Varsinais-Suomen ELY-keskus

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: vaikutusten arvioinnin työpaja 11. kesäkuuta

Jaa

Ympäristövaikutusten arviointi etenee hankkeessa, jossa kehitetään valtatietä 2 Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Vaikutusten arvioinnin työpajassa 11.6. keskustellaan kahdesta valtatien parantamisvaihtoehdosta.

Piirroskuva tiehankkeen etenemisestä. Mutkikkaan tien ympärille erilaisia palloja. Keltaisella on ympyröity pallo, jonka sisällä on kolme hahmoja ja kaksi puhekuplaa.

Työpajassa jakaudutaan pienryhmiin, joissa keskustellaan valtatien parantamisvaihtoehtojen vaikutuksista. Karttojen äärellä keskustellen haetaan ratkaisuja etenkin haastaviin kohteisiin sekä keinoja haittojen lieventämiseen. Työpajan antia hyödynnetään arviointiselostuksen (YVA-selostus) laatimisessa.

Työpaja järjestetään tiistaina 11.6. kello 17–19 Porin Leijonassa, osoitteessa Yrjönkatu 6, Pori. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kaikki valtatien parantamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan. Hanke koskee alueen asukkaita, yrittäjiä ja valtatien käyttäjiä. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Ympäristövaikutusten arvioinnilla tavoitellaan haittojen vähentämistä

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely) tunnistetaan ja arvioidaan valtatien kahden eri parannusvaihtoehdon ympäristövaikutuksia. Ympäristövaikutuksilla tarkoitetaan luontoon, maisemaan, rakennettuun ympäristöön, maankäyttöön, ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä luonnonvarojen hyödyntämiseen liittyviä vaikutuksia. Tavoitteena on myös löytää keinoja haitallisten vaikutusten vähentämiseksi tai ehkäisemiseksi.  

Toinen tarkasteltavista vaihtoehdoista on vuonna 2022 tehdyn tiesuunnitelman mukainen nelikaistainen ratkaisu (VE 1) ja toinen pienempiä parannuksia sisältävä ratkaisu (VE 0+). Pienempiä parannuksia sisältävät vaihtoehdon toteutuessa valtatie säilyisi kaksikaistaisena tienä. YVA-menettely antaa tietoa hankkeen jatkosuunnittelun ja päätöksenteon tueksi.  

Lisätietoa  

Projektipäällikkö Timo Bäcklund, liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue  
Varsinais-Suomen ELY-keskus   
Puh. 0295 022 782  
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi  

Vanhempi asiantuntija Taina Klinga (YVA-menettely)  
Sitowise Oy  
Puh. 020 747 6188  
etunimi.sukunimi@sitowise.com  

Hankkeen verkkosivut >  

Hanke Facebookissa > 
 
Liity hankkeen uutiskirjeen jakelulistalle >  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hailuodon päälautta Merisilta palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa19.6.2024 15:06:31 EEST | Tiedote

Hailuodossa on liikennöity varalautta Meriluodon ja lisälautta Replotin voimin päälautta Merisillan rikkoontumisen johdosta. Päälautta Merisillan korjaus on edennyt suunnitellusti ja alus palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa. Merisillan palattua liikenteeseen huolletaan varalautta Meriluotoa noin viikon ajan liikenteen varmuuden parantamiseksi.

Kuusiston kartanon rakennuksista ja ympäristöstä sekä Kuusiston linnanraunioiden vahtituvasta tehty uusi rakennussuojelupäätös19.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) määrännyt 12.6.2024 tekemällään päätöksellä Kuusiston kartanon rakennukset (päärakennus, liiteri ja vilja-aitta) ja ympäristön sekä Kuusiston linnanraunioiden vahtituvan suojeltaviksi rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010) nojalla.

Tammiaisten sillan pintarakenteet uusitaan Loimaalla maantiellä 12727, liikenne ohjataan kiertotielle18.6.2024 10:06:24 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Loimaalla maantiellä 12727 (Tammiaistentie) sijaitsevan Tammiaisten sillan pintarakenteiden uusimistyöt heinäkuun alussa. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan pintarakennetöiden ajaksi ja liikenne ohjataan 19 kilometrin pituiselle kiertotielle 1.7.–11.8.2024 välisenä aikana. Jalankululle ei pystytä järjestämään väliaikaista kulkuyhteyttä siltapaikan läpi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye