys Oy) myyntipäällikkönä. Kaikkiaan hän on työskennellyt jo 18 vuotta kustannusalan parissa, erityisesti logististen palveluratkaisujen myynnissä. Aiemmin Raudasmaa on työskennellyt mm. pankkisektorilla kuluttaja- ja yrityspalveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye