Kymenlaakson hyvinvointialue

Palveluverkon käsittely on siirtynyt itseoikaisun vuoksi syksyyn

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen fyysiseen palveluverkkoon liittyviä muutoksia on valmisteltu pitkään. Terveysasemia koskevia päätöksiä oli alun perin tarkoitus käsitellä aluehallituksen kokouksessa 11.6.2024.

Aluehallitus kuitenkin päätti 21.5.2024 itseoikaista tekemiään päätöksiä liittyen palvelurakenteeseen ja palveluverkkoon. Tämän vuoksi näiden asioiden käsittely siirtyy syksyyn.

Aluehallituksen tekemän itseoikaisun taustalla on Itä-Suomen hallinto-oikeuden 3.5.2024 antama ratkaisu, jolla se on kumonnut Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston 22.6.2023 tekemän päätöksen koskien palvelustrategiaa ja -verkkoa. Hallinto-oikeuden ratkaistua tulkintakysymyksen jäsenkuntien kunnanhallituksen jäsenten esteellisyydestä oli ilmeistä, että Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen kokouksissa 12.12.2023 ja 7.5.2024 palveluverkkoa koskevissa asiakohtien käsittelyssä on tapahtunut menettelyvirhe.

Aluehallitus päätti (Lue: Aluehallituksen päätöstiedote 21.5.2024), että päätöksenteossa tapahtunut menettelyvirhe korjataan hallintolain mukaisena virheen korjaamisena viranomaisen omasta aloitteesta ja ratkaistaan uudelleen huomioiden täsmentynyt esteellisyystulkinta.

Päättäjien esteellisyysasiaa käsitellään seuraavassa palvelulautakunnan kokouksessa 13.6.2024.

Lausunnot huomioidaan uudessa valmistelussa

Palvelulautakunnan valmistelema palvelurakennetta ja palveluverkkoa koskeva esitys käsiteltiin aluehallituksessa, joka lähetti sen lausuntokierrokselle kokouksessaan 7.5.2024.

Lausunto lähetettiin hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimille ja lautakunnille, Kymenlaakson kunnille, järjestöille sekä muille tarvittaville yhteistyötahoille. Lausuntoaika päättyi 27.5.2024.

Lausuntopyyntöä asiasta jatkettiin aluehallituksen itseoikaisupäätöksestä huolimatta ja kaikki annetut lausunnot otetaan huomioon uudessa valmistelussa.

Palvelurakenteeseen ja palveluverkkoon liittyvää jo tehtyä laajaa valmistelutyötä, johon kuuluvat muun muassa kymenlaaksolaisille tehdyt laajat kyselyt, hyödynnetään myös uudessa valmistelussa. Päätöksenteko siirtyy syksyyn, tarkempaa aikataulua ei ole vielä päätetty.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye