Kempower juhli uuden pikalaturitehtaansa virallisia avajaisia Durhamissa, Pohjois-Carolinassa

Jaa

Durham, NC – Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower juhli Pohjois-Carolinassa sijaitsevan tuotantolaitoksensa virallisia avajaisia tiistaina 4. kesäkuuta 2024. Tuotantolaitos palvelee yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia sähköautoilijoita.

Avajaiset on merkittävä virstanpylväs, joka korostaa Kempowerin sitoutumista puhtaan liikenteen edistämiseen ja maailmanlaajuisen sähköajoneuvojen latausinfran parantamiseen.
Avajaiset on merkittävä virstanpylväs, joka korostaa Kempowerin sitoutumista puhtaan liikenteen edistämiseen ja maailmanlaajuisen sähköajoneuvojen latausinfran parantamiseen.

Durham, NC – Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower juhli Pohjois-Carolinassa sijaitsevan tuotantolaitoksensa virallisia avajaisia tiistaina 4. kesäkuuta 2024. Tuotantolaitos palvelee yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia sähköautoilijoita.

Avajaiset on merkittävä virstanpylväs, joka korostaa Kempowerin sitoutumista puhtaan liikenteen edistämiseen ja maailmanlaajuisen sähköajoneuvojen latausinfran parantamiseen, mikä on ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

”Kempowerin uusi tuotantolaitos osoittaa mitä voidaan saavuttaa, kun julkinen päätöksenteko, yksityiset innovaatiot ja yhteisön tuki yhdistyvät. Tämä ei ole voitto vain Kempowerille, vaan se on voitto meille kaikille, jotka olemme sitoutuneet rakentamaan kestävää tulevaisuutta”, sanoi Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper.

”Kempowerin visio ulottuu teknologista innovointia pidemmälle; kyse on globaalista muutoksesta kohti kestävää ja puhdasta liikkumista maapallon hyväksi. Uusi tuotantolaitoksemme Durhamissa on osoitus sitoutumisestamme nopeaan ja kannattavaan kasvuun, keskittyen nykypäivän ja tulevaisuuden ratkaisuihin”, sanoi Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

 

Markkinajohtaja innovatiivisilla DC-latausratkaisuilla

Kempowerin kasvustrategian tavoitteena on olla viiden suurimman pikalatausratkaisuja tarjoavan yrityksen joukossa globaaleilla markkinoilla vuoteen 2030 mennessä. Kempowerilla on yhteensä neljä tehdasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Pohjois-Amerikassa yhtiön tarjontaa vahvistaa muun muassa:

 • North American Charging Standard (NACS) -liitin,
 • CTEP-sertifiointi,
 • NEVI-yhteensopivuus,
 • 400A Single Satellite,
 • Megawattilatausjärjestelmä (MCS).

”Kempowerin menestys Pohjois-Amerikassa on loistava esimerkki suomalaisen asiantuntemuksen vaikutuksesta globaaleilla markkinoilla. Tämä tuotantolaitos korostaa Suomen asemaa sähköisen liikenteen ja kestävän innovaation johtajana”, sanoi Suomen New Yorkin pääkonsuli, suurlähettiläs Jarmo Sareva avajaisissa.

”Kempowerin toiminta täydentää Yhdysvaltain energiaministeriön työtä valtakunnallisen sähköautojen latausverkoston kehittämiseksi. Valmistamalla ja kehittämällä edistyksellisiä pikalatausratkaisuja Yhdysvalloissa Kempower auttaa varmistamaan, että meillä on tarvittava infra tukemaan kasvavaa sähköautokantaa teillämme", lisäsi Jeff Marootian, Yhdysvaltain energiaministeriön energiatehokkuudesta ja uusiutuvista energialähteistä vastaava apulaissihteeri.

”Kempowerin investointi tulee vuosittain edistämään osavaltiomme taloutta miljoonilla dollarilla ja se tulee vahvistamaan alueemme asemaa puhtaan teknologian ja kehittyneen tuotannon keskuksena”, sanoi Jordan Whichard, Pohjois-Carolinan kauppaministeriön apulaissihteeri.

“Kempowerin läsnäolo Durhamissa on osoitus kaupunkimme sitoutumisesta kestäviin aloitteisiin ja talouskasvuun. Tänään julistamme 4. kesäkuuta 2024 'EV Charging Awareness Week' -viikoksi ja tunnustamme Kempowerin roolin paikallisen ja globaalin ympäristömme muuttamisessa”, Durhamin pormestari Leo Williams sanoi.

  

Taustaa ja avainlukuja:

 • Tuotanto: Kempowerin Durhamissa sijaitseva tuotantolaitos on yksi Kempowerin neljästä tehtaasta. Kempowerin kolme eurooppalaista tehdasta sijaitsevat Lahdessa.
 • Lataussessiot: 7 482 770 lataussessiota Kempowerin latauslaitteilla maailmanlaajuisesti vuonna 2023.
 • Ladattu energia: Vuonna 2023 Kempowerin ratkaisuilla ladattiin 196 GWh energiaa.
 • Työllisyys: Kempowerin tuotantolaitos Durhamissa luo noin 300 työpaikkaa. Kempower työllistää yli 800 henkilöä globaalisti.
 • Taloudelliset vaikutukset: Arvioiden mukaan tuotantolaitos lisää Pohjois-Carolinan taloutta yli 700 miljoonalla dollarilla seuraavan vuosikymmenen aikana.
 • Kestävän kehityksen sitoumus: Täysin sähköinen ajoneuvokanta, 100 prosenttisesti fossiilivapaata sähköä vuoteen 2025 mennessä, 100 prosenttinen kierrätysaste vuoteen 2025 mennessä, tukien samalla Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.
 • Luotettavuus: Kempowerin toimitusvarmuus on yli 90 prosenttia ja latureiden käytettävyysaste yli 99 prosenttia.

 

 

Kempower media:

Petra Toivanen, viestintäpäällikkö, Kempower

media@kempower.com, +358 29 0021900

  

Kempower lyhyesti:

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja Yhdysvalloissa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Decatrip-hanke on saatu päätökseen – Kempower, RMC, Viking Line ja Åbo Akademi loivat yhdessä vihreän meriliikennekäytävän Turun ja Tukholman välille6.6.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2022 alkanut innovaatiohanke Decatrip on valmistunut. Hanke mahdollistaa yhden maailman ensimmäisistä vihreistä meriliikennekäytävistä. RMC tutki hankkeessa, miten jo liikenteessä olevia laivoja voitaisiin muuttaa ympäristöystävällisemmäksi. Yhtiöllä on nyt valmius modernisoida laivoja niin, että niiden ympäristöystävällisyys paranee.

Kempower, RMC, Viking Line, and Åbo Akademi created the world’s first green maritime corridor between Turku and Stockholm6.6.2024 09:30:00 EEST | Press release

The innovation project Decatrip, which began in 2022, has been completed. The project enables one of the world's first green maritime corridors. Rauma Marine Constructions (RMC) explored how existing ships could be modified to become more environmentally friendly. Viking Line is now equipped to modernized ships, enhancing their environmental friendliness.

Kempower ja Virta toimittavat megawattilatausjärjestelmän Hedin Superchargen uudelle sähköautojen ja -rekkojen julkiselle latausasemalle Linköpingiin27.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Johtava sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen tarjoaja Kempower toimittaa megawattilatausratkaisun Hedin Superchargen uusimmalle, Virran latausalustalla operoitavalle pikalatausasemalle. Hedin Supercharge on rakentanut julkisia sähköajoneuvojen pikalatausasemia eri puolille Ruotsia vuodesta 2023 lähtien. Hedin Superchargen visio on tulla yhdeksi Ruotsin johtavista sähköajoneuvojen latausoperaattoreista – sekä henkilöautoille että raskaalle liikenteelle.

Kempower and Virta to deliver megawatt charging system for electric cars and trucks to Hedin Supercharge’s public charging hub in Linköping, Sweden27.5.2024 10:30:00 EEST | Press release

Leading DC fast-charging solutions provider Kempower delivers its megawatt charging solutions to Hedin Supercharge’s newest public charging station, operated in the Virta platform. Hedin Supercharge has been building public fast charging stations in various locations across Sweden since 2023, and the company’s vision is to become one of Sweden's leading charging operators for electric vehicles – both passenger cars and trucks.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye