MessukeskusMessukeskus

Helsingin Messukeskus teki NPS-historiaa: Helsingin Kirjamessuilla parhaat tulokset yli 1000 kuluttajatapahtuman kansainvälisessä vertailussa

Jaa

Helsingin Messukeskuksen tuottama ja järjestämä Helsingin Kirjamessut yltää globaaliin kärkeen messutapahtumien laajassa vertailussa. Tulos perustuu kansainvälisen tutkimuslaitoksen Explori Median kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksiin. Kirjamessujen 2023 tulokset ovat Explorin tutkimushistorian paras tulos viimeisten 12 vuoden ajalta.  

 
Explori Media Ltd on tutkinut yli 1000 kuluttajatapahtumaa 12 viime vuoden aikana yli 60 eri järjestäjältä. Tapahtumajärjestäjistä 81 % on Euroopasta. Suomesta tutkimuksissa on mukana ainoastaan Helsingin Messukeskus kansainvälisenä toimijana.  
 
Explorin historian parhaat tulokset 

Kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksissa selvitetään muun muassa tapahtumien NPS (Net promoter score) eli suositteluindeksi. Luku osoittaa, kuinka todennäköisesti vastaajat suosittelisivat tapahtumaa ystäville ja kollegoille. Helsingin Kirjamessuilla molemmat arvot olivat Explorin historiassa kuluttajatapahtumien suurimmat.  Helsingin Kirjamessuilla 2023 kävijöiden NPS oli 62 (vastaajia 3910) ja näytteilleasettajien 58 (vastaajia 62). Helsingin Kirjamessuihin osallistui 274 näytteilleasettajaa ja kävijöitä oli yli 88 000.   
 
Merkittävä tunnustus Messukeskukselle ja Helsingin Kirjamessuille  

“Saamamme tunnustus on merkittävä. Hyvät NPS-tulokset kertovat hyvästä asiakaskokemuksesta ja tapahtumabrändin vahvuudesta”, toteaa markkinointi- ja viestintäjohtaja Lumia Ankkuri Helsingin Messukeskuksesta. “Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden kokemus vaikuttaa ratkaisevasti tapahtuman onnistumiseen. Toki meidän on katsottava aina myös NPS:ää syvemmälle, mutta tulos osoittaa, että konseptimme toimii.”  
 
Helsingin Kirjamessuista vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta kiittää kirja-alaa tiiviistä ja hyvästä yhteistyöstä. “Olemme kehittäneet kirjamessuja yhdessä kirja-alan kanssa oikeaan suuntaan. Yhteistyömme on poikkeuksellisen tiivis. Niin lukijat kuin mukana olevat yritykset ovat tyytyväisiä tapahtumaan. Dialogi asiakkaittemme kanssa toimii ja olemme onnistuneet luomaan kaupallisuutta ja laajaa näkyvyyttä kirja-alalle”, toteaa Pasila.  
 
Samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma. “Viini & Ruoka -tapahtuma sopii hyvin Helsingin Kirjamessujen yhteyteen, ja tapahtuma on erittäin suosittu. Myös näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä tapahtumaan”, toteaa Pasila.  
 
Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut vuosittain lokakuussa Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. - 27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa jo 24. kertaa. Samaan aikaan järjestetään Viini & Ruoka yhteistyössä Viinilehden kanssa.  

Keskiviikkona 5.6. vietetään kansainvälistä messupäivää. Teemapäivää koordinoi kansainvälinen messuliitto UFI, jolla on 866 jäsentä 88 maassa. Helsingin Messukeskus on UFIn jäsen. 

 Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Helsingin Kirjamessut, Habitare, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. www.messukeskus.com @messukeskus 

Lisätiedot: 
Helsingin Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Lumia Ankkuri, +358 50 387 0023, lumia.ankkuri@messukeskus.com 

Helsingin Kirjamessut, liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, +358 50 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye