SDP EDUSKUNTA

Pia Hiltunen: SDP tarjoaa tulevaisuusavauksia samalla, kun hallitus saksii hyvinvointivaltiota palasiksi

Jaa

Orpon hallitus – tai kuten tällä viikolla on todettu Purran hallitus – on saanut aikaan vian miinusmerkkistä työllisyyttä. Sen kurjistava politiikka on johtanut yli 50 000 ihmisen työttömyyteen.

Nurjalle linjalle on olemassa vaihtoehtoja. SDP esittää omassa kasvuohjelmassaan tulevaisuustoimia, joilla Suomi saadaan nousuun. Yksi niistä on Pohjolan Piilaakson perustaminen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

- SDP haluaa tehdä Suomesta Pohjolan Piilaakson. Kajaanin, Oulun ja Espoon osaamiset on iskettävä yhteen. Euroopan tehokkain LUMI-supertietokone, Oulussa sijaitsema maailman johtava 6G-keskittymä sekä kvanttiteknologia. Siinä on hyvät eväät korkeaprofiilisen murrosteknologiamaan rakentamiseen, kertoo kansanedustaja Pia Hiltunen.

Nämä teknologiat voivat luoda ympärilleen ekosysteemin, joka houkuttelee Suomeen startup -yrittäjiä, huippututkijoita kuin myös sijoittajia. Tässä on Suomella pelin paikka.

Leikkauslinja ei luo toivoa tulevasta

- Nykyisen hallituksen linja Suomen uudistamisessa on ollut pitkälti näivettävää. Laajat leikkaustoimet, joista kärsivät erityisesti heikommassa asemassa olevat, eivät vie Suomea eteenpäin. Sotepalveluista leikkaaminen ja karsiminen vaikeuttaa ihmisten pääsyä hoitoon. Sosiaaliturvaleikkaukset ovat heikentäneet monen toimeentuloa. Jopa 17 000 lapsen arvioidaan ajautuvan köyhyyteen, kertoo Hiltunen huolestuneena.

Hallitus on tainnut itsekin alkaa huomata linjansa olevan jyrkkä ja epäoikeudenmukainen. RKP:n puheenjohtaja haluaa pitää Marinin hallituksessa sovitusta oppimateriaalien maksuttomuudesta kiinni. Perussuomalaiset ovat valmiita perumaan päätöksen Kouvolan sairaalan yöpäivystyksen lakkauttamisesta.

- On hienoa, että hallituksessa aletaan havahtua tehtyjen päätösten kohtuuttomuuteen ja typeryyteen. Sotepalveluista raa-alla kädellä karsiminen on kuin sahaisi omaa jalkaa. On hyvä, että tälle löytyy jonkin asteista ymmärrystä, mutta ei riittävästi. Olen erittäin huolissani siitä, miltä tulevaisuus siltikin näyttää, jatkaa Hiltunen huolestuneena.

- SDP peruuttaisi useat hallituksen epäoikeudenmukaiset toimet ja laittaisi Suomen talouskasvun liikkeelle. Se vaatisi investointien liikkeelle laittoa ja panostuksia siihen, että Eurooppa pärjää maailmankilpailussa. Siksi ajamme EU-vaaleissa vahvaa Eurooppaa. Olemme ainoa aito vaihtoehto laitaoikeiston nousun torppaamiselle, päättää Hiltunen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-edustajat: Korkea hintataso haastaa ministeri Ranteen asfaltointilupaukset25.6.2024 13:19:02 EEST | Tiedote

– Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps) on luvannut, että tänä kesänä asfaltti tuoksuu. Korjausvelan kasvua tänä kesänä silti ei pysäytetä, tavoiteltuun teiden päällystekilometreihin pääseminen on haastavaa ja vaikka ministeri leikkaa hymysuin omalta hallinnonalaltaan, kertaluontoinen lisärahoitus laitetaan pelkästään tieverkon päällysteisiin unohtaen muut ongelmat, kritisoi liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-ryhmän jäsen, kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen ministerin toimintaa.

SDP:n Eloranta: Oppilaiden oikeudesta oppimateriaaleihin ei pidä tinkiä25.6.2024 09:53:45 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on huolissaan peruskoulun ja toisen asteen oppimateriaalien tilanteesta. Eloranta kysyy kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta, mihin toimenpiteisiin se aikoo ryhtyä, jotta jokaiselle oppilaalle ja opiskelijalle turvataan oikeus tarpeenmukaisiin laadukkaisiin ammattimaisesti tuotettuihin oppimateriaaleihin. Elorannan mukaan oppilailla ja opiskelijoilla tulisi olla halutessaan oikeus myös paperisiin kirjoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye