SDP EDUSKUNTA

SDP:n Elisa Gebhard vaatii Petteri Orpolta toimia transvihaan puuttumiseksi

Jaa

SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan sateenkaariverkoston puheenjohtaja Elisa Gebhard kritisoi perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedewin aloitetta, jonka mukaan lääketieteellisiin sukupuolenkorjaushoitoihin kuuluva kirurgia tulisi siirtää yksityisen terveydenhuollon piiriin. Gebhard vaatii pääministeri Orpolta selkeää irtisanoutumista transvihamielisestä politiikasta ja hallitukselta toimia transvihaan puuttumiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Kyse on avoimen transvihamielisestä aloitteesta. On vakavaa, että tällaista politiikkaa tehdään hallituspuolueen riveistä käsin, Gebhard toteaa.

Lääketieteellinen sukupuolenkorjaus on kriittisen tärkeä asia sitä tarvitseville. Hoitoihin pääsy julkisen terveydenhuollon kautta on keskeinen osa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista Suomessa. Perussuomalaisten kansanedustajan ehdotus siirtää nämä palvelut yksityiseen terveydenhuoltoon vaarantaisi täysin palvelujen saavutettavuuden.

Gebhard toteaa, että on ehdottoman tärkeää, että hallituspuolueet sitoutuvat kaikkien ihmisten yhdenvertaiseen kohteluun ja vähemmistöjen oikeuksien turvaamiseen. Garedewin aloite on suora hyökkäys transsukupuolisten ihmisten oikeuksia vastaan.

- Vaadin pääministeri Petteri Orpolta vastausta siihen, hyväksyvätkö he tämän kaltaisen transvihamielisen politiikan. Katsooko kokoomus jälleen läpi sormien, kun hallituspuolueissa ratsastetaan syrjivillä ulostuloilla, Gebhard kysyy.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye