Oulun yliopisto kirkastaa kiinteistöstrategiaansa ja selvittää sijaintivaihtoehtoja yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa
Oulun kaupunki kertoi tiistaina 4.6. valtuustoryhmien käymistä keskusteluista liittyen yliopiston sijoittumisen vaihtoehtoihin Oulussa. Kaupunki haluaa tehdä sijoittumisselvityksen eri vaihtoehdoista yhdessä yliopiston kanssa vuosien 2024-2025 aikana. Kaupunginjohtaja nimeää kaupungin viranhaltijoista koostuvan selvitysryhmän.

”Kiitämme Oulun kaupunkia yhteistyöstä ja jatkamme vaihtoehtojen selvittämistä yhteisessä työryhmässä. Päätöksenteon aika kampusratkaisuissa on vasta sitten, kun meillä on mahdollisimman hyvä käsitys eri vaihtoehdoista ja niiden mahdollisuuksista”, Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Ayub sanoo.
”Selvitystyö tuo nyt luontevan kohdan kirkastaa yliopiston kiinteistöstrategiaa, jossa tarkastellaan minkälaisia yliopiston kiinteistötarpeet tulevaisuudessa ovat. Mahdollisia vaihtoehtoja tarkastellaan tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön toiminnallisista näkökulmista ja on erittäin tärkeää myös hahmottaa eri vaihtoehtojen taloudelliset raamit. Kampus on yliopiston toiminnan ympäristö, minkä lisäksi tilaratkaisut ovat yliopistolle merkittävä taloudellinen kysymys”, Oulun yliopiston hallituksen talousvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen sanoo.
Yliopiston hallitus keskustelee etenemisestä tulevissa kokouksissaan.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marja JokinenViestintäjohtajaOulun yliopisto
Puh:02 944 84 083marja.jokinen@oulu.fiTietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Ferritiinitasot eivät näytä liittyvän merkittävästi PCOS-naisten hedelmällisyyteen tai aineenvaihdunnalliseen terveyteen24.4.2025 05:35:00 EEST | Tiedote
Ferritiinitasot ovat munasarjojen monirakkulaoireyhtymää (PCOS) sairastavilla naisilla keskimäärin korkeammat kuin verrokeilla, mutta tällä ei ole merkittävää vaikutusta heidän hedelmällisyyteensä tai metaboliseen terveydentilaansa. Myöskään raudanpuutteella ei vaikuta olevan yhteyttä PCOS-naisten lapsettomuuteen. Tulokset perustuvat Oulun yliopistossa tehtyyn tutkimukseen, jossa selvitettiin ferritiinitasojen merkitystä PCOS-naisten terveydelle.
Yläkoulun opettajat jäävät yksin oppimisen tuen kanssa – tukimalli kaipaa selkeyttä ja resursseja23.4.2025 05:49:00 EEST | Tiedote
Yläkoulun oppimisen tuessa on vakavia puutteita. Erityisopettajien työnkuva on laajentunut hallitsemattomaksi, aineenopettajat jäävät toisinaan oppilaiden ainoaksi tueksi eikä kaikille tarvitsijoille riitä tukea. Yläkoulu tarvitsee selkeämmän ja paremmin resursoidun oppimisen tuen, jotta oppilaat saisivat tarvitsemansa avun eivätkä opettajat jäisi asiassa yksin, Oulun yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa.
Kansainväliset opiskelijat arvostavat opetuksen laatua Oulun yliopistossa – työpaikkoja vaikea löytää22.4.2025 05:54:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto tarjoaa vahvan akateemisen perustan ja Oulu turvallisen asuinympäristön, ajattelevat yliopiston kansainväliset opiskelijat. Asuntomahdollisuudet ovat erittäin kilpailukykyisiä verrattuna muihin kaupunkeihin maailmanlaajuisesti.
6G-testikeskuksen ensimmäinen yritysasiakas kehittää luodinkestävää lasia, joka suojaa myös RF-signaaleilta17.4.2025 07:15:27 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston 6G-testikeskus on päässyt aloittamaan yritysasiakkaiden testaustoiminnan. Ensimmäinen asiakas on kotimainen lasinjalostustehdas Tambest, mikä saattaa tuntua yllättävältä.
Sota meissä – Lapin sotaa muistellaan Arktikumissa 26. huhtikuuta16.4.2025 08:40:00 EEST | Tiedote
Huhtikuun lopussa tulee kuluneeksi 80 vuotta Lapin sodan päättymisestä. Lapin sota on merkittävä ajanjakso, joka on jättänyt jälkensä niin Suomen historiaan kuin yksittäisten perheiden ja ihmisten muistoihin. Sodan vaikutukset pysyvät lappilaisten mielissä ja elämässä: ne ulottuvat tähän päivään muistojen ja tarinoiden kautta. Rovaniemellä Arktikumin Polarium-salissa järjestetään ”Sota meissä – muistoja Lapin sodasta” -tilaisuus lauantaina 26.4.2025 kello 12–16.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme