Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa Suomessa

Jaa

Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa aktiivisesti kaikkialla Suomessa. Nokas joutui äskettäin irtisanomaan sopimuksensa S-ryhmän Reilan kanssa, koska Nokas koki yhteistyön rajoittavan missionsa toteutumista. Nokas käy paraikaa aktiivisesti neuvotteluita uusien kumppaneiden kanssa. ”Teemme kaikkemme, että käteinen raha on jatkossakin kaikkien suomalaisten ulottuvilla ja ettei entisen kaltainen monopolitilanne käteisen saatavuudessa enää palaa Suomeen”, Nosto-käteisautomaattipalveluiden johtaja Risto Lepo kertoo.  

Nosto-käteisautomaatit ovat olleet Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 ja yhteistyö Reilan kanssa S-Ryhmän kohteista käynnistyi vuonna 2017. Käteisautomaattien kokonaismäärä kasvoi tällöin 20 prosenttia, mikä paransi käteisen rahan saatavuutta Suomessa merkittävästi. 

”Nokaksen tavoitteena on ollut ja on jatkossakin tuoda käteisautomaatteja kaikkien suomalaisten saataville, myös taajamiin, sekä pikkukaupunkeihin. Päätimme lähteä uudistamaan Nosto-käteisautomaattien verkostoa uusien kumppaneiden kanssa ja osa näistä neuvotteluista onkin edennyt jo pitkälle”, Nokas Finlandin toimitusjohtaja Anssi Kuusisto kertoo.

”Haluamme taata jatkossakin käteisen saatavuuden yhtäläisesti kaikille suomalaisille. Suomi on meille tärkeä markkina, johon panostamme vahvasti. Suomalaisten etu ei toteudu, jos käteisautomaatit keskittyvät voimakkaasti vain yhdelle toimijalle. Ilman Nosto-käteisautomaatteja Suomessa olisi käytännössä vain yksi käteisautomaattipalvelujen tarjoaja. Monopolitilanne käteisen saatavuudessa johtaisi ennen pitkää käteisautomaattien määrän vähenemiseen, kuten Suomen Pankin tilastoista on havaittavissa”, hän jatkaa.

Käteisellä on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys

Nokas on käynyt viime vuodet aktiivista yhteiskunnallista keskustelua käteisen merkityksestä kansalaisille ja maamme huoltovarmuudelle. 

”Etsimme jatkuvasti uusia sijainteja käteisautomaateillemme ja myös kansalaiset saavat niitä meille verkkosivuillamme ehdottaa. Arvioimme ehdotukset ja tuomme uusia Nosto-käteisautomaatteja vuoden 2024 aikana. Tavoitteenamme on ollut huolehtia koko Suomesta eikä vain suurista kaupungeista”, Lepo kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nosto-käteisautomaatit, Nokas CMS Oy

Käteinen raha on toivottu ja suosittu joululahja suomalaisille19.12.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaiset käyttävät käteistä rahaa edelleen erityisesti pienimuotoiseen maksamiseen sekä lahjana. Useampi kuin joka kolmas suomalainen (36 %) käyttää käteistä rahaa lahjana, erityisesti joululahjana. ”Pari päivää ennen jouluaattoa näemme tyypillisesti tilastollisen piikin automaattinostojen määrissä. On edelleen hyvin yleistä antaa käteistä rahaa joululahjaksi”, Nosto-käteisautomaattien maajohtaja Risto Lepo kertoo.

Tutkimus: Suomalaiset eivät halua luopua käteisen rahan käytöstä – ”yhteiskunnalliset murrokset lisäävät käteisen käyttöä”10.10.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset haluavat pitää kiinni käteisestä rahasta. Kansalaisista 95 prosenttia pitää tärkeänä, että käteinen raha pysyy Suomessa yhtenä maksuvälineenä muiden joukossa. Vain 7 prosenttia suomalaisista pitää järkevänä, että käteisestä rahasta luovutaan kokonaan. Etenkään vanhempi väestö ja pienemmillä paikkakunnilla asuvat suomalaiset eivät halua luopua käteisestä rahasta. Käteinen raha luo osalle suomalaisista turvallisuudentunnetta: useampi kuin joka kolmas (35 %) suomalainen on varannut tai aikoo varata ylimääräistä käteistä rahaa vallitsevan taloustilanteen vuoksi.

Venäläiset eivät enää pysty tyhjentämään Nosto-käteisautomaatteja Suomen itärajalla29.9.2022 12:20:57 EEST | Tiedote

Nosto-käteisautomaatit on saanut sovittua maksujenvälittäjän ja China UnionPayn kanssa, että China UnionPay -korttien toiminnallisuus keskeytetään Suomen Nosto-käteisautomaateissa maanantaina 3.10. alkaen. Venäläiset ovat viime viikkoina tyhjentäneet Suomen itärajalla ja etenkin Kaakkois-Suomessa Nosto-käteisautomaatteja jopa tunneissa. Aiemmin automaateissa on riittänyt käteistä rahaa päiviksi. Samalla kansainvälisellä ei-sanktioidulla kortilla on voitu nostaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye