Messukeskus

Helsingin Messukeskuksen talousvaikutus pääkaupunkiseudulle 187 miljoonaa euroa – kasvua edellisvuoteen 46 %

Jaa

Helsingin Messukeskus tuottaa pääkaupunkiseudulle niin elämyksellisiä kohtaamisia kuin euroja. Messukeskus kasvatti tulo- ja työllisyysvaikutustaan viime vuonna merkittävästi. 

Kuva messuhallista,, jossa messukävijät tutustuvat osastojen tarjontaan.
Messukeskus tuo pääkaupunkiseudulle niin kohtaamisia kuin euroja.

Vuonna 2023 Messukeskus toi pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja 2535 henkilötyövuoden verran työllisyyttä. Vastaavat luvut vuodelta 2022 olivat 128 miljoonaa euroa ja 1740 henkilötyövuotta. Tulokset käyvät ilmi Taloustutkimuksen julkaisemasta laskelmasta.

– Messukeskuksella on huomattavia talousvaikutuksia koko lähialueelle. Taloudellisesti ja sosiaalisesti vastuullinen liiketoimintamme tukee kestävää kasvua ja tarjoaa muun muassa työmahdollisuuksia erilaisista taustoista tuleville ihmisille. Messukeskuksessa teemme yhteiskunnallisesti merkittävää liiketoimintaa, mistä yhtenä osoituksena on kasvava tulo- ja työllisyysvaikutuksemme pääkaupunkiseudulle, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.    

Messujen näytteilleasettajat ja messuvieraat käyttävät rahaa mm. ravintoloihin, kahviloihin, majoitukseen ja matkustamiseen sekä asioivat paikallisissa kaupoissa. Talousvaikutusluvut eivät huomioi messuilla tehtyjä kauppoja ja niiden vaikutusta elinkeinoelämälle.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2023 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy.

Kasvua kohtaamisista

Helsingin Messukeskus on ottanut strategiassaan päätavoitteeksi kestävän kasvun. Kasvustrategiassa linjataan missioksi kasvun luominen kohtaamisista.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että edistämme asiakkaidemme liiketoimintaa, ​tarjoamme inspiraatiota kävijöillemme ja vahvistamme ​elinkeinoelämää sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla, Vepsäläinen painottaa.   

Vuonna 2023 Messukeskuksessa järjestettiin 61 messutapahtumaa ja 486 kokousta, kongressia, juhlaa tai muuta erityistapahtumaa. Viime vuonna lanseerattiin myös täysin uudenlainen tila- ja palvelukonsepti BÖLE Arena & Club. Messukeskuksessa järjestetyissä tapahtumissa vieraili vuoden 2023 aikana yli 870 000 kävijää.  

Kansainvälisen messujärjestö UFIn organisoimaa kansainvälistä messupäivää vietetään keskiviikkona 5. kesäkuuta. Aiheesta lisää: https://ged.eventmaker.io/en

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, p. 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com

viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 

Kuvia Helsingin Messukeskuksesta ja tapahtumista

Helsingin Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun saroilla. Vuonna 2023 Messukeskus toi pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Kestävyys on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan sen olevan ennen kaikkea tekoja. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva messuhallista,, jossa messukävijät tutustuvat osastojen tarjontaan.
Messukeskus tuo pääkaupunkiseudulle niin kohtaamisia kuin euroja.
Lataa
Kuva Messukeskuksen ulkoseinästä.
Vuonna 2023 Messukeskuksessa järjestettiin 61 messutapahtumaa ja 486 kokousta, kongressia, juhlaa tai muuta erityistapahtumaa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muodin kiertotalouskilpailu on avautunut – haussa kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, tuotteita ja suunnittelijoita6.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

I love me -messujen ja Jalotus ry:n yhteistyössä järjestämä Muodin kiertotalouskilpailu on käynnissä. Suomen Messusäätiön tukemassa kilpailussa etsitään toimijoita, jotka kunnioittavat ja hyödyntävät kiertotalouden periaatteita eri näkökulmista. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye