SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen: Irtisanotun turvaa vahvistettava ja edellytyksiä kouluttautumiseen ja työllistymiseen parannettava

Jaa

SDP haluaa parantaa työmarkkinoiden dynamiikkaa. Kun työvoima liikkuu vähemmän tuottavista työpaikoista enemmän tuottaviin, tukee tämä positiivista rakennemuutosta ja tuottavuuskasvua Suomessa. SDP tarjoaa vaihtoehdon hallituksen haparoivalle linjalle.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Aiomme uudistaa muutosturvaa niin, että irtisanotut voivat kouluttautua ja hakea töitä palkallisesti jo irtisanomisajan puitteissa. Tämä parantaa merkittävästi irtisanottujen työllistymismahdollisuuksia sekä vahvistaa työmarkkina-arvoa, kertoo kansanedustaja sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Timo Suhonen ja jatkaa:

- Lisäksi ehdotamme työntekijöiden siirtymisen helpottamista työstä toiseen. Tämä tehdään sallimalla työsuhteen päättämisen työntekijän aloitteesta myös määräaikaisissa työsuhteissa.

SDP ehdottaa myös, että työstä toiseen siirtymiseen valmistauduttaisiin jo ennalta toteuttamalla urakatsauksia työuran keskivaiheilla. Näissä katsauksissa analysoidaan osaamista ja tehdään suunnitelma mahdollisten muutosten varalta osaamisen ja työkyvyn näkökulmasta. Nämä katsaukset olisivat sidottuja työpaikan henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan.

- Lisäksi aikuiskoulutuksen kehittäminen on ensisijaista. Tavoitteenamme on tarjota jatkuvasti mahdollisuuksia työntekijöiden kehittymiseen ja sopeutumiseen työmarkkinoiden muutoksiin, ilman hallituksen lakkaustoimia. Myös työvoiman liikkuvuutta on edistettävä tietoliikenneyhteyksiä kehittämällä junaratojen ja pääväylien varrella, sanoo Suhonen.

- SDP:n vaihtoehto osoittaa, että työelämää on mahdollista uudistaa ilman, että ajaa työmarkkinat kaaokseen, ja sen myötä torpedoi niin kansantaloutta kuin palkansaajien luottamusta. Tämä lienee uutinen Orpo-Purran hallitukselle, Suhonen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-edustajat: Korkea hintataso haastaa ministeri Ranteen asfaltointilupaukset25.6.2024 13:19:02 EEST | Tiedote

– Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps) on luvannut, että tänä kesänä asfaltti tuoksuu. Korjausvelan kasvua tänä kesänä silti ei pysäytetä, tavoiteltuun teiden päällystekilometreihin pääseminen on haastavaa ja vaikka ministeri leikkaa hymysuin omalta hallinnonalaltaan, kertaluontoinen lisärahoitus laitetaan pelkästään tieverkon päällysteisiin unohtaen muut ongelmat, kritisoi liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-ryhmän jäsen, kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen ministerin toimintaa.

SDP:n Eloranta: Oppilaiden oikeudesta oppimateriaaleihin ei pidä tinkiä25.6.2024 09:53:45 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on huolissaan peruskoulun ja toisen asteen oppimateriaalien tilanteesta. Eloranta kysyy kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta, mihin toimenpiteisiin se aikoo ryhtyä, jotta jokaiselle oppilaalle ja opiskelijalle turvataan oikeus tarpeenmukaisiin laadukkaisiin ammattimaisesti tuotettuihin oppimateriaaleihin. Elorannan mukaan oppilailla ja opiskelijoilla tulisi olla halutessaan oikeus myös paperisiin kirjoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye