ELY-keskukset

Hailuodon lautoilla teknisiä ongelmia, toistaiseksi liikennöidään varalautalla

Jaa

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui eilen lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä johdosta liikenne keskeytyi yön ajaksi. Liikenne saatiin käynnistettyä varalautta Meriluodolla aamulla. Myös varalautta Meriluotoon tuli aamupäivällä vika, mutta lautta saatiin nopeasti pikaisten korjaustoimenpiteiden jälkeen takaisin liikenteeseen. Tällä hetkellä lauttaliikenne toimii varalautan voimin. Selvitämme parhaillaan rikkoutumisen syitä ja tiedotamme myöhemmin asiasta lisää.

Hailuodon päälautta Merisillan potkurimoottorin käämit hajosivat eilen illalla lähellä Hailuodon lauttaranta. Liikenne oli poikki keskiviikkoaamuun saakka, kunnes Merisilta saatiin hinattua pois Oulunsalon lauttarantaan. Hailuodon rannassa on vain yksi rantautumispaikka, joten liikennettä ei voitu käynnistää varalautalla ennen kuin päälautta oli saatu hinattua alta pois.

Liikenne käynnistettiin uudelleen tänä aamuna varalautta Meriluodolla. Myös varalautta Meriluotoon tuli aamupäivällä vika. Liikenne oli päivälläkin hetken aikaa kokonaan poikki, mutta Merisilta saatiin nopeasti takaisin liikenteeseen pikakorjaustoimenpiteiden jälkeen. Liikenne toimii siis tällä hetkellä varalautalla. Varalautan kantavuus on kuitenkin päälauttaa pienempi, 150 tonnia.

ELY-keskus selvittää parhaillaan lauttojen rikkoutumisten syytä. Lautat ja väyläalue, jossa rikkoutumiset ovat tapahtuneet, tutkitaan sukeltajan avulla. Toivottavasti sitä kautta saadaan lisätietoja vian aiheuttajasta. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun olemme saaneet lisätietoa.

Päälautta Merisillan arvioitu korjausaikataulu on noin 10 vuorokautta. Hailuodon lauttapaikalla liikennöidään varalautta Meriluodolla siihen saakka, kunnes päälautta saadaan takaisin liikenteeseen. ELY-keskus selvittää myös varautumisvaihtoehtoja ja liikenteen jatkumisen turvaamiseksi tehtäviä toimenpiteitä siltä varalta, että varalautta rikkoontuu päälautan ollessa korjattavana.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Tapani Jaakkola, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Hailuodon kahden lautan kesäliikennöinti käynnistyy tulevan viikonlopun kuluessa7.6.2024 10:05:02 EEST | Tiedote

Hailuodossa on liikennöity yksistään varalautta Meriluodon voimin päälautta Merisillan rikkoontumisen jälkeen. Tämän johdosta Hailuodon kahden lautan kesäliikennöintiin ei voitu siirtyä suunnitellusti 1.6. alkaen. Hailuodon lauttapaikalle siirretään lisälautta Saaristomereltä päälautan korjaustöiden ajaksi. Lisälautta Replot 2 aloittaa liikennöinnin Hailuodossa tulevan viikonlopun kuluessa. Sen myötä Hailuodossa käynnistyy kahden lautan kesäliikennöinti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye