STT Viestintäpalvelut

Tekoälyapuri auttaa nyt viestijöitä STT Info -tiedotepalvelussa

Jaa

STT Viestintäpalvelut on lanseerannut tekoälyominaisuuksia Suomen johtavassa tiedotepalvelussa STT Infossa. Tekoälyapuri toimii tarvittaessa viestijän apuna, mutta ihminen kontrolloi aina lopputulosta.

Piirilevy, jossa on useita integroituja piirejä ja liittimiä.
Lehtikuva / Jussi Nukari

Tiedotepalvelu STT Infon tekoälyapuri pystyy esimerkiksi luomaan otsikon tai ingressin tiedotteen leipätekstin perusteella. Lisäksi se voi muokata olemassaolevaa tekstiä, kääntää lehdistötiedotteen toiselle kielelle tai lisätä tiedotekuvaan kuvailutekstin. AI-apuri tuli STT Infon sopimusasiakkaiden käyttöön 30.5.

Mediatiedotteiden luonti ja muokkaus pysyy palvelun käyttäjien käsissä. Tekoälyapuria kutsutaan aina erikseen apuun.

– Uudistus ei tarkoita, että tekoäly kirjoittaisi ja lähettäisi lehdistötiedotteita. Vastuu tiedotteen sisällöistä ja lähettämisestä kuuluu edelleen palvelun käyttäjille, korostaa STT Viestintäpalveluiden kehitysjohtaja Olli Vesala.

– Tekoälyapuri tukee lehdistötiedotteen kirjoittajaa muun muassa otsikon ideoinnissa ja nopeuttaa joitain rutiinitehtäviä.

STT:n tekoälylinjauksen mukaisesti yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa sekä tietotoimiston tuottamaan että välittämään tekstiin ja kuvaan. STT Viestintäpalvelut on yksi Suomen Tietotoimiston kolmesta liiketoimintayksiköstä, joka tarjoaa organisaatioille erilaisia viestinnän palveluita, mukaan lukien lehdistötiedotteiden jakelua. STT Viestintäpalvelut toimii täysin erillään uutistoimituksesta. Uutistoimitus ei käytä tekoälyä tiedonhankintaan.

– Kannustamme tiedotepalvelumme asiakkaita kertomaan läpinäkyvästi, jos tekoälyä on käytetty tiedotteiden luonnissa, Vesala lisää.

Tiedotepalvelu STT Infoa käyttävät sadat organisaatiot julkishallinnosta yrityksiin ja kolmannen sektorin toimijoihin. Nämä toimijat jakelevat STT Infon kautta medialle omia lehdistötiedotteitaan. Tekoälyapuri ei ole käytössä pörssitiedotteiden luonnissa.

Tiedotepalvelun kehityksessä tekoäly tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Uusi tekoälyapuri auttaa viestijöitä päivittäisissä tehtävissä, mutta laajempi tekoälyn integrointi STT Infoon on myös mahdollista, kertoo palvelun kehityksestä vastaava Olli Vesala.

– Lähdemme AI-ominaisuuksien kehityksessä siitä, että käyttäjä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Lisäksi tulee ottaa huomioon muun muassa luotettavuus ja tietoturva.

Tämän tiedotteen luonnissa tekoälyä on käytetty kuvituskuvan kuvailutekstin ja avainsanojen luonnissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

STT Viestintäpalvelut on mediaviestinnän ja medianäkyvyyden asiantuntija. Autamme viestinnän ennakoinnissa, suunnittelussa, kohdentamisessa, jakelussa sekä tiedotteiden analytiikassa. STT Viestintäpalvelut on osa STT:tä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT Viestintäpalvelut

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye