ELY-keskukset

Hailuodon lauttareitille saapumassa lisälautta

Jaa

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui viime tiistaina lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä johdosta lauttaliikenne toimii tällä hetkellä varalautta Meriluodolla. Lauttapaikalle lähdetään tänään siirtämään lisälautaksi Replot 2 -lauttaa. Ennen kuin Replot 2 voi aloittaa liikennöinnin, Hailuodon lauttapaikan maatuissa kiinni olevia ponttonien varassa kelluvia ajoluiskia eli kaltureita täytyy muokata sille sopiviksi. Kahden lautan kesäliikennöintiin siirrytään heti, kun kalturit on muokattu Replot 2:lle sopiviksi. Arvion mukaan Replot 2 voi aloittaa liikennöinnin viikonloppuun mennessä.

Hailuodon lauttapaikalla on liikennöity varalautta Meriluodon voimin siitä asti, kun päälautta Merisilta rikkoontui viime tiistaina. Varalautta Meriluoto aloitti päälautan kesäaikataulun mukaisen liikennöinnin 1.6., mutta ilman lisälauttaa.

Hailuotoon lähdetään tänään siirtämään Saaristomereltä lisälautaksi Replot 2 -lauttaa. Meriluoto ja Replot 2 aloittavat kahden lautan aikataulun mukaisen kesäliikennöinnin heti, kun kalturit on muokattu Replot 2:lle sopiviksi. Arvion mukaan Replot 2 voi aloittaa liikennöinnin viikonloppuun mennessä.

Meriluodon kantavuus on 150 tonnia ja noin 45 henkilöautoa. Replot 2:n kantavuus on 130 tonnia ja noin 30 henkilöautoa. Replot 2 kuljettaa vain henkilö- ja pakettiautoja sekä kevyitä, enintään 20 tonnin painoisia kuorma-autoja, sillä kapeutensa takia se ei pysty kiinnittymään Hailuodon lauttapaikan kaltureihin raskaan liikenteen edellyttämällä tavalla.

Hailuodon lauttapaikalla liikennöidään varalautta Meriluodolla päälautan kesäaikataulun mukaisesti ilman lisälauttaa siihen saakka, kunnes Replot 2 saadaan liikenteeseen. Ruuhkia puretaan tarvittaessa ajamalla aikatauluttomalla, jatkuvalla ajolla. Lomaliikenteen alkaessa on mahdollista, että lauttapaikoilla syntyy jonoa ja odotusajat venyvät. Kehotamme varautumaan viivästyksiin ja varaamaan riittävästi matka-aikaa.

Päälautta Merisillan rikkoontumisen taustalla on katkennut akseli. Tiedotamme päälautta Merisillan korjauksen aikataulusta myöhemmin, kun olemme saaneet lisätietoja.

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui myöhään tiistai-illalla lähellä Hailuodon lauttarantaa. Liikenne oli poikki keskiviikkoaamuun saakka, kunnes liikenne saatiin käynnistettyä uudelleen varalautta Meriluodolla. Liikenne oli keskiviikkonakin hetken aikaa poikki Meriluodon teknisen vian takia. Meriluoto saatiin kuitenkin nopeasti takaisin liikenteeseen miehistön korjaustoimenpiteiden jälkeen. Vian jälkeen Meriluoto on toiminut ja liikennöinyt väylällä ongelmitta.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Tapani Jaakkola, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Saimaan ja Pielisen vedenkorkeudet kääntyneet laskuun, tulvahuiput takana myös muualla Vuoksen vesistöalueella (Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)19.6.2024 11:06:25 EEST | Tiedote

Kuiva toukokuu ja suuret juoksutukset ovat kääntäneet Saimaan ja Pielisen vedenkorkeudet laskuun. Tulvahuiput jäivät selvästi aiemmin keväällä ennustettua alemmas. Saimaa on kuitenkin edelleen 55 cm ja Pielinen 25 cm ajankohdan keskimääräisen vedenkorkeuden yläpuolella. Vesistöalueen muut järvet ovat jo pääosin lähellä tavanomaisia kesäkorkeuksia tai niiden alapuolella. Uhkaava tulvatilanne oli muistutus siitä, että tulviin varautumiseen tulee kiinnittää vesistöalueella huomiota myös tulevaisuudessa.

Riksomfattande understöd för miljöfostran, särskilt för projekt som rör våra vatten18.6.2024 13:03:58 EEST | Tiedote

Hur hör en å och dess avrinningsområde samman? Hur mycket mikroplaster finns det i vår närliggande sjö och varifrån kommer de? Hurudant liv finns det i vattnet? Hur kan vi få människor att engagera sig ännu mer för att göra bästa möjliga talkoarbete för småvatten? Bland annat dessa frågor möter man i projekt inom miljöfostran och -upplysning som i år får projekttunderstöd för miljöfostran och -upplysning från NTM-centralen i Mellersta Finland. Ansökan om understöd var riksomfattande.

Valtakunnallisia ympäristökasvatuksen avustuksia erityisesti vesiimme liittyviin hankkeisiin18.6.2024 13:03:58 EEST | Tiedote

Miten joki ja sen valuma-alue liittyvät toisiinsa? Miten paljon lähijärvessämme on mikromuoveja ja mistä ne tulevat? Millaista elämää vedessä on? Miten saadaan ihmiset entistä innokkaammin mukaan talkoilemaan pienvesien parhaaksi? Muun muassa näiden kysymysten äärellä ollaan ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankkeissa, jotka saavat tänä vuonna ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Avustushaku oli valtakunnallinen.

Kärrypoluista nykypäivän huoltovarmuuden varmistajiksi14.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri, noin 35 prosenttia, mutta liikennettä niillä on kohtalaisen vähän. Vaikka tyypillisellä soratiellä ajaa alle sata ajoneuvoa päivässä, niillä on kuitenkin oleellinen merkitys tien varren asukkaille, huoltovarmuudelle, elinkeinoelämälle ja kuljetusketjuille. Esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ympärivuotinen liikennöitävyys sorateillä on erittäin tärkeää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye