Skanska Oy

Skanska rakentamaan Metson Tampereen uuden teknologiakeskuksen 1-vaiheen tehdasrakennuksia

Jaa

Skanska ja Metso ovat sopineet uuden Lokomotion-nimisen teknologiakeskuksen 1-vaiheen rakentamisesta Tampereen Lahdesjärvelle. Urakan arvo Skanskalle on noin 99 miljoonaa euroa. Hankkeen rakentaminen käynnistyy heinäkuussa 2024, ja hanke valmistuu vuoden 2027 kolmannella neljänneksellä.

Metso Lokomotionin ensimmäisen vaiheen havainnekuva.
Metso Lokomotionin ensimmäisen vaiheen havainnekuva. Ramboll Finland Oy

Lahdesjärven Leppästensuonkadun eteläpuolella sijaitsevalle alueelle rakentuvasta Lokomotionista tulee uusi moderni teknologiakeskus, joka mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisen tuotantotoiminnan. Teknologiakeskus rakentuu alueella vaiheittain. Skanskan urakkaan kuuluu hankkeen ensimmäisen vaiheen tehdas-, varasto- ja sosiaalirakennusten rakentaminen, jotka kattavat yhteensä lähes 34 000 kerrosneliömetriä. Rakentaminen käynnistyy tontin louhinta- ja maanrakennustöillä.

Uudelle tehdasalueelle sijoitetaan Metson nykyisen Hatanpäällä sijaitsevan Tampereen tehdaskiinteistön toiminnot. Uusi tehdas suunnittelee, testaa ja valmistaa kivimurskeiden sekä hiekan tuotantoteknologioita, laitteita ja komponentteja.   

Uuden teknologiakeskuksen suunnittelussa on panostettu ympäristövastuullisuuteen, ja esimerkiksi ympäristöön mahdollisesti vaikuttavat koko elinkaarenaikaiset seikat on otettu huomioon. Hankkeelle on haettu BREEAM-ympäristöluokitusta.   

”Olemme vieneet hanketta yhdessä eteenpäin Metson kanssa kehitysvaiheen aikana ja tutkineet vaihtoehtoisia toteutusratkaisuja. On hienoa päästä nyt jatkamaan tätä yhteistyötä rakennustöiden merkeissä”, kertoo projektijohtaja Noora Sokero Skanskasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Skanska Talonrakennus Oy, projektijohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Metso Lokomotionin ensimmäisen vaiheen havainnekuva.
Metso Lokomotionin ensimmäisen vaiheen havainnekuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

NSDC-hanke vauhdittaa hiilineutraalien kaupunkien kehitystä13.6.2024 12:05:43 EEST | Tiedote

Skanska, KONE, Tietoevry, Granlund, Integrio, Synocus ja Tampereen yliopisto ovat käynnistäneet Nordic Superblocks as Decarbonization Catalysts (NSDC) -hankkeen. Hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka, ja se on saanut NextGenerationEU-rahoituksen Business Finlandin kautta. Hankkeella tuetaan Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitetta, sillä NSDC:n tavoitteena on vauhdittaa siirtymää hiilineutraaleihin rakennuksiin ja asumiseen.

Skanskalle tunnustus vapaaehtoisista kestävyyssitoumuksista12.6.2024 14:30:00 EEST | Tiedote

Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi palkitsivat keskiviikkona 12. kesäkuuta vuoden 2023 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset. Tunnustuksen saivat Skanskan lisäksi Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja K-ryhmä ryhmä kahdessa sitoumuskategoriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye