KUTSU: Kemianteollisuus selvitti, mitä mieltä jäsenyritykset ovat EU-päätöksenteon keskeisistä kysymyksistä – toimialakatsaus maanantaina 3.6.2024 kello 10

Jaa

Kemianteollisuus ry kysyi eurovaalien kynnyksellä jäsenyritysten toimitusjohtajilta, mitä mieltä he ovat EU-päätöksenteon keskeisistä kysymyksistä, mitkä toimet auttavat yrityksiä menestymään ja mitä he toivovat suomalaisilta mepeiltä EU-pöydissä.

Kerromme myös alan suhdannetilanteesta, joka jatkuu vieläkin poikkeuksellisen heikkona.

Tervetuloa Teamsissa pidettävään toimialakatsaukseemme, jossa esittelemme tuoreen jäsenkyselymme tuloksia.

Jäsenkyselyä avaa Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto ja ekonomisti Sampo Pehkonen. Eurooppalaisen teollisuuden näkemyksiä EU:n tulevalle kaudelle kommentoi vastuullisuusjohtaja Sami Nikander.

Aika: 3.6.2024 kello 9–10
Paikka: Teams, pääset liittymään Teams-infoon täältä: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MGYxYjI0NWEtODA4Ny00ZDQ2LTlkNWEtOWZlYTY0ZTlhYTE3%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2264053645-704c-4665-bd75-63b48eca6dec%22%2c%22Oid%22%3a%22e5609cab-33aa-4e62-9869-3a1608a66c6e%22%7d

Yhteyshenkilöt

Twitter: @Kemianteollisuu - https://twitter.com/Kemianteollisuu Linkedin: http://linkd.in/1g4vUbs Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 14 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä. Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista ja investoimme Suomeen vuositasolla reilut miljardi euroa. Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuvat polttoaineet ja lääkkeet ovat kemiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kemianteollisuus ry

Kehysriihessä on muistettava vastuullinen ja puhdasta siirtymää tukeva teollisuuspolitiikka – kasvun edellytykset pitää varmistaa9.4.2024 15:38:52 EEST | Tiedote

Hallituksella on edessään Suomen suunnan kannalta tärkeä tehtävä, kun se ensi viikon kehysriihessä etsii keinoja tehdä välttämättömiä sopeutuksia. Rajusti alijäämäistä ja velkavetoista kansantaloutta on syytäkin uudistaa merkittävällä tavalla. Toimien tulee kuitenkin varmistaa kasvun edellytykset vientiteollisuudessa.

Kemianteollisuuden kysely: Poliittiset lakot iskevät kovaa pieniin suomalaisyrityksiin – tilanne alalla heikompi kuin koronakriisin pahimpaan aikaan20.3.2024 09:04:18 EET | Tiedote

Kemianteollisuuden yrityksillä menee poikkeuksellisen heikosti, selviää tuoreesta jäsenkyselystä. Pitkään jatkuneen synkän suhdannetilanteen ja poliittisten lakkojen ryydittämänä peräti puolet yrityksistä arvioi tämänhetkisen tilanteensa huonoksi. Yritysten arviot omasta tilanteestaan ovat heikompia kuin koronakriisin pahimpina aikoina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye