Suomalainen juomaosaaminen palkittiin: Lingoncello maailman paras puolukkalikööri
Vuosi sitten esitelty suomalainen Lingoncello-käsityölikööri voitti alansa arvostetuimmassa kansainvälisessä alkoholialan kilpailussa liköörisarjan kultamitalin huippupisteillä 95/100. Lingoncello kuuluu kansainvälisessä kasvussa olevaan cello-juomien kategoriaan, jonka tunnetuin edustaja on italialainen limoncello. Suomessa keksitty ja kotimaisista puolukoista valmistettu likööri haastaa markkinaa pohjoisen tyylikkyydellä, laadulla ja ainutlaatuisella maulla.

Villistä suomalaisesta luonnosta makunsa saavassa Lingoncellossa yhdistyvät makeus, pehmeys ja kirpeys. Maailmanlaajuisesti rekisteröidyn tuotteen brändiin ja pakkauksen ulkoasuun on kiinnitetty erityistä huomiota. Lingoncello voidaan nauttia digestiivinä tai jälkiruuan kanssa sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää myös pohjana monenlaisiin juomasekoituksiin.
”Lingoncello on ollut markkinoilla vuoden, mutta matka saunaillan päätteeksi kehitetystä ja lauteiden alla kypsyneestä prototyypistä valmiiksi, kansainvälisille markkinoille sopivaksi voitokkaaksi tuotteeksi on ollut pidempi. Alusta asti oli selvää, että haluamme hurmata kansainväliset digestiivi- ja cocktailmarkkinat kirpeällä suomalaisella puolukalla. Mahtava IWSC-menestys Lontoossa osoittaa, että olemme oikealla polulla”, kertoo Mothers Milk Beveragen perustajaosakas Joonas Mäkilä.
Vuonna 1959 perustettu International Wine and Spirits Competion on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista juoma-alan kilpailuista. Sokkomaistatuksena järjestettävään kilpailuun osallistuu tuotteita noin 90:stä maasta joita arvioi yli 400 tuomaria. IWSC-kilpailun tuomariston kuvaus Lingoncellosta:
Herkullinen likööri, jonka tuoksussa on punaisia hedelmiä. Tuoksu johtaa kevyeen ja eleganttiin suutuntumaan. Hapokas ja raikas maku, jossa on houkutteleva fokus ja pirteä laatu. Jälkimaussa on ripaus pähkinäisyyttä.
Mättäältä lasiin ja maailmalle
Ohjaaja Juuso Syrjän, Joonas Mäkilän, Mika Wistin ja Roy Heroldin vuonna 2012 perustama juomayhtiö Mother’s Milk Beverages sai Lingoncellon luomisessa yhteistyökumppanikseen Suomen toiseksi vanhimman edelleen toimivan perheyrityksen Lignell & Piispasen. L&P on toinen Lingoncello-brändin omistajista ja vastaa liköörin valmistuksesta, pullotuksesta ja jakelusta. Kuopiolaisyhtiön ensimmäinen kansainvälinen menestys tuli vuonna 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä, jossa Mesimarja-likööri voitti kultamitalin.
Lingoncello-innovaation lisäksi Mother’s Milk Beverages on luonut myös Puolustuslaitos-juomaperheen, johon kuuluu Puolustuslaitos Leikattua, Puolustuslaitos Viinaa sekä Puolustuslaitos Punaviiniä ja Valkoviiniä. Myös Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluva näyttelijä Peter Franzén on Lingoncellon innovoineen Mother’s Milk Beveragesin osakas.
0,5 litran pullo 19,85 euroa.
Alkoholipitoisuus 25 %
Sokeria 300 g/l
Lingoncello-cocktailit
Lingoncello Spritz
Lingoncelloa 5 cl
Proseccoa 10 cl
Soodaa 3 cl
Puolukoita ja/tai sitruunan viipale
Jäitä
Lasi: Spritz- tai punaviinilasi
Ling Royal
Lingoncelloa 2 cl
Kuohuviiniä 12 cl
Lasi: Kuohuviinilasi
Lingoncello Negroni
Lingoncelloa 4 cl
Punainen vermouth 4 cl
Gin 4 cl
Appelsiinin viipale tai –kuori
Jäitä
Lasi: Old Fashion
Lingoncello Tonic
Lingoncelloa 4 cl
Tonic-vettä
Puolukoita ja/tai sitruunan viipale
Jäitä
Lasi: Highball
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Juuso Syrjä, CEO, Mother's Milk Beverages
juuso@mothersmilkbeverages.com, +358 40 518 8155
Joonas Mäkilä, Mother’s Milk Beverages
joonas@bohemiangrowth.com, +420 604 212 857
Haastattelu-, tuotenäyte- ja kuvapyynnöt
Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653
Kuvat



















Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Uusi Wine & Tapas Helsinki lisää mutkattomia ruokaelämyksiä keskustaan17.9.2025 13:44:12 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustaan, Kampin Narinkkatorin laidalle, on avautunut uusi Wine & Tapas Helsinki. Se tarjoaa töiden jälkeen ja iltaisin laadukkaan sekä kohtuuhintaisen mahdollisuuden nauttia jaettavista tapaksista ja viinistä rennossa tunnelmassa. Päivisin ravintolaan katetaan entuudestaan tunnettu, keskustan suosituimpiin kuuluva buffetlounas.
Vuosi huipulla − cocktailbaari Kupoli juhlii merkkipäiväänsä16.9.2025 12:51:30 EEST | Tiedote
Vuosi sitten NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin ikonisen tornin kupoliin avautunut Kupoli-cocktailbaari hurmasi hetkessä sekä helsinkiläiset että matkailijat. Klassisia cocktaileja ja pohjoista luontoa yhdistävä konsepti sekä historiallisen voimalan lanterniin rakennettu uniikki tila tarjoavat elämyksen, jonka kruunaavat 360 asteen panoraamanäkymät yli kaupungin kattojen. Kupoliin tullaan uteliaisuudesta, ja palataan yhä uudelleen tunnelman, palvelun ja taidokkaiden juomien vuoksi.
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme