Finavia Oyj

Suomen suurin hotellikokonaisuus avautuu Helsinki-Vantaalle: ”lentokenttäkaupunkia” palvelee nyt yhteensä 12 hotellia

Jaa

Hotelliyritys Strawberryn kaksi uutta hotellia, Clarion Hotel ja Comfort Hotel Helsinki Airport, avaavat ovensa asiakkaille lauantaina 1. kesäkuuta 2024. Lentoaseman terminaalin yhteyteen kohonnut hotellikokonaisuus nostaa lentoasema-alueen hotellitarjonnan kokonaisuudessaan 12 hotelliin. Alueen konferenssi- ja kokoustilat myös kehittyvät avauksen myötä merkittävästi.

Finavia Oyj.

Upouusi hotellikokonaisuus tuo lentomatkustajien käyttöön yli 700 huonetta, kattoravintolan ja -baarin sekä ulkoporealtaalla varustetun Spa-osaston. Majoitus- ja virkistyspalveluiden lisäksi hotellissa on 825 neliömetrin suuruinen tapahtumatila jopa yli 1000 osallistujalle ja 21 kokoushuonetta, jotka mahdollistavat suurten, kansainvälisten tapahtumien järjestämisen suoraan lentoaseman yhteydessä.

− Finavia sai viime syksynä päätökseen Helsinki-Vantaan historiallisen kehitysohjelman, minkä myötä lentoasema palveluineen on kehittynyt merkittävästi; lentoasema-alue kokonaisuudessaan on myös seurannut tätä kehitystä. Niin kutsutulla lentokenttäkaupungilla yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut, jotka vastaavat niin matkailijoiden, yritysten kuin alueen asukkaidenkin tarpeisiin, Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallinen johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja sen välittömässä läheisyydessä palvelee nyt viisi hotellia, joissa on yhteensä lähes 1200 huonetta ja 33 kokoustilaa. Laajemmalla lentoasema-alueella hotellien määrä nousee yhteensä kahteentoista, tarjoten asiakkaille noin 2900 huonetta ja liki 120 kokoustilaa.

Uusissa hotelleissa matkustajien liikkumista sujuvoittaa suora sisäyhteys lentoaseman tuloaulaan.

− Sisäkulkuyhteys terminaaliin mahdollistaa vaivattoman liikkumisen lennolta hotelliin ja omasta huoneesta suoraan lähtöselvitykseen. Kulkuyhteys myös tuo terminaalin tuloaulan ravintolat, kahvilat ja myymälät hotellin asiakkaiden käsien ulottuville. Hotellien monipuolisen tarjonnan lisäksi ostoksilla voi käydä esimerkiksi ympäri vuorokauden auki olevassa Alepassa, asioida lentokentän apteekissa tai ruokailla palkitussa Food Hallissa, Immonen kertoo.

Strawberryn GLO Hotel Airport käy myös läpi muodonmuutoksen kesäkuun alussa. Helsinki-Vantaan tuloaulan pohjakerroksessa sijaitseva hotelli tunnetaan jatkossa nimellä Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal. Tila saa myös sisustukseltaan uuden ilmeen.

– Tämä on ollut meiltä valtava satsaus ja olen valtavan ylpeä siitä, miten hieno kokonaisuudesta tuli. Nyt avautuva kokonaisuus tuo merkittävän lisän lentoaseman tapahtuma- ja konferenssitilatarjontaan. Haluamme houkutella uusien hotelliemme myötä kotimaisia ja kansainvälisiä konferenssijärjestäjiä Helsinki-Vantaalle, joka on logistinen solmukohta vertaansa vailla – tänne pääsee sujuvasti niin junalla, bussilla, omalla autolla kuin lentäenkin sekä Suomesta että maailmalta, Strawberryn Suomen maajohtaja Erika Ehrnrooth sanoo.

Hotellit Helsinki-Vantaan lentoasemalla

 • Clarion Hotel Helsinki Airport
 • Comfort Hotel Helsinki Airport
 • GLO Hotel Airport (5.6.2024 alkaen Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal)
 • Hilton Helsinki Airport
 • Scandic Helsinki Airport

Hotellit Helsinki-Vantaan lentoaseman lähialueella

 • Break Sokos Hotel Flamingo
 • Clarion Hotel Aviapolis
 • Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport
 • Pilot Airport Hotel
 • Scandic Helsinki Aviacongress
 • Scandic Helsinki Aviapolis
 • Skyline Airport Hotel

Finavia Oyj,

Viestintä.

Kuvia median käyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali. Helsinki Airport terminal.
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali. Helsinki Airport terminal.
Lataa
Helsinki-Vantaan lentoaseman nimikyltti.
Helsinki-Vantaan lentoaseman nimikyltti.
Lataa

Tietoa lentoasemayhtiö Finaviasta

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 360 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

Tervetuloa Finavian lentoasemille | Finavia
Vuosikertomukset | Finavia
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Finavia achieves net zero carbon emissions at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports6.5.2024 11:19:24 EEST | Press release

Airport company Finavia has achieved net zero carbon emissions in its own operations at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports. Carbon emissions have been cut by reducing energy consumption in terminals and refuelling airport vehicles with renewable diesel and work machines and emergency power generators with renewable motor fuel oil. In addition, the same airports have also been awarded a sustainable tourism certificate.

Finavia saavuttanut hiilipäästöjen nettonollatason Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla6.5.2024 09:18:54 EEST | Tiedote

Lentoasemayhtiö Finavia on saavuttanut nettonollahiilipäästötason omassa toiminnassaan Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla. Hiilipäästöjä on vähennetty terminaalien energiankulutusta vähentämällä, tankkaamalla lentoasemien ajoneuvoihin uusiutuvaa dieseliä ja työ- ja varavoimakoneisiin uusiutuvaa moottoripolttoöljyä. Lisäksi samoille lentoasemille on myönnetty kestävän matkailun sertifikaatti.

Finavian tammi-maaliskuu 2024: Lapin lentoasemien vahva kasvu jatkui – Helsinki-Vantaan vaihtomatkustus edelleen vähäistä30.4.2024 11:43:52 EEST | Tiedote

Tammi-maaliskuussa 2024 Finavian lentoasemilla oli reitti- ja tilauslentojen matkustajia yhteensä 4,6 miljoonaa (4,5 miljoonaa). Matkustajamäärä kehittyi positiivisesti erityisesti Rovaniemen lentoasemalla, jolla vahvan joulusesongin jälkeen nähtiin +28 % kasvu. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärän palautuminen on kaksoiskriisin vaikutuksesta hitaampaa kuin keskimäärin muilla lentoasemilla Euroopassa. Venäjän ylilentokiellon vaikutusten vuoksi Aasiasta Helsinki-Vantaan kautta Eurooppaan tapahtuva vaihtomatkustus on edelleen noin 30 % vähäisempää kuin vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye