Metrokatko Rautatientorilla ja Mellunmäessä alkaa 3.6.: Mellunmäessä sijaitseva Länsimäentien silta peruskorjataan

Jaa

Mellunmäen metroaseman vieressä sijaitseva Länsimäentien silta peruskorjataan kesän metrokatkon aikana. Työt ovat käynnistyneet sillan alapuolisilla töillä jo maaliskuun lopussa. Metroliikenne katkaistaan Mellunmäessä 3.6. alkaen, jolloin työt siirtyvät sillan päälle.

Ilmakuva metrojunasta Länsimäentien sillalla. Mellunmäen metroasema taustalla.
Metrojuna Länsimäentien sillalla Mellunmäen metroaseman vieressä. Rakennuttajatoimisto HTJ /Kaupunkiliikenne Oy

Perusparannuksessa uusitaan esimerkiksi sillalla kulkevaa tekniikkaa, kuten radan pintarakenteet ja kaapelikanavat. Sillan vedeneriste uusitaan, jolla estetään kosteuden pääseminen sillan rakenteen sisälle ja näin ollen estetään rakenteen vaurioituminen. 
Sillan kannelta on otettu näytteitä radan ollessa toiminnassa, mutta sillan todellinen kunto selviää, kun rata puretaan. Korjaukset pyritään tekemään pitkäikäisillä suunnitteluratkaisuilla, jotta sillan elinikä olisi mahdollisimman pitkä.

Liikennöinti sillalla käynnistyy ja Mellunmäen metroasema avataan uudelleen 9. syyskuuta 2024.

Kesällä 2024 on käynnissä useita metron parannushankkeita, joiden takia metroliikenteeseen tulee katkoja. Rata-alueella tehtäviä töitä ei pystytä tekemään ilman metroliikenteen keskeyttämistä. Metroon kuuluu kokonaisuudessaan lukemattomia järjestelmiä, kiinteistöjä, tekniikkaa, siltoja, rataa ja paljon muuta.

Jotta kesän metrokatkojen aikana saamme tehtyä mahdollisimman monta parannusta, keskitämme useita hankkeita toteutettavaksi saman liikennekatkon aikana. Tällä pyrimme vähentämän matkustajille töistä aiheutuvaa haittaa.

Idän metrokatko laajenee kesäkuun lopussa

Itäisen metrohaaran parannushankkeet jatkuvat kesä-heinäkuussa myös Alakiven ja Mustapuronpolun alikäytävien korjaamisella ja Kontulan metroaseman laituritason perusparannuksella. Myös nämä hankkeet vaativat metroliikenteen katkaisua töiden ajaksi.
Metron pääteasema Mellunmäen haaralla on 3.6. alkaen Kontulassa, 24.6. alkaen Myllypurossa ja 8.7. alkaen Itäkeskuksessa.

Rautatientorin metroasema sulkeutuu 3.6.

Rautatientorin metroaseman paloturvallisuushanke puolestaan katkaisee metroliikenteen Rautatientorin metroaseman läpi ja sulkee aseman 3.6.-1.9. Tällöin metron pääteasemat keskustassa ovat idästä Helsingin yliopisto ja lännestä Kamppi.

Kesän 2024 metrokatkon ajankohdat

•    Rautatientori 3.6.–1.9. (viikot 23–35)
•    Mellunmäki 3.6.–8.9. (viikot 23–36)
•    Kontula 24.6.-4.8. (viikot 26–31)
•    Myllypuro 8.7.-4.8. (viikot 28–31)

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmakuva metrojunasta Länsimäentien sillalla. Mellunmäen metroasema taustalla.
Metrojuna Länsimäentien sillalla Mellunmäen metroaseman vieressä.
Lataa

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metrokatko aiheuttanut Helsingin yliopiston aseman ruuhkautumista4.6.2024 20:30:43 EEST | Tiedote

Rautatientorin metroasema suljettiin korjaustöiden vuoksi maanantaina, ja metron itäsuunnan pääteasemana keskustassa toimii Helsingin yliopiston metroasema. Ensimmäisten päivien kokemukset ovat osoittaneet, että Helsingin yliopiston asema ruuhkautuu aamu- ja iltapäivätuntien aikana, ja matkustajat ovat joutuneet jonottamaan pääsyä aseman liukuportaisiin ja hissiin. Pahimmat ruuhka-ajat asemalla ovat olleet noin klo 08:30-10:00 aamuisin ja klo 16:00 – 18:00 iltapäivisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye