Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Norge delar ut 68 200 euro för finskt-norskt samarbete

Dela

Den finländska fonddelen av Kulturfonden för Finland och Norge har fattat beslut om att dela ut 68 200 euro till olika projekt som bidrar till att öka kontakterna mellan länderna.

Styrelsens beslut gäller bidrag som delas ut för det andra halvåret 2024 och det första halvåret 2025. 

Den finländska fonddelen mottog sammanlagt 104 ansökningar och av dem var det 47 som beviljades bidrag.

"Nivån på ansökningarna var återigen hög. Utöver de allmänna riktlinjerna och sekretariatets utmärkta förarbete har styrelsen i sina beslut utgått från projektens förväntade effekt på det finsk-norska samarbetet. Jag vill tacka alla sökande för det värdefulla arbete de gör för att stärka banden mellan Finland och Norge inom kulturområdet och medborgarsamhället”, säger ordföranden för fondens finländska utskott, Eero Hokkanen.

Bland bidragsmottagarna kan exempelvis nämnas Finlands FN-ungdom, som får 2 000 euro för att träffa norska kollegor i Oslo. Helsingin kielilukio får 2 000 euro för att bekanta sig med Nordnorges kultur, natur och universitetsstudier medan Lahti Big Band får 3 000 euro för att ordna big band-besök och workshops mellan vänorterna Lahtis och Ålesund i samarbete med det norska bandet Nordvest Big Band.

Därtill beviljades 19 500 euro till Finsk-norska kulturinstitutet i Oslo, som arbetar för att stärka kulturutbytet mellan Finland och Norge.

Se bilagorna som visar vilka projekt som fick bidrag av den finländska fonddelen samt en karta över bidragens geografiska spridning i både Finland och Norge.

Fondens arbete koordineras och administreras av Hanaholmen.

Ytterligare information: fondens generalsekreterare Gunvor Kronman, tel.: 040 745 1738, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Om Kulturfonden för Finland och Norge

Kulturfonden för Finland och Norge skall främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Norge samt öka den ömsesidiga kännedomen om respektive länder. För att uppnå detta syfte beviljar fonden bidrag och stipendier för olika samhälls- och kulturprojekt.

I fondens finländska styrelse sitter konsultative tjänstemannen Eero Hokkanen (ordf.) samt rektorn, VD Teemu Kokko och FM Tove Ekman.

Läs mera om fonden: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-norge/

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om Hanaolmen

Hanaholmen är ett samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo strax utanför Helsingfors. Hanaholmen driver egna, ofta mångåriga projekt och arrangerar seminarier där aktuella samhälleliga frågor debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye