Duunitori Oy

Yli 1 400 kesätyöpaikkaa on yhä tarjolla – erityisesti yhden alan työtilanne yllättää

Jaa

Duunitorilla on julkaistu tällä kesätyönhakukaudella yli 27 000 kesätyöpaikkailmoitusta. Vaikea taloustilanne on heijastunut työpaikkojen määrään, mutta vieläkään ei ole myöhäistä löytää kesätöitä.

Kesätyötilanne kesäkuun alussa.
Duunitorilta löytyy edelleen yli tuhat avointa kesätyöilmoitusta tälle kesälle.
 • Duunitorilla julkaistiin 1.11.2023–31.5.2024 yli 27 000 kesätyöpaikkailmoitusta.

 • Tähänastisella kesätyönhakukaudella ilmoituksia on julkaistu noin 35 prosenttia vähemmän kuin viime kaudella.

 • Toukokuussa Duunitorilla julkaistiin yli 2 400 kesätyöilmoitusta, mikä on noin 43 prosenttia vähemmän kuin toukokuussa 2023.

 • Tällä hetkellä Duunitorilta löytyy yli 1 400 kesätyöilmoitusta. Näet reaaliaikaisen tilanteen Duunitorin kesätyösivulta

 • Avoimia kesätyöpaikkoja on todellisuudessa enemmän kuin työpaikkailmoituksia, sillä yhdellä ilmoituksella voidaan hakea kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

”Vaikka kesätöitä on ollut tarjolla selvästi viime kautta vähemmän, on ilahduttavaa huomata, että paikkoja löytyy edelleen”, sanoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

”Kannustan työnantajia tarjoamaan edes lyhyempiä työpätkiä nuorille. Kesätyöpaikka on monelle ensimmäinen ja tärkeä kosketus työelämään.”

Näillä aloilla julkaistiin eniten kesätyöilmoituksia toukokuussa

 1. Myynti- ja kaupan ala
 2. Ravintola- ja matkailuala
 3. Sosiaali- ja hoiva-ala
 4. Rakennusala
 5. Kuljetus, logistiikka ja liikenne

Viime hetken kesätyöpaikkoja löytyy erityisesti kaupan alalta ja ravintola-alalta.

”Näillä aloilla on tarjolla myös matalan kynnyksen töitä, jotka eivät edellytä koulutusta tai kokemusta. Duunitorin kesätyökyselyn perusteella alat kiinnostavat myös hakijoita”, Karhunen kommentoi.

Näillä aloilla on julkaistu eniten kesätyöilmoituksia – yksi ala yllättää

Tällä kesätyönhakukaudella (1.11.2023–31.5.2024) eniten kesätyöpaikkoja on ollut tarjolla näillä aloilla:

 1. Ravintola- ja matkailuala
 2. Myynti- ja kaupan ala
 3. Sosiaali- ja hoiva-ala
 4. Rakennusala
 5. Teollisuus ja teknologia

”Samat alat löytyivät listalta myös viime vuonna. Suurin pudotus ilmoitusmäärissä on ollut ravintola- ja matkailualalla. Tällä kaudella alalla on julkaistu noin 39 prosenttia vähemmän kesätyöilmoituksia kuin viime kaudella”, Karhunen kertoo.

”Ehkä hieman yllättäen kriisissä olevalla rakennusalalla laskua on ollut vähiten: ilmoituksia on julkaistu noin 26 prosenttia vähemmän kuin edellisellä kaudella. Voi olla, että työnantajat ovat huomanneet saavansa lyhytaikaista ja edullista työvoimaa kesätyöntekijöistä.”

Vaikka avoimia kesätyöpaikkoja löytyy yhä, alaikäiset jäävät tänäkin vuonna paitsioon. Tämän hetken yli 1 400 kesätyöilmoituksesta vain yhdeksän on suunnattu alle 18-vuotiaille.

”Toivottavasti työnantajat tarjoavat jatkossa enemmän kesätöitä myös alaikäisille, sillä heillä on valtavasti intoa päästä töihin. Kesätyökyselymme mukaan kesätöistä saatu työkokemus on alle 18-vuotiaille palkkaa tärkeämpi syy hakea kesätöihin.”

Oletko ilman kesätöitä? 6 vinkkiä työpaikan löytämiseen

Jos kesätyönhaku ei ole vielä tuottanut tulosta, kurkkaa nämä viestintäpäällikkö Maiju Karhusen vinkit:

1. Tee taustatyöt kunnolla. Kun tutustut huolella työnantajaan ja työpaikkailmoitukseen, CV:n ja työhakemuksen räätälöinti juuri kyseistä paikkaa varten helpottuu.

2. Hyödynnä työnhakupalveluita. Älä kuitenkaan jää odottelemaan hakuajan päättymistä, vaan hae töitä heti. Hakijoita haastatellaan usein hakuajan ollessa vielä kesken.

3. Hae erilaisia kesätyöpaikkoja. Kesätöiden suhteen ei kannata olla liian valikoiva. Kaikki työkokemus on arvokasta ja auttaa sinua saamaan töitä myös tulevaisuudessa.

4. Valjasta some avuksesi. Kesätyöhaaveista kannattaa kertoa myös somessa. Tee esimerkiksi video tai julkaise kuvapostaus, jossa kerrot, millainen työntekijä olet ja miksi sinulle kannattaa tarjota töitä.

5. Muista piilotyöpaikat. Kaikista työpaikoista ei ilmoiteta julkisesti, joten siitäkin syystä oma aktiivisuus on tärkeää. Ole rohkeasti yhteydessä suoraan työnantajiin ja kysäise, olisiko kesätöitä vielä tarjolla.

6. Työllistä itse itsesi. Jos kesätyöpaikka jää saamatta, älä lannistu. Voit hyvin tarjota esimerkiksi kotieläinten-, lasten- tai puutarhanhoitoapua naapureille ja tutuille.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää kesätöistä tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kesätyötilanne kesäkuun alussa.
Duunitorilta löytyy edelleen yli tuhat avointa kesätyöilmoitusta tälle kesälle.
Lataa
Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen
Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana
Lataa

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2023 Duunitorilla vierailtiin yli 50 miljoonaa kertaa. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye