Metrokatko aiheuttanut Helsingin yliopiston aseman ruuhkautumista

Jaa

Rautatientorin metroasema suljettiin korjaustöiden vuoksi maanantaina, ja metron itäsuunnan pääteasemana keskustassa toimii Helsingin yliopiston metroasema. Ensimmäisten päivien kokemukset ovat osoittaneet, että Helsingin yliopiston asema ruuhkautuu aamu- ja iltapäivätuntien aikana, ja matkustajat ovat joutuneet jonottamaan pääsyä aseman liukuportaisiin ja hissiin. Pahimmat ruuhka-ajat asemalla ovat olleet noin klo 08:30-10:00 aamuisin ja klo 16:00 – 18:00 iltapäivisin.

Myös lännen suunnan pääteasemana toimivalla Kampin metroasemalla on hetkellisesti ollut vähäisempää ruuhkautumista.

Kaupunkiliikenne pahoittelee matkustajille aiheutunutta haittaa ja pyytää kärsivällisyyttä ruuhkassa kulkemiseen.

Ruuhkia ovat pahentaneet suuren kuormituksen alle joutuneiden liukuportaiden satunnainen vikaantuminen. Liukuportaiden toiminnan varmistamiseksi matkustajamäärää portaissa on jouduttu rajoittamaan ruuhkatuntien aikana. Helsingin yliopiston aseman toinen hissi on vikaantumisen vuoksi poissa käytöstä, ja hissin korjausta kiirehditään.

Järjestyksenvalvojat ohjaavat matkustajien kulkua ja opastavat asemalla liikkuvia.

Kaupunkiliikenne Oy suosittelee polkupyörien kanssa metrossa matkustavia käyttämään Helsingin yliopiston sijaan Hakaniemen metroasemaa, jossa on useita hissejä polkupyörien kuljettamiseen. Raitiovaunulla jatkavat matkustajat pääsevät myös vaihtamaan kulkuneuvoa useille raitiovaunulinjoille jo Hakaniemessä.

Metroliikenne katkon aikana on sujunut pääosin hyvin, ja metrot ovat kulkeneet aikataulun mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye