Tervetuloa kuulemaan yleisöluentoja Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimuksista
Yleisötapahtuma järjestetään keskiviikkona 12. kesäkuuta Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksella kello 17.30 alkaen. Esityksiä on mahdollista seurata myös etäyhteydellä.

Pohjois-Suomen syntymäkohortit – Hyvinvointi- ja terveystutkimusohjelma sekä Väestöterveyden tutkimusyksikkö järjestävät kaikille avoimen yleisötapahtuman keskiviikkona 12. kesäkuuta.
Tapahtumassa esitellään Pohjois-Suomen syntymäkohorttien 1966 ja 1986 avulla tuotettuja tutkimustuloksia lääketieteen eri aloilta sekä kuullaan tutkimukseen osallistujan kokemuksia.
Luentojen jälkeen on kahvitarjoilu, ja yleisöllä on mahdollisuus tavata tutkijoita sekä keskustella muiden paikallaolijoiden kanssa.
Maailmanlaajuisestikin erityislaatuinen Pohjois-Suomen syntymäkohorttiaineisto auttaa selvittämään sairauksien syntymistä ja esiintyvyyttä sekä terveyteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä sukupolvien välisiä eroja ja ylisukupolvisia vaikutuksia. Kun löydämme keinoja ehkäistä elämänkaaren aikana puhkeavia sairauksia, tuemme elämänmittaista terveyttä ja hyvinvointia.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Toivotamme kaikki aiheesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi!
Pohjois-Suomen syntymäkohortit – 60 vuotta tutkimusta
Päivä: keskiviikkona 12.6.2024
Aika: esitykset klo 17.30–19.00 ja kahvitarjoilu klo 19.00–20.00
Paikka: Leena Palotie -auditorio, Kontinkankaan kampus, Oulun yliopisto (Aapistie 5 A, Oulu)
Tilaisuudessa kuullaan esitykset seuraavilta tutkijoiltamme:
Terhi Piltonen, naistentautien professori, Oulun yliopisto ja Oulun yliopistollinen sairaala
Kirsi Sipilä, hammasprotetiikan ja kliinisen purentafysiologian professori, Oulun yliopisto
Raija Korpelainen, terveysliikunnan professori, Oulun yliopisto ja ODL liikuntaklinikka
Leena Ala-Mursula, työterveyden professori, Oulun yliopisto
Minna Ruddock, Pohjois-Suomen syntymäkohorttien tutkimusjohtaja, Oulun yliopisto
Tilaisuutta on mahdollista seurata etäyhteydellä osoitteessa https://www.youtube.com/live/1kg0qyQpZ4I
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tutkimusjohtaja Minna Ruddock, Oulun yliopisto, 0294 48 5751, minna.ruddock@oulu.fi
Viestintäasiantuntija Meri Rova, Oulun yliopisto, 050 464 3361, meri.rova@oulu.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Oululainen tutkimusryhmä kehittää uutta läpimurtoa syövän ja tulehdussairauksien hoitoon16.5.2025 05:55:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston rakennebiologian professorin Lari Lehtiön tutkimusryhmä on ottanut merkittäviä edistysaskeleita tutkimuksessa, jossa etsitään uusia keinoja syövän ja tulehdussairauksien hoitoon.
Oulun yliopistossa eniten keksintöilmoituksia teki viime vuonna brittitaustainen Lloyd Ruddock15.5.2025 13:30:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopistossa tehtiin vuonna 2024 yhteensä 72 keksintö- ja teosilmoitusta. Näistä 12 teki yksi tutkija, professori Lloyd Ruddock. Hänet palkittiin Oulun yliopistossa 15.5.2025 vuoden keksijänä.
Suomi jälleen mukaan globaaliin yrittäjyystutkimukseen - kansainvälinen vertailu auttaa päättäjiä yrittäjyyttä koskevissa ratkaisuissa15.5.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Suomi on palannut maailman suurimpaan yrittäjyyden tutkimusverkostoon, kun Oulun yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu on valittu vastaamaan Suomen datankeruusta ja analysoinnista Global Entrepreneurship Monitor (GEM) -tutkimuksessa seuraavan kolmen vuoden ajan. GEM-tutkimus, joka viettää nyt 25-vuotisjuhlavuottaan, on ainoa globaalisti vertailukelpoinen väestötason tutkimus, joka seuraa yrittäjyysaktiivisuutta ja -trendejä ympäri maailmaa.
Uuden tutkimuksen mukaan historian voimakkain aurinkomyrsky iski Maahan vuonna 12 350 eaa.15.5.2025 05:05:00 EEST | Tiedote
Uusi tutkimus tunnisti voimakkaimman koskaan havaitun auringonpurkauksen ja muuttaa käsitystämme avaruussäästä ja radiohiiliajoituksesta.
Pellot tarvitsevat lisää kosteutta hillitsemään päästöjä – vettä ohjattava 20 kertaa suuremmalta alueelta14.5.2025 05:05:00 EEST | Tiedote
Uuden tutkimuksen mukaan vettä on ohjattava turvepellolle jopa 20 kertaa suuremmalta alueelta, jotta saavutetaan riittävä kosteus kasvihuonekaasupäästöjen hillitsemiseksi. Oulun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen tutkimus etsii ratkaisuja turvepeltojen päästöihin vesienhallinnan avulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme