SPR Veripalvelu

Sairaanhoitajaopiskelijat haastavat sairaanhoitajat verenluovutuskisaan

Jaa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijajärjestö JASTO ja Suomen Sairaanhoitajat ry käynnistävät ainutlaatuisen kampanjan. Sairaanhoitajaopiskelijat haastavat valmistuneet sairaanhoitajat verenluovutuskilpailuun. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon verenluovutuksia ja samalla tiivistää yhteisöllisyyttä tulevien ja nykyisten terveydenhuollon ammattilaisten välillä.

Kaksi kättä pitää välissään Veripalvelun kangasmerkkiä.

Kampanjaa ideoimassa ollut sairaanhoitajaopiskelija Janina Hyttinen kertoo, että ajatus kilpailusta syntyi yhteistyössä JASTO:n hallituksen kanssa.

"Verenluovutus on tärkeä teko, joka pelastaa ihmishenkiä päivittäin. Kampanjamme avulla haluamme muistuttaa tämän eleen merkityksestä ja samalla luoda mukavaa kilpailuhenkeä opiskelijoiden ja ammattilaisten välille," Hyttinen toteaa.

Suomen Sairaanhoitajat ry korostaa verenluovutuksen merkitystä ja kannustaa kaikkia opiskelijoita ja ammattilaisia osallistumaan kampanjaan.

”Kilpailu on mainio tilaisuus kaikille osallistujille paitsi auttaa verta tarvitsevia potilaita, myös saada tietää oman veriryhmänsä. Lisäksi jokainen luovuttaja saa muistoksi haalarimerkin.”, muistuttaa Anne Jämsén, Suomen Sairaanhoitajien opiskelijatyöstä vastaava asiantuntija.

Osallistuminen kilpailuun on tehty helpoksi. Verenluovutuksen yhteydessä Veripalvelun hoitajan haastattelussa osallistujat voivat ilmoittaa, haluavatko he antaa luovutuspisteen opiskelijoiden vai sairaanhoitajien joukkueelle. Jokainen luovutus lasketaan yhdeksi pisteeksi.

Kampanja alkaa 4.6. ja jatkuu toukokuun 2025 loppuun saakka. Verta voi luovuttaa missä tahansa Veripalvelun toimipisteessä ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä. Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai viestinnän asiantuntija Iira Hartikaiseen (puh: +358 29 170 2324, iira.hartikanen@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Veripalvelu etsii harvinaisen veriryhmän omaavia – apuna tietokonepohjainen seulontamenetelmä22.5.2024 11:33:39 EEST | Tiedote

Erilaisia veriryhmiä on paljon enemmän kuin koulun biologian oppikirjoista tutut kahdeksan perusveriryhmää. Väestörakenteen muuttuessa myös luovuttajien tarve on monimuotoistunut. Veripalvelu etsii harvinaisen veriryhmän omaavia luovuttajia eri keinoin, jotta kaikille potilaille saataisiin turvattua sopivien verivalmisteiden saanti. Uusi biopankkidataa hyödyntävä menetelmä auttaa osaltaan harvinaisempien veriryhmien löytymisessä.

Pelaajien ja e-urheilijoiden yhteinen verenluovutuskampanja LastOnline käynnistyy20.5.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Kampanja syntyi e-urheiluorganisaatio RoundsGG Oy:n sekä Veripalvelun yhteistyöstä. Siihen ovat liittyneet merkittävät suomalaiset pelialan ja e-urheilun toimijat, kuten Suomen elektronisen urheilun liitto, Game Makers of Finland, Assembly Organizing, ja e-urheilun kilpapeliorganisaatioita, kuten HAVU Gaming. Kampanjan avulla halutaan lisätä tietoisuutta verenluovutuksen tärkeydestä, sekä tehdä verenluovutuksesta pelaajien keskuudessa yleinen tapa.

5 kysymystä verenluovutuksesta ja terveydestä – lääkäri vastaa26.4.2024 11:24:19 EEST | Tiedote

Pressmeddelanden på svenska: www.blodtjanst.fi. Uusia verenluovuttajia tarvitaan lisää, jotta Suomessa pysyy nyt ja tulevaisuudessa riittävä luovuttajakunta turvaamaan potilaiden hoitoa. Moni verenluovutusta harkitseva kaipaa tietoa siitä, miten verenluovutus vaikuttaa terveyteen ja voiko itse luovuttaa. Veripalvelun lääkäri Janina Forstén vastaa yleisimpiin verenluovutusta koskeviin kysymyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye