Keski-Suomen ELY-keskus

Tievalaistusta aletaan saneerata Vt 18 ja Vt 23 risteysalueella Petäjävedellä

Jaa

Työt alkavat kesäkuun lopussa ja ne valmistuvat lokakuussa. Saneeraustyö vaatii liikennejärjestelyjä ja muutoksia nopeusrajoituksiin.

Kartassa keltaisella paksulla värillä on merkittynä saneerausalue.
Kartassa keltaisella paksulla värillä on merkittynä saneerausalue.

Saneeraustyö käsittää valtion tiellä olevan tievalaistuksen kokonaan uusimista noin kahden kilometrin matkalla: kilometri karttaan merkitystä kiertoliittymästä Jyväskylän suuntaan sekä kilometri valtateiden risteyksestä Multian suuntaan. Tällä alueella vanhat puupylväät korvataan uusilla ja valaisimet vaihtuvat LED-valoiksi.

Lisäksi pelkkiä valaisimia vaihdetaan LED-valoiksi noin kilometrin matkalla Vt 18 varrella saneerausalueesta eteenpäin.

– Vanhojen valaisimien vaihdossa saavutetaan vuosittain noin 40 % säästö energiakustannuksissa. Samalla valaisimien huoltotarve vähenee. LED-valot ovat myös valaisuteholtaan huomattavasti parempia vanhoihin verrattuna, projektipäällikkö Kai Tamppinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Saneerauksen rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana PAV Oy Ab. Tiellä liikkujilta toivotaan erityistä varovaisuutta ja ehdotonta liikennesääntöjen noudattamista työmaa-alueella. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Kai Tamppinen
p. 0295 024 009
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Keski-Suomen ELY-keskus

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye