Pirkanmaan hyvinvointialue

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muuttuvat kesäkuun alussa kuudella paikkakunnalla Pirkanmaalla

Jaa

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen työtä järjestellään uudella tavalla ja palveluja keskitetään 1.6.2024 alkaen. Muutokset liittyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelman toteuttamiseen ja tämänhetkiseen psykiatripulaan. Muutokset koskevat Ikaalista, Hämeenkyröä ja Parkanoa, Akaata ja Urjalaa sekä Vesilahtea.

Järjestelyllä halutaan varmistaa, että paikkakuntien lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan heidän tarvitsemansa mielenterveyspalvelut työryhmässä, jota johtaa erikoislääkäri. Jatkossa lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluita tarjotaan seitsemällä paikkakunnalla.

Ikaalisten, Hämeenkyrön ja Parkanon lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluista vastaa kesäkuun alusta alkaen Ylöjärven työryhmä ja Akaan ja Urjalan palveluista Valkeakosken työryhmä. Vesilahden palvelut tarjotaan Lempäälässä. Asiakkaiden määrä on pieni, joten Ylöjärven, Lempäälän ja Valkeakosken työryhmät pystyvät ottamaan uusien alueiden asiakkaat hoitaakseen. Valkeakoskelle on määrä perustaa myös perheintensiiviyksikkö, joka vahvistaa Pirkanmaan eteläisen seudun mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Muutokset ovat jo aiemmin hyväksytyn palveluverkkosuunnitelman mukaisia, mutta ne toteutetaan suunniteltua nopeammassa aikataulussa, koska avoimia erikoislääkäreiden virkoja ei ole saatu täytettyä. Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluissa on 12 täyttämätöntä psykiatrin virkaa. Osaa vajeesta on paikattu ostopalveluilla.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitukselle esitetään syksylle uusia yhteistoimintaneuvotteluja – talouden sopeuttamista tavoitellaan nyt sisäisen hallinnon keventämisellä19.6.2024 15:29:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen lisäsäästötarve vuodelle 2025 on arviolta 20 miljoonaa euroa. Osana sopeutustoimia aluehallitukselle 24.6. esitetään koko henkilöstöä koskevien yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä elokuussa 2024. Neuvottelut kytkeytyvät erityisesti organisaatio- ja johtamisrakenteen uudistamistyöhön mutta kohdistuvat koko henkilöstöön.

Aluehallitus jätti liikkuvien palvelujen ja lähiasemien esityksen pöydälle (otsikko korjattu)17.6.2024 14:39:53 EEST | Tiedote

Aluehallitus jätti maanantaina pöydälle esityksen liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston lähettämisestä laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Asia pyritään käsittelemään viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa. Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye