Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu: Tervetuloa kesän maistuvimmalle juttukeikalle tiistaina 11.6. - Luonnonlaidunpäivän mediaretki Kosken kartanolle Saloon

Jaa

Tervetuloa Luonnonlaidunpäivän mediaretkelle tiistaina 11.6. klo 10-13 Kosken kartanolle Saloon. Retkellä pääset tutustumaan laajasti luonnonlaidunnukseen ja perinneympäristöihin sekä niiden merkitykseen luonnolle. Lisäksi tapaat luonnonlaidunnuksen asiantuntijoita tuottajista, järjestöistä ja julkiselta sektorilta. Paikalla on erinomainen mahdollisuus haastatella asiantuntijoita monipuolisesti ja kuvata Kosken kartanon Hereford-karjaa sekä lampaita elinympäristössään.

Tapahtuman järjestäjät tarjoavat osallistujille herkullisen lounaan, jonka valmistaa ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola.

Mediaretki on osa Luonnonlaidunpäivän juhlintaa. Luonnonlaidunpäivää vietetään juhannusta edeltävänä lauantaina 15.6.2024, jolloin juhlistetaan luonnonlaitumia ja niiden hoitajia – laiduntavia eläimiä. Tilat ympäri Suomen pitävät avoimia ovia, ja teemapäivässä mukana olevat ravintolat tarjoavat luonnonlaidunlihaa.

Perinnebiotoopit ovat perinteisen karjatalouden muovaamia runsaslajisia elinympäristöjä. Ne tarjoavat kodin muun muassa monille eri kasvi-, perhos-, ja kuoriaislajeille. Perinteisen laidunnuksen vähennyttyä näitä elinympäristöjä uhkaa umpeenkasvu. 60-luvulta nykypäivään tultaessa perinnebiotoopeista on hävinnyt jo yli 90 prosenttia. Nykyisin Suomen perinneympäristöt ovat kaikki uhanalaisia luontotyyppejä, ja niillä elää neljäsosa maamme uhanalaisista lajeista.

Luonnonlaitumilla laiduntavat eläimet huolehtivat jäljellä olevista perinnebiotoopeista. Ne turvaavat monien lajien elinmahdollisuudet ja ylläpitävät tärkeitä perinnemaisemia.

Mediaretken ohjelma ja saapumisohjeet:

Päivä: tiistaina 11.6.2024                 
Aika: 10-13    
Paikka: Kosken kartano, Koskipolku 28, 25560 Koski as (Salo)

10:00  Kahvitarjoilu
10:15  Tervetuloa, Fredrik von Limburg Stirum, Kosken kartanon isäntä ja  Luonnonlaidunlihan Tuottajat ry:n puheenjohtaja
10:30  Lähtö maastoon
10:45  Maastokohteen esittely, Fredrik von Limburg Stirum
11:00  Liisa Rohweder, WWF Suomen pääsihteeri
11:15  Heikki Aro, maaperä- ja ilmastoasioiden asiantuntija, MTK (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto) ja Cecilia Nyholm, asiantuntija (kotieläin- ja sosiaalipolitiikka) SLC (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund)
11:30  Keskustelua & kysymyksiä
11:45  Siirtyminen maastosta lounaalle
12:00  Johan Ekroos, apulaisprofessori, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto
12:15  Lounas & keskustelua
Mikko Pakola, keittiömestari, Ravintola Smör         
13:00  Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mediaretkelle viimeistään torstaina 6.6.2024: Ilkka Numminen, Metsähallitus,  ilkka.numminen(at)metsa.fi, 0406350325. Muista ilmoittaa erityisruokavaliosi.

Huom! Säänmukainen varustus, puheenvuorot pidetään maastossa.               

Lue lisää Luonnonlaidunpäivästä ja perinnebiotoopeista sekä katso teemapäivänä avoinna olevat maatilat: https://luonnonlaidunlihantuottajat.fi/luonnonlaidunpaiva-2024/

Avainsanat

Kuvat

Luonnonlaidun
Luonnonlaidun
Lataa
Luonnonlaidun
Luonnonlaidun
Lataa
Luonnonlaidun
Luonnonlaidun
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Vuoden kokki ja tarjoilija kilpailujen voittajat vierailevat viidellä maatilalla Etelä- Suomessa 25.6.– lähituotannon monipuolisuus valokeilassa12.6.2024 12:23:33 EEST | Kutsu

MTK ja SLC ovat ravintola-alan Suomenmestaruuskilpailun, Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija- kisojen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Hyvä ruoka yhdistää! MTK ja SLC järjestävä tiistaina 25. kesäkuuta kisoissa menestyneille jo perinteeksi muodostuneen retken maalle. Päivän aikana tutustutaan kotimaiseen ruuantuotantoon, ruuantuottajiin ja monipuolisiin suomalaisiin raaka-aineisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye