Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Pakkalan keskuskeittiön uudisrakennuksen hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 29. toukokuuta kokouksessaan Pakkalan keskuskeittiön korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin.

Pakkalan keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin.
Pakkalan keskuskeittiö huolehtii ruokapalvelusta lähes 400 toimipisteeseen kuten päiväkoteihin, oppilaitoksiin ja kouluihin. Juho Kuva

Palvelukeskusliikelaitos (Palvelukeskus Helsinki) tuottaa Pakkalan keskuskeittiön lakisääteiset ruokapalvelut kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle. Keskuskeittiössä työskentelee noin 60 työntekijää, jotka valmistavat keskimäärin 60 000 annosta päivässä. Pakkalan keskuskeittiön nykyisessä toiminnassa ruokaa tuotetaan vuosittain 2,1 miljoonaa kiloa.

Tehtyjen selvitysten mukaan nykyinen keskuskeittiö Vantaalla, osoitteessa Pakkalantie 30, on elinkaarensa päässä. Pääosin alkuperäisessä kunnossa olevassa keskuskeittiössä on todettu mittavia ja erittäin kiireellisiä korjaustarpeita.

Suunniteltu uusi keskuskeittiö, joka varustetaan myös elintarviketerminaalitoiminnolla, mahdollistaa kaupungin väestönkasvua tukevan ruokapalvelun taloudellisesti ja ekologisesti tehokkaalla tavalla, ja varautumisen ruokatuotannon volyymien vaihteluun niin vuositasolla kuin tulevina vuosikymmeninä. Uusi keskuskeittiö sujuvoittaa ruokakuljetusten yhdistelyä sekä mahdollistaa elintarvikealan kumppanien tuotteiden hyödyntämisen. Kaikki suunnittelussa tähtää myös huoltovarmuuden sekä tasalaatuisen ruokapalvelun varmistamiseen.

Tavoiteaikataulun mukaan uusi keskuskeittiö otettaisiin käyttöön kesällä 2027.

Päiväkoti Päiväpirtille ja päiväkoti Topeliukselle uudet tilat

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Taka-Töölössä sijaitsevien päiväkoti Päiväpirtin ja päiväkoti Topeliuksen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Tarkoituksena on korvata nykyiset päiväkoti Päiväpirtin purettavat tilat osoitteessa Rajasaarentie 6 ja päiväkoti Topeliuksen tilat osoitteessa Rajasaarentie 3. Korvaava uudisrakennus rakennetaan Taka-Töölössä sijaitsevaan Sibeliuksen puistoon päiväkoti Päiväpirtin nykyiselle tontille.

Rakennettavassa päiväkodissa tullaan järjestämään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Korvaavaan uudisrakennukseen suunnitellaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 168 tilapaikkaa.

Hankesuunnitelma perustuu vuonna 2021 päiväkodin uudisrakennuksen rakentamisesta käytyyn yleiseen arkkitehtuurikilpailuun.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli kokoomuksen ja sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ryhmäaloitteita. Kokoomuksen ryhmäaloite koski keskustan elinvoimaisuuden parantamista. SDP:n ryhmäaloitteessa esitettiin toimivaa työvoimapolitiikkaa Helsinkiin.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kevätkauden viimeiseen kokoukseen 19. kesäkuuta kello 16.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Jätkäsaaren uuden koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma etenee valtuustoon17.6.2024 18:22:20 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti 17. kesäkuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Jätkäsaareen suunnitellun Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Peruskoulu ja päiväkoti rakennetaan rakenteilla olevalle Länsisataman Jätkäsaaren alueelle Tulimaankadun ja Samoankujan läheisyyteen. Sekä koulu että päiväkoti ovat uusia perustettavia yksiköitä.

Helsinki tavoittelee sosiaalisesti kestävää kasvua ja monipuolisia asumisen vaihtoehtoja uudessa AM-ohjelmassa14.6.2024 13:48:53 EEST | Tiedote

Helsinki tavoittelee uudessa Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) 7 000 uuden asunnon rakentamista vuosittain ja edistää asuntojen hallinta- ja rahoitusmuotojen alueellista monipuolisuutta. Kaupunkiuudistusta eli alueiden kokonaisvaltaista kehittämistä Helsinki jatkaa Malminkartanossa ja Kannelmäessä, Malmilla, Mellunkylässä ja Meri-Rastilassa. Vuosia 2024–2027 koskeva AM-ohjelma etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi elokuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye