CeLLife Technologies Oy

Miljoonarahoitus CeLLifelle — voivat pelastaa jopa yli 90 % akkukennoista uusiokäyttöön

Jaa

Tamperelaisen CeLLife Technologies Oy:n kehittämällä tekniikalla aiemmin tunteja kestänyt akkukennojen mittaus hoituu parissa sekunnissa ja kennoista voidaan pelastaa jopa yli 90 % uusiokäyttöön. Uniikki laadunvalvontateknologia vähentää merkittävästi uusien akkujen valmistuksessa syntyvää jätettä. Juuri päättynyt siemenrahoituskierros keräsi kahden miljoonan sijoitukset Suomesta ja Ranskasta.

Akkujen kysyntä kasvaa rajusti, mutta niiden tuotannossa on globaaleja kriittisiä ongelmia. Jopa kolmannes valmistettavista akkukennoista menee viallisina (ns. scrap) suoraan murskattavaksi. Cellifen patentoiman, pilvipalveluun kytketyn tablettilaitteen avulla asiakas voi valmistaa yhä tasalaatuisempia ja siten pitempikestoisia akkuja. Samalla kalliin ja monilta osin turhan akkujätteen määrä laskee. Tekoäly seuloo miljoonien mittauskertojen datapankista tarvittavan informaation mitattavan akun tyypistä ja kemiasta ja ohjaa valmistajaa vaihtamaan heikompikuntoiset kennot ja siten varmistaa akkujen korkealuokkaisen laadun. 

Cellifen toinen palvelu pelastaa akuista jopa 90 % uusiokäyttöön. Akun suorituskyky ja elinikä määrittyvät siinä olevan heikoimman kennon mukaan. Muutaman kymmenen euron kenno voi aiheuttaa viallisena koko moduulin tai akkupaketin hajoamisen, jolloin kustannukset nousevat helposti kymmeniin tuhansiin. Cellifen esivaiheen tutkimusprojektissa Tampereen yliopistossa kehitetty, yli 2000 datapisteen mittausjärjestelmä löytää tehottomat kennot ja kun ne korvataan uusilla, on akku jälleen toimintakuntoinen. Aiemmin jopa useita tunteja kestänyt laatutestaus hoituu Cellifen tekniikalla parissa sekunnissa.

Vakaat rahoittajat kumppaneiksi

Tampereella vuonna 2022 perustettu CeLLife Technologies Oy on kasvanut vauhdilla asiakkuuksiensa myötä. Tänä vuonna kasvua jatketaan kotimaan markkinoiden lisäksi Ruotsissa ja Saksassa. Skaalautuva liiketoimintamalli mahdollistaa nopean laajentumisen pilvipohjaisella SaaS-mallilla. Akku- ja kierrätysalojen lisäksi yhteistyötä on aloitettu johtavien sähköautovalmistajien kanssa.

Juuri päättynyt siemenrahoituskierros keräsi CeLLifen kehittämiseen kaksi miljoonaa euroa ja sai mukaansa vakaita sijoittajia Suomesta sekä Ranskasta. Ankkurisijoittajaksi tullut ranskalainen Ventech VC on keskittynyt ICT-alan kasvuyrityksiin. Myös CeLLifen alkuperäiset sijoittajat lisäsivät rahoitustaan. Rahoituksen ja kasvavan tilauskannan myötä CeLLife hakee myös uusia työntekijöitä.

Rahoitus mahdollistaa kansainvälistymisen

"Olen erittäin tyytyväinen, että yritys on saanut uuden, kyvykkään rahoituskumppanin tukemaan kasvua. Se mahdollistaa uuden kasvuvaiheen ja strategisten tavoitteidemme saavuttamisen. Tämä on suuri askel eteenpäin", sanoo Marko Tulonen, CeLLifen hallituksen puheenjohtaja ja perustaja.

Tero Mennander johtaa Ventechin sijoitustoimintaa Pohjoismaissa ja toimii Ventechin pääyhteistyökumppanina CeLLifeen. 

"CeLLife vastaa merkittävään ongelmaan sähköautojen akkujen kestävyydessä ja tehokkuudessa markkinoiden kasvaessa nopeasti kaikkialla. CeLLifen huipputeknologia yhdistettynä startup-yrityksen vahvaan kehitykseen kotimarkkinoilla sai Ronin, Markon ja heidän tiiminsä harkitsemaan kansainvälistä laajentumista. Olemme ylpeitä voidessamme toimia näiden visionääristen perustajien kumppanina ja tukea heitä läsnäolollamme Ranskassa ja Saksassa", Mennander iloitsee. 

CeLLifen perustaja ja toimitusjohtaja Roni Luhtala uskoo, että eurooppalainen akkukennojen valmistus- ja kierrätysteollisuus saa merkittävän kilpailuedun ottamalla käyttöönsä CeLLifen teknologian. 

"Uusien resurssien avulla pystymme palvelemaan nykyisiä ja uusia asiakkaitamme entistä paremmin ja auttamaan merkittävästi akkuteollisuuden valmistusjätteen ("scrapin") vähentämisessä", Luhtala toteaa.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

CeLLife Technologies Oy

CeLLife Technologies Oy on akkuteollisuuden kehittyneeseen diagnostiikkaan, mittaukseen ja laadunvalvontaan erikoistunut edelläkävijäyritys. CeLLifellä on nopein ja tarkin diagnostiikkateknologia uusien tai käytettyjen akkukennojen mittaamiseen, valintaan ja tasapainottamiseen teollisessa mittakaavassa.

Ventech

Ventech on maailmanlaajuinen, digitaalisuuteen painottunut varhaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1998 perustettu Ventech tukee innovatiivisimpia ja visionäärisimpiä teknologiayrittäjiä, joilla on maailmanlaajuisia tavoitteita. Jaetun yritysrakenteensa myötä Ventechillä on omat rahastot Euroopassa (Pariisi, München, Berliini, Helsinki ja Tukholma) ja Aasiassa (Shanghai ja Hongkong). 
Perustamisestaan lähtien Ventech on kerännyt lähes miljardi euroa, tehnyt yli 220 sijoitusta (muun muassa Vestiaire Collective, Prewave, Ogury, Picanova, Veo, Reveal, Speexx) ja yli 90 irtautumista (Believe (BLV.PA) - listattu Euronextissä; Arteris (AIP) listattu Nasdaqissa; FintecSystems; Withings; 4 Stop jne.).

www.ventechvc.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta CeLLife Technologies Oy

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye