Oulun yliopisto

Oulun yliopisto kirkastaa kiinteistöstrategiaansa ja selvittää sijaintivaihtoehtoja yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa

Jaa

Oulun kaupunki kertoi tiistaina 4.6. valtuustoryhmien käymistä keskusteluista liittyen yliopiston sijoittumisen vaihtoehtoihin Oulussa. Kaupunki haluaa tehdä sijoittumisselvityksen eri vaihtoehdoista yhdessä yliopiston kanssa vuosien 2024-2025 aikana. Kaupunginjohtaja nimeää kaupungin viranhaltijoista koostuvan selvitysryhmän.

Oulun yliopisto

”Kiitämme Oulun kaupunkia yhteistyöstä ja jatkamme vaihtoehtojen selvittämistä yhteisessä työryhmässä. Päätöksenteon aika kampusratkaisuissa on vasta sitten, kun meillä on mahdollisimman hyvä käsitys eri vaihtoehdoista ja niiden mahdollisuuksista”, Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Ayub sanoo.
 
”Selvitystyö tuo nyt luontevan kohdan kirkastaa yliopiston kiinteistöstrategiaa, jossa tarkastellaan minkälaisia yliopiston kiinteistötarpeet tulevaisuudessa ovat. Mahdollisia vaihtoehtoja tarkastellaan tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön toiminnallisista näkökulmista ja on erittäin tärkeää myös hahmottaa eri vaihtoehtojen taloudelliset raamit. Kampus on yliopiston toiminnan ympäristö, minkä lisäksi tilaratkaisut ovat yliopistolle merkittävä taloudellinen kysymys”, Oulun yliopiston hallituksen talousvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen sanoo.
 
Yliopiston hallitus keskustelee etenemisestä tulevissa kokouksissaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Maan magneettikentän heikentyessä Auringon äärimmäiset hiukkaspurkaukset voivat uhata otsonikerrosta ja DNA:ta4.7.2024 06:04:00 EEST | Tiedote

Auringon hiukkaspurkausten aikana Maan ilmakehään voi kohdistua lyhytaikaisesti erittäin voimakas ja energeettinen hiukkasryöppy. Nykyisellään Maan magneettikenttä torjuu tehokkaasti useimmat hiukkaspurkaukset. Vuosituhansien ajanjaksoilla magneettikentän tiedetään kuitenkin toisinaan häviävän. Tuolloin tapahtuvat Auringon äärimmäiset hiukkaspurkaukset voivat vaikuttaa ilmastoon ja elämään maapallolla, todetaan uudessa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa mukana on myös Oulun yliopisto.

Oulun yliopiston lääketieteen tutkinto-ohjelmaan 16 aloituspaikan lisäys – valitut saavat tiedon 4.7. mennessä26.6.2024 13:34:03 EEST | Tiedote

Oulun, Helsingin, Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot ja opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ovat sopineet aloituspaikkojen lisäämisestä pysyvästi lääketieteen koulutukseen, ja OKM on myöntänyt aloituspaikkojen lisäykseen lisämäärärahaa. Oulun yliopiston lääketieteen tutkinto-ohjelmaan tulee 16 aloituspaikan lisäys jo vuodelle 2024.

Oulun yliopistossa saavutettiin merkittäviä tuloksia 6G RF -elektroniikassa24.6.2024 06:56:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava tulos 6G-teknologian kehityksessä on saavutettu onnistuneesti toteutetulla radiovastaanottimen etupäällä, joka toimii jopa 300 GHz:llä. Korkeataajuisen elektroniikan onnistunut tutkimustulos luo suuntaa huippunopealle langattomalle tiedonsiirrolle ja on yksi konkreettinen saavutus 6G-radion käyttöönoton edistymisessä. Tutkimuksen pääpaino on ollut radiovastaanottimen etuosan suunnittelussa, jossa yhdistyvät analogisen piiriteorian, mikroaaltoteorian ja radiotekniikan periaatteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye