Vaasan kaupunki - Vasa stad

Oletko luopunut öljylämmityksestä ja haluat saada kiinteistösi tiedot ajan tasalle? Vastaa kyselyyn ja voita lahjakortti pyörähuoltoon

Jaa

Vaasan kaupunki pyrkii kartoittamaan ne kiinteistöt, joissa on luovuttu öljylämmityksestä ja vaihdettu toiseen lämmitysmuotoon ennen vuotta 2013. Verkkokyselyn tarkoituksena on saada sekä rakennus- ja huoneistorekisterin tiedot, että lämmitysmuodoista tehdyt päästölaskennat ajan tasalle. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 100€ lahjakortti pyörähuoltoon.

Kuva: Eevamaria Paasikari

Lämmitysmuodon vaihdosta ei ole tarvinnut ilmoittaa ennen vuotta 2013. Vuoden 2013 alusta maankäyttö- ja rakennuslakia tarkennettiin niin, että lämmitysmuodon vaihtaminen edellyttää joko rakennus- tai toimenpideluvan.

– Vaasassa on varmasti paljon kiinteistöjä, joissa öljylämmityksestä on luovuttu, mutta tietoja ei ole päivitetty rakennus- ja huoneistorekisteriin. Kyselyn tarkoituksena on saada tiedot ajan tasalle, jolloin myös kaupungin laatimat päästölaskennat ovat totuudenmukaisempia, Vaasan kaupungin energia- ja ilmastoasiantuntija Johanna Punkari sanoo.

Webropol-kysely on avoinna 31.07.2024 saakka ja sen kautta saadut tiedot tullaan päivittämään rekisteriin kesän aikana. Tiedot päivitetään samalla myös Digi- ja väestötietoviraston rakennus- ja huoneistotietoihin. Kyselyyn vastaaminen vie vain pari minuuttia.

Öljylämmityksestä luopuminen tukee Vaasan tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Myös hallitus on linjannut, että öljylämmityksestä luovutaan Suomessa kokonaan vuoteen 2030 mennessä.

– Käymme öljylämmitteiset kohteet läpi jo tässä vaiheessa, koska tarkastelu saattaa vaatia esimerkiksi tarkastuskäynnin sitten, kun hallituksen linjaama öljylämmityksen luopumisvuosi tulee vastaan. On kaikkien etu, että tiedot ovat ajan tasalla, joten toivottavasti mahdollisimman moni vastaa kyselyyn, Punkari toteaa.

ELY-keskus myöntää edelleen suosittuja 4 000 ja 2 500 euron avustuksia öljylämmityksestä luopuville pientalojen omistajille. Samasta määrärahasta myönnetään avustuksia maakaasulämmityksen vaihtajille. Avustuksia myönnetään niin pitkään kuin jäljellä oleva 35,6 miljoonan euron rahapotti riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2025 saakka.

Vastaa kyselyyn täällä.

Lue lisää:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Energia- ja ilmastoasiantuntija Johanna Punkari, 040 568 5400, johanna.punkari@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye