Suomen suurin hotelli on valmistunut – AVIA Real Estate luovutti kokonaisuuden operaattorille

Jaa

Helsinki-Vantaan lentoterminaalin yhteyteen rakennettu Suomen suurin hotellikokonaisuus on valmistunut ja se luovutettiin operaattori Strawberrylle toukokuun puolivälissä. Asiakkaille hotelli avaa ovensa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Uusi hotellikokonaisuus vahvistaa alueen asemaa kansainvälisen matkailun ja yritystoiminnan solmukohtana.

AVIA Real Estaten kehittämä ja omistama hotellikokonaisuus on osa pitkäjänteistä työtä lentokenttäkaupungin kehittämisessä. Yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen kertoo, että hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä.
- Hotellista on suora sisäyhteys terminaaliin sekä lentokentän juna-asemalle. Kokonaisuudessa on 716 huonetta ja useita ravintoloita sekä lukuisia kansainvälisen mittapuun kokous- ja konferenssitiloja, joista on puutetta sekä Vantaalla että koko pääkaupunkiseudulla. 12:nnen kerroksen cocktailbaarista povataan uutta elämyskohdetta, jonne kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin ihastelemaan ainutlaatuisia näköaloja juoman tai ruuan parissa.

Pitkänen on tyytyväinen, että suurhanke on saatu maaliin. 
- Tämä on alueen toiseksi suurin investointi heti terminaalin jälkeen. On ollut todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Matkan varrelle on mahtunut valtavasti onnistumisia, mutta myös paljon haasteita. Projektin aloitus viivästyi koronan takia, ja koko Eurooppaa koskettaneet kriisit ovat vaikuttaneet myös meidän projektiimme.

Omat haasteensa projektiin toi hotellin rakentaminen kiireisen lentokenttäalueen ytimeen. Lisäksi hotellin tontin alla sijaitsee kehäradan jatkuvasti toiminnassa ollut juna-asema. Hotellihankkeen projektipäällikkö Tuomas Taskula kertoo, että projektin aikana on tullut tutuiksi lentokenttäalueella toimimisen erityispiirteet ja rajoitukset. 
- Kiinteistön tilavuus maksimoitiin ja esimerkiksi vesikaton harjarakenne muotoiltiin kaltevaksi niin, että se myötäilee kiitotieltä vinossa kulmassa nousevaa lentoesterajapintaa.

AVIA Real Estate ja Skanska allekirjoittivat hotellin urakkasopimuksen kesäkuussa 2021, ja rakennustyöt alkoivat saman vuoden lokakuussa. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto SARC.

AVIA Real Estate on lentokenttäympäristössä toimiva kiinteistösijoitus- ja kiinteistökehitysyhtiö, joka omistaa, hallinnoi ja vuokraa toimitiloja valtakunnan ainutlaatuisimmalla sijainnilla. Kiinteistöportfolioon kuuluvat mm. lentokentällä sijaitseva Hilton-hotelli, Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport, Avia Cargo sekä toimistotalot Avia Pilot, Avia Wing, Avia Fleet. Lentokentän ja Aviapoliksen alueella meillä on n. 170 000 m² olemassa olevaa kiinteistökantaa ja n. 400 000 kem² rakennusoikeutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

AVIA Real Estate
toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen
ilkka.pitkanen@aviarealestate.fi
040-6670906

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avia Management Oy

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye