ELY-keskukset

Hailuodon kahden lautan kesäliikennöinti viivästyy päälautan rikkoutumisen takia

Jaa

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui tiistaina lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä takia lauttaliikenne toimii tällä hetkellä varalautta Meriluodon voimin. Tämän johdosta Hailuodon kahden lautan liikennöintiin ei voida siirtyä suunnitellusti 1.6. alkaen. Varalautta Meriluoto aloittaa päälautan kesäaikataulun mukaisen liikennöinnin 1.6. alkaen, mutta ilman lisälauttaa. Ruuhkia puretaan tarvittaessa ajamalla aikatauluttomalla, jatkuvalla ajolla. Varalautan kapasiteetti on päälauttaa pienempi, joten Hailuotoon suuntaavien kannattaa varata riittävästi matka-aikaa sekä varautua jonottamiseen ja viivästyksiin.

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui myöhään tiistai-illalla lähellä Hailuodon lauttarantaa. Liikenne oli poikki keskiviikkoaamuun saakka, kunnes liikenne saatiin käynnistettyä uudelleen varalautta Meriluodolla. Liikenne oli keskiviikkonakin hetken aikaa poikki Meriluodon teknisen vian takia. Meriluoto saatiin kuitenkin nopeasti takaisin liikenteeseen miehistön korjaustoimenpiteiden jälkeen. Vian jälkeen Meriluoto on toiminut ja liikennöinyt väylällä ongelmitta.

Hailuodon lauttapaikalla liikennöidään varalautta Meriluodolla siihen saakka, kunnes päälautta saadaan takaisin liikenteeseen. Tämän seurauksena kahden lautan liikennöintiin ei voida siirtyä suunnitellusti 1.6. alkaen. Varalautta Meriluoto siirtyy talviaikataulun mukaisesta liikennöinnistä päälautan kesäaikatauluun 1.6. alkaen, mutta ilman lisälauttaa. Päälautan kesäaikataulua noudatetaan tässä tilanteessa, sillä kesäaikataulu on sovitettu yhteen linja-autoliikenteen kanssa. Ruuhkia puretaan tarvittaessa Meriluodon aikatauluttomalla, jatkuvalla ajolla eli nonstop-ajolla. Tarpeen vaatiessa lauttaliikenteen aikataulua kehitetään yhteensovittaen linja-autoliikenteen aikataulujen kanssa.

Liikenne toimii siis tällä hetkellä varalautalla. Varalautan kantavuus on päälauttaa pienempi, 150 tonnia.

Kun lomaliikenne vilkastuu kesälomakauden alkaessa, on todennäköistä, että lauttapaikoilla syntyy jonoa ja odotusajat venyvät. Kehotamme varautumaan viivästyksiin ja varaamaan riittävästi matka-aikaa.

Merisillan rikkoutumisen syytä selvitetään

FinFerries selvittää yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa päälautta Merisillan rikkoutumisen syytä parhaillaan. Sukeltajat kutsuttiin keskiviikkona tutkimaan lauttoja ja väyläaluetta, jossa rikkoutuminen tapahtui. Huonosta näkyvyydestä johtuen sukellustutkimus jouduttiin keskeyttämään.  

Paikalle on tilattu monikeilaluotaus tutkimaan väyläaluetta. Lisäksi Merisillan moottori on parhaillaan lisätutkimusten kohteena. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun olemme saaneet lisätietoja tutkimusten tuloksista.

ELY-keskus selvittää myös varautumisvaihtoehtoja ja liikenteen jatkumisen turvaamiseksi tehtäviä toimenpiteitä.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Tapani Jaakkola, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Saaristomerellä runsaasti sinilevähavaintoja, esiintymiä myös Lounais-Suomen sisävesillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)20.6.2024 12:20:58 EEST | Tiedote

Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet tällä viikolla runsaasti monin paikoin Saaristomerta, ja havaintoja on tullut myös Lounais-Suomen järviltä. Sinilevää on havaittu Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannassa. Havaintoja on tallennettu myös Rotarien seurantaan sekä Vesi.fi-palveluun. Lämpimällä säällä leväesiintymät voivat runsastua entisestään, tuulinen sää puolestaan sekoittaa vesimassaa ja estää laajojen levälauttojen muodostumista.

Saimaan ja Pielisen vedenkorkeudet kääntyneet laskuun, tulvahuiput takana myös muualla Vuoksen vesistöalueella (Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)19.6.2024 11:06:25 EEST | Tiedote

Kuiva toukokuu ja suuret juoksutukset ovat kääntäneet Saimaan ja Pielisen vedenkorkeudet laskuun. Tulvahuiput jäivät selvästi aiemmin keväällä ennustettua alemmas. Saimaa on kuitenkin edelleen 55 cm ja Pielinen 25 cm ajankohdan keskimääräisen vedenkorkeuden yläpuolella. Vesistöalueen muut järvet ovat jo pääosin lähellä tavanomaisia kesäkorkeuksia tai niiden alapuolella. Uhkaava tulvatilanne oli muistutus siitä, että tulviin varautumiseen tulee kiinnittää vesistöalueella huomiota myös tulevaisuudessa.

Riksomfattande understöd för miljöfostran, särskilt för projekt som rör våra vatten18.6.2024 13:03:58 EEST | Tiedote

Hur hör en å och dess avrinningsområde samman? Hur mycket mikroplaster finns det i vår närliggande sjö och varifrån kommer de? Hurudant liv finns det i vattnet? Hur kan vi få människor att engagera sig ännu mer för att göra bästa möjliga talkoarbete för småvatten? Bland annat dessa frågor möter man i projekt inom miljöfostran och -upplysning som i år får projekttunderstöd för miljöfostran och -upplysning från NTM-centralen i Mellersta Finland. Ansökan om understöd var riksomfattande.

Valtakunnallisia ympäristökasvatuksen avustuksia erityisesti vesiimme liittyviin hankkeisiin18.6.2024 13:03:58 EEST | Tiedote

Miten joki ja sen valuma-alue liittyvät toisiinsa? Miten paljon lähijärvessämme on mikromuoveja ja mistä ne tulevat? Millaista elämää vedessä on? Miten saadaan ihmiset entistä innokkaammin mukaan talkoilemaan pienvesien parhaaksi? Muun muassa näiden kysymysten äärellä ollaan ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankkeissa, jotka saavat tänä vuonna ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Avustushaku oli valtakunnallinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye