Espoon seurakuntayhtymä

Kesäkahviloita, vaelluksia lähiluontoon ja Walk in -terapiaa – Espoon seurakuntien kesä tarjoaa kohtaamispaikkoja

Jaa

Espoon seurakuntien kesätoiminta pyörähtää käyntiin kesäkahviloilla ja perheiden kesäkerhoilla. Vielä ehtii ilmoittautumaan mukaan aikuisten vaelluksille Espoon lähiluontoon sekä telttayöhön Hilaan. Seurakunnista on saatavissa keskusteluapua ja tukea läpi kesän.

Hilan leirikeskuksen laituri
Hilan leirikeskuksen alueella järjestetään espoolaisille telttayö viikonloppuna 7.–9.6. Espoon seurakuntien kuva-arkisto. free

Kesä on kohtaamisten aikaa seurakunnissa


Espoon seurakunnat järjestävät pitkin kesää yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja kaikenikäisille. Avoimet pikkulapsiperheiden kesäkahvilat ja -kerhot ovat avoinna useimmissa seurakunnissa juhannukseen asti. Myös aikuisille on tarjolla kohtaamisen paikkoja niin kesäkahviloissa kuin grilli-illoissa.

Pienelle pyhiinvaellukselle Villa Elfvikiin, Elfvikintie 4, pääsee ke 12.6. ja to 22.8 klo 18–19.30. Varusteiksi riittävät hyvät kengät ja sään mukainen vaatetus, reppuun vesipullo ja pienet eväät. Ilmoittautumiset Espoon tuomiokirkkoseurakunta: marja.malvaranta@evl.fi, 040 531 1040.

Lauantaina 8.6. kokoonnutaan Luontopyhiinvaellukselle Velskolan kurssikeskukseen, Vääräjärventie 2. Velskolan luontopyhiinvaelluksella kuljetaan rauhalliseen tahtiin noin 6 km pieniä teitä ja metsäpolkuja pitkin sekä pysähdytään laulu- ja rukoushetkiin. Omat eväät mukaan. Toteuttamassa ovat Tapiolan seurakunnan vapaaehtoiset. Vaellukselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Ollaan yötä teltassa Hilassa -retki järjestetään viikonloppuna 7.–9.6. Hilan Leirikeskuksessa, Saarentie 50. Kaikille tarkoitettu retkimahdollisuus toteutetaan omin varustein ja omin eväin. Ohjelmassa on saunomista, leirinuotiolauluja, hartaushetket luonnossa, melomista, patikointi Linloon ulkoilusaareen ja ruuanlaittoa. Alueella varusteluun kuuluvat puhdas juomavesi, kaasugrilli, vessat sekä jääkaappi viileäsäilytykseen. Ilmoittautumiset Espoonlahden seurakunta: eveliina.roznovski@evl.fi, 041 518 1244.

Viilentymään Espoon tuomiokirkkoon ja kahville Tapuliin


Espoon tuomiokirkko on avoinna Espoon ainoana tiekirkkona kesä–elokuussa joka päivä klo 10–18. Paikalle saa vapaasti tulla hengähtämään ja aistimaan vanhan kivikirkon tunnelmaa tai vaikkapa viilentymään kesähelteiltä. Nuoret kesäoppaat kertovat kirkon historiasta. Viereisessä Tapulikahviossa on tarjolla kahvia ja mehua sekä pientä purtavaa arkisin klo 12–16.

Walk in -terapiaa nuorille kesäkuussa ja Iltasafkaa perheille Espoonlahdessa

Espoon seurakunnat antavat maksutonta keskusteluapua ja tukea läpi kesän. 
16–29-vuotiaille suunnattu  Walk in -terapia  eli kynnyksetön yhden tapaamisen terapia päivystää Ison Omenan palvelutorilla 12.6. asti keskiviikkoisin klo 16–19  ja Leppävaaran Ohjaamotalolla 17.6. asti maanantaisin klo 14–16. Tämän jälkeen Walk in jää kesätauolle ja jatkuu jälleen Isossa Omenassa 4.9. ja Leppävaarassa 2.9. 

Seurakuntien diakoniavastaanotot palvelevat läpi kesän antaen apua ja tukea niin talouden ja ihmissuhteiden kysymyksissä kuin henkisissäkin vaikeuksissa.

Diakonian ajanvaraukset: 

Espoonlahden seurakunta: diakonia.espoonlahti@evl.fi tai p. 050 583 6885.

Leppävaaran seurakunta: ma klo 10–12 p. 09 8050 5522 ja 050 432 9318. Muuna aikana varaa aika suoraan diakoniatyöntekijöiltä sähköpostitse: leppavaaran.diakonia@evl.fi

Tapiolan seurakunta: ti ja to klo 9–11, p. 09 8050 4400, diakonia.tapiola@evl.fi.

Olarin seurakunta: ti klo 10–12, p. 050 432 9368, olarin.diakonia@evl.fi.

Esbo svenska församling: Diakoner: Ani 050 597 3313, Taina 040 547 1856. E-post: förnamn.efternamn@evl.fi, e-tidsbokning asiointi.espoonseurakunnat.fi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta: 10.6. alkaen voit tiedustella päivystävää diakoniatyöntekijää arkisin klo 10–14 numerosta 040 502 4838.

Edulliset diakonialounaat ovat suurimmassa osassa Espoon seurakuntia kesätauolla. Espoonlahden kirkolla on tarjolla kuitenkin 13.6. asti perheille Iltasafkaa joka to klo 17. Espoonlahden kirkon diakonialounaat tarjoavat kaikenikäisille edullisen lounaan 10.6. asti maanantaisin klo 12 . Myös elintarvikejakelu jatkuu Espoonlahden kirkolla ma, ke ja pe. Vuoronumerot jaetaan saapumisjärjestyksessä noin klo 8.45. Jaettavat elintarvikkeet ovat vähentyneet ja jakelu on tarkoitettu vain Espoonlahden seurakunnan alueella asuville.

Ilta- ja yöaikaan keskusteluapua saa Kirkon Palvelevasta puhelimesta. Palveleva puhelin päivystää numerossa 0400 221 180 läpi kesän joka päivä klo 18–24. Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hilan leirikeskuksen laituri
Hilan leirikeskuksen alueella järjestetään espoolaisille telttayö viikonloppuna 7.–9.6.
Lataa
Myös aikuiset pääsevät kesällä retkille ja telttaöihin Espoon seurakuntien leirikeskuksiin. Kuvassa Hilan leirikeskuksen alue Kirkkonummella.
Myös aikuiset pääsevät kesällä retkille ja telttaöihin Espoon seurakuntien leirikeskuksiin. Kuvassa Hilan leirikeskuksen alue Kirkkonummella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye