Varsinais-Suomen ELY-keskus

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: vaikutusten arvioinnin työpaja 11. kesäkuuta

Jaa

Ympäristövaikutusten arviointi etenee hankkeessa, jossa kehitetään valtatietä 2 Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Vaikutusten arvioinnin työpajassa 11.6. keskustellaan kahdesta valtatien parantamisvaihtoehdosta.

Piirroskuva tiehankkeen etenemisestä. Mutkikkaan tien ympärille erilaisia palloja. Keltaisella on ympyröity pallo, jonka sisällä on kolme hahmoja ja kaksi puhekuplaa.

Työpajassa jakaudutaan pienryhmiin, joissa keskustellaan valtatien parantamisvaihtoehtojen vaikutuksista. Karttojen äärellä keskustellen haetaan ratkaisuja etenkin haastaviin kohteisiin sekä keinoja haittojen lieventämiseen. Työpajan antia hyödynnetään arviointiselostuksen (YVA-selostus) laatimisessa.

Työpaja järjestetään tiistaina 11.6. kello 17–19 Porin Leijonassa, osoitteessa Yrjönkatu 6, Pori. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kaikki valtatien parantamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan. Hanke koskee alueen asukkaita, yrittäjiä ja valtatien käyttäjiä. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Ympäristövaikutusten arvioinnilla tavoitellaan haittojen vähentämistä

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely) tunnistetaan ja arvioidaan valtatien kahden eri parannusvaihtoehdon ympäristövaikutuksia. Ympäristövaikutuksilla tarkoitetaan luontoon, maisemaan, rakennettuun ympäristöön, maankäyttöön, ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä luonnonvarojen hyödyntämiseen liittyviä vaikutuksia. Tavoitteena on myös löytää keinoja haitallisten vaikutusten vähentämiseksi tai ehkäisemiseksi.  

Toinen tarkasteltavista vaihtoehdoista on vuonna 2022 tehdyn tiesuunnitelman mukainen nelikaistainen ratkaisu (VE 1) ja toinen pienempiä parannuksia sisältävä ratkaisu (VE 0+). Pienempiä parannuksia sisältävät vaihtoehdon toteutuessa valtatie säilyisi kaksikaistaisena tienä. YVA-menettely antaa tietoa hankkeen jatkosuunnittelun ja päätöksenteon tueksi.  

Lisätietoa  

Projektipäällikkö Timo Bäcklund, liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue  
Varsinais-Suomen ELY-keskus   
Puh. 0295 022 782  
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi  

Vanhempi asiantuntija Taina Klinga (YVA-menettely)  
Sitowise Oy  
Puh. 020 747 6188  
etunimi.sukunimi@sitowise.com  

Hankkeen verkkosivut >  

Hanke Facebookissa > 
 
Liity hankkeen uutiskirjeen jakelulistalle >  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye