Korkeasaaren eläintarha

Dinosaurukset ovat saapuneet Korkeasaareen

Jaa

Korkeasaari on nyt myös dinosaurusten saari! Maapalloa 170 miljoonaa vuotta asuttaneet muinaiset matelijat ovat tavattavissa eläintarhassa lauantaista 1.6. alkaen aina lokakuulle asti. Aidonkokoiset, liikkuvat ja ääntelevät dinosaurukset nähdään nyt ensimmäistä kertaa ulkonäyttelynä Euroopassa.  

Korkeasaaren dinosaurusnäyttely avautuu lauantaina.
Korkeasaaren dinosaurusnäyttely avautuu lauantaina. Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Lähes kolmenkymmenen dinosauruksen näyttely on rakennettu Korkeasaaren vehreälle puistoalueelle, jossa vierailijat pääsevät aikamatkalle satojen miljoonien vuosien taakse. Jura- ja liitukauden dinosaurukset asuvat puiden katveessa saniaisten ja käpypalmujen keskellä. 
 
Dinosaurusoppaat ohjaavat vierailijoita muinaisten matelijoiden maailmaan ja näyttelyalueelta on saatavilla myös opettavaisia puuhavihkoja. Näyttelyalueen vieressä sijaitsevalla kuvauspisteellä voi ottaa itsestään muistoksi kuvan munasta kuoriutuneena dinosauruksena. Korkeasaaren kaupan valikoimista löytyy kotiin viemisiksi myös hurjia dinosaurustuotteita. 

Korkeasaaren dinosaurukset ovat nähtävillä 1.6.–20.10.2024 eläintarhan pääsylipulla. Näyttelyn voi halutessaan kokea myös vähemmillä aistiärsykkeillä, sillä dinosaurukset pysyvät hiljaa ja liikkumatta joka aamu näyttelyn ensimmäisen tunnin ajan klo 10–11. Lisäksi näyttelyalueen esteettömyyttä on kehitetty yhdessä esteettömyysasiantuntijan kanssa.  

Korkeasaari on kesäkaudella avoinna joka päivä iltakahdeksaan lukuun ottamatta juhannusaattoa, jolloin saari suljetaan jo klo 17.  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tyrannosaurus katselee ensimmäisiä vierailijoita. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha
Tyrannosaurus katselee ensimmäisiä vierailijoita. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha
Lataa
Ceratosaurus saniaisten keskellä. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaaren eläintarha
Ceratosaurus saniaisten keskellä. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaaren eläintarha
Lataa
Pachyrhinosaurus. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaaren eläintarha
Pachyrhinosaurus. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaaren eläintarha
Lataa
Näyttely sijoittuu Korkeasaaren puistoalueelle. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha
Näyttely sijoittuu Korkeasaaren puistoalueelle. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha
Lataa

Linkit

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarha on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankohteista, jossa käy vuosittain lähes puoli miljoonaa eri ikäistä vierailijaa. Eläintarha on avoinna vuoden ympäri. Korkeasaaren tärkein tehtävä on luonnon monimuotoisuuden suojelu, ja jokainen vierailija tukee tätä työtä. Korkeasaaressa elää toista tuhatta eläintä, jotka edustavat noin 160 lajia. Eläintarhan yhteydessä toimiva Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola.

Korkeasaari suojelee luonnon monimuotoisuutta osana eläintarhojen ja suojelujärjestöjen verkostoa. Uhanalaisia lajeja suojellaan kasvattamalla geneettisesti mahdollisimman monimuotoisia kantoja lajien tulevaisuuden turvaamiseksi. Tarhakannan avulla voidaan tukea luonnon heikenneitä kantoja tai palauttaa luontoon sieltä hävitettyjä lajeja. Korkeasaaresta on palautettu luontoon mm. metsäpeuroja ja mongolianvillihevosia.

Eläintarhan toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon Korkeasaaren eläintarhan säätiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren nuori amurintiikeri muutti Tallinnaan ja toinen jäi kotisaarelleen17.6.2024 14:38:41 EEST | Tiedote

Korkeasaaren amurintiikerisiskokset ovat nyt omilla reviireillään. Toinen nuorista tiikereistä siirrettiin viime viikolla Tallinnan eläintarhaan, jonne avautuu tänä kesänä uusi Tiikerilaakso. Toinen naaras jää Korkeasaareen ja saa aikanaan geneettisesti sopivan lisääntymiskumppanin. Uhanalaiset amurintiikerit kuuluvat eläintarhojen yhteiseen suojeluohjelmaan, jossa eläinten lisääntymisiä ja siirtoja ohjaa lajikoordinaattori.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye