Espoon seurakuntayhtymä

Kesän konserttisarjat Espoon kirkoissa

Jaa

Espoon kirkoissa on kesällä tarjolla musiikkielämyksiä moneen makuun. Evankelis-luterilaisten seurakuntien omien kesäsarjojen konsertteja on yhteensä 30, ja niihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Lasimaalaus ja kirkon kattoholveja alaviistosta kuvattuna.
Kesäkonsertti keskiaikaisen kivikirkon viileydessä virkistää kokonaisvaltaisesti. Espoon tuomiokirkossa on tänä vuonna kesäsarjojen konsertteja torstaisin ja sunnuntaisin. Kuva: Jukka Granström

Suvisunnuntain iltamusiikki -konserttisarja kutsuu Espoon tuomiokirkkoon

Suvisunnuntain iltamusiikkisarja soi Espoon tuomiokirkossa 2.6. alkaen joka sunnuntai 11.8. asti kello 19. Sarjan avauskonsertissa 2.6. klo 19 esiintyvät lapsikuoro CandoMini johtajanaan Anna Sandström sekä Jussi Vänttinen, laulu, ja Tatu Eskelinen, piano. Kesän mittaan Espoon tuomiokirkon sunnuntai-illoissa kuullaan muun muassa virsiä jazzahtavaan tyyliin ja elokuvamusiikkia urkusovituksina. Sarjan viimeinen konsertti järjestetään yhteistyössä Radalla-kamarimusiikkifestivaalin kanssa 11.8.

Kaikkiin Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan konsertteihin on vapaa pääsy, ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu kerätään seurakunnan musiikkityön hyväksi.

Suvisunnuntain iltamusiikin ohjelma

Leppävaaran kirkon Soiva kesäkahvila yhdistää konsertin ja kahvitteluhetken

Soiva kesäkahvila kutsuu nauttimaan musiikista Leppävaaran kirkossa neljänä keskiviikkona kello 12. Konsertin jälkeen kirkon pihalla on tarjolla pullakahvit. Sarjan aloituskonsertissa 12.6. soivat ihastuttavat kesäiset yksinlaulut ja duetot sekä virkistävät urkusoolot. 26.6. Helsingin Poliisilaulajat esittävät tuttuja, suomalaisia kuorolauluja uuden johtajansa Robert Ruoholan johdolla. 17.7. Osmo Palmun kitarakonsertissa soivat espanjalaissäveltäjien eteläisen auringon inspiroimat kitaraklassikot. 31.7. kuullaan Lavrenchukin musiikkiperheen eläväistä yhteismusisointia.

Kaikkin Soiva kesäkahvila -sarjan konsertteihin on vapaa pääsy. Kahvista saa halutessaan maksaa vapaaehtoisen maksun.

Soiva kesäkahvila -konserttien tiedot

Tapiolan kirkon tiistaiset päiväkonsertit alkavat tänä kesänä kello 13

Tapiolan kirkossa on tiistaisin kello 13 tarjolla kesäsarja Musiikkia puolen päivän jälkeen. Konserttien alkamisaika on hieman muuttunut edellisvuosiin verrattuna. Puolen tunnin konserteissa on ilo viivähtää tiistai-iltapäivisin 4.6.–13.8. klo 13. Kesän aikana kuultava ohjelmisto kulkee klassisesta musiikista elokuvasäveliin ja takaisin. Esimerkiksi 23.7. Tapiolan kirkon kesäsarjassa esiintyy italialainen urkuvirtuoosi Sara Musumeci.

Kaikkiin Musiikkia puolen päivän jälkeen -sarjan konsertteihin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykselle nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Musiikkia puolen päivän jälkeen -kesäsarjan ohjelma

Neljän kesäkonsertin sarja soi keskiviikkoisin Espoonlahdessa

Espoonlahden kirkossa kuullaan Kesäillan musiikkia keskiviikkoisin 5.6., 12.6. ja 19.6. kello 18 sekä 24.7. kello 19. Monipuoliseen kesäsarjaan mahtuu sello-, piano- ja urkumusiikkia. Heinäkuun konsertissa 24.7. esiintyy saksalainen urkuduo Andrea Schneller ja Hans-Rudolf Krüger. Kesäkuun konserttien yhteydessä kirkolla palvelee kesäillan kahvila, joka on avoinna klo 17–19. Kahvilan tuotto lähetystyölle.

Kesäillan musiikkia -sarjan konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma ovelta 10 €.

Kesäillan musiikkia -konserttisarjan ohjelma

Urkuyö ja Aaria on kesän torstai-iltojen kohokohta

Klassisen musiikin festivaali Urkuyö ja Aaria tuo Espoon kesään korkeatasoisia kansainvälisiä artisteja. Konsertteja on 6.6.–29.8. torstaisin kello 21. Suurin osa konserteista pidetään Espoon tuomiokirkossa ja ne ovat maksullisia Juhannusiltamat-tilaisuutta lukuun ottamatta.

Urkuyö ja Aarian avajaiskonsertti esitetään Tapiolan kirkossa torstaina 6.6. klo 19 ja toisen kerran perjantaina 7.6. kello 19. Avajaiskonsertissa kuullaan G. F. Händelin Messias ohjaaja Aleksi Barrièren ja hänen taiteilijakollektiivinsa toteuttamana dramatisoituna versiona. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Espoon tuomiokirkossa torstaina 20.6. klo 21 pidettäviin Juhannusiltamiin on vapaa pääsy. Muut festivaalin konsertit ovat maksullisia. Koko ohjelman ja tiedot lipuista löydät Urkuyö ja Aaria -festivaalin omilta sivuilta.

Muita konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia Espoossa

Konserttisarjojen lisäksi kirkoissa ja kappelissa järjestetään yhteislaulutilaisuuksia ja muuta musiikkia, jonka löydät Espoon seurakuntien tapahtumakalenterista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lasimaalaus ja kirkon kattoholveja alaviistosta kuvattuna.
Kesäkonsertti keskiaikaisen kivikirkon viileydessä virkistää kokonaisvaltaisesti. Espoon tuomiokirkossa on tänä vuonna kesäsarjojen konsertteja torstaisin ja sunnuntaisin.
Lataa
Poliisien kuoro on kuvattu Temppeliaukion kirkossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye