Lomarengas Oy

Matkailijoiden viipymät vuokramökeillä kasvaneet liki 10 prosenttia

Jaa

Niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten mökkilomailussa näkyy uusi trendi – matkailijat viipyvät vuokramökeillä pidempiä aikoja kuin aiemmin.

Vuokramökki Suomessa. Kuva: Lomarengas
Suomalainen vuokramökki. Lomarengas

Lomarengas on havainnut kiinnostavan muutoksen mökkilomailutavoissa: vuokramökillä vietetty loma on aiempia vuosia pidempi.

"Vuokramökkilomien viipymät ovat kasvaneet sekä ulkomaalaisten että kotimaisten asiakkaiden kohdalla melkein 10 prosenttia viime vuoteen nähden", toteaa Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen. "Etätyön yleistyminen on osaltaan mahdollistanut pidemmät viipymät, kun työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on helpottunut. Yhdessä vietettyyn aikaan halutaan nyt panostaa.”

Ulkomaalaisten mökkivaraukset 19 prosentin kasvussa

Kohosen mukaan ulkomaalaisten tekemät mökkivaraukset ovat viime vuoteen nähden keskimäärin 19 prosentin kasvussa. "Keskieurooppalaiset matkustavat edelleen kesäisin Suomeen, mutta merkittävää kasvua on havaittavissa myös lähialueilta, kuten Virosta ja Ruotsista", Kohonen kertoo. "Eurooppalaiset matkailijat ovat onnistuneesti korvanneet aiemmin suurimman asiakasryhmän, venäläiset."

Viime hetken varaajia normaalia enemmän

Kaikille kesäviikoille on vielä valinnanvaraa eri hintakategorioissa. Jopa juhannusmökkejä on vapaana. ”Äkkilähtövarausten määrä on kasvanut viime vuodesta – lomapäätökset tehdään tällä hetkellä huolella. Ennakkovaraajia ja viime hetken lomailijoilta on nyt yhtä paljon”, Kohonen kertoo.

Eniten valinnanvaraa viime hetken lomalle on Kohosen mukaan pohjoisemman Suomen mökeissä. ”Matkailukeskuksissa kesäajan majoitus on huomattavasti edullisempaa kuin talvikaudella. Näiden keskusten ympärivuotinen suosio kasvaa jatkuvasti aktiivisten lomailijoiden parissa”, Kohonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna yli 4300 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä tytäryhtiö Ylläksen Matkailu Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 45 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 40.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye