Uudenmaan ELY-keskus

Sipoon Rajakulmantielle (Mt 146) laaditaan jalankulku- ja pyöräilyväylän esisuunnitelmaa

Jaa

Sipoossa laaditaan esisuunnitelmaa jalankulku- ja pyöräilyväylästä Rajakulmantielle (Mt 146) Kaskelantien ja Paippistentien välille sekä Paippistentielle (Mt 11701) Rajakulmantieltä Norra Paipis skolalle. Työ on käynnistynyt toukokuussa ja valmistuu lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Karttakuva, jossa suunnittelualue merkitty punaisella viivalla eri paikkojen välillä.
Suunnittelualue kuvattuna kartalla. Taustakartta: Maanmittauslaitos

Uudenmaan ELY-keskus on yhdessä Sipoon kunnan kanssa käynnistänyt esisuunnitelman laatimisen jalankulku- ja pyöräilyväylälle maantielle 146. Suunnittelualue kattaa Rajakulmantien (Mt 146) Kaskelantieltä Paippistentielle ja lisäksi Paippistentien (Mt 11701) osuuden Rajakulmantieltä Norra Paipis skolalle.

Työn tavoitteena on löytää soveltuvat periaateratkaisut jalankulku- ja pyöräilyväylän jatkosuunnittelua varten. Esisuunnitelma laaditaan siten, että sen perusteella voidaan arvioida vaikutukset (liikenteeseen, ympäristöön ja maankäyttöön), rakennettavuus sekä laskea alustava kustannusarvio. Suunnitelmalla pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta ja kestävän liikkumisen edellytyksiä.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän periaateratkaisujen lisäksi esisuunnitelmassa tarkastellaan mahdollisuuksia alikululle ja vaihtoehtoisesti suojatieratkaisua maantien 146 ylitykseen Paippistentien risteyksessä. Työssä tarkastellaan myös suunnittelualueen joukkoliikennepysäkkien yhdistämisen ja parantamisen mahdollisuuksia.

Työn edetessä alueen asukkailla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus osallistua suunnitteluun. Tätä varten järjestetään syksyllä 2024 kysely. Kyselystä ja sen tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaajat:
Uudenmaan ELY-keskus, liikennejärjestelmäasiantuntija Herkko Jokela (herkko.jokela(at)ely-keskus.fi), p. 0295 021 367.
Sipoon kunta, kuntatekniikan päällikkö Marjo Bruun (marjo.bruun(at)sipoo.fi), p. 050 5635132
Suunnittelija:
Destia Oy, projektipäällikkö Antti Udd (antti.udd(a)destia.fi), p. 040 6358195

Kuvat

Karttakuva, jossa suunnittelualue merkitty punaisella viivalla eri paikkojen välillä.
Suunnittelualue kuvattuna kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Logo.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye