Kokkolan kaupunki

Kokkolan ilmastovahti on nyt julkaistu

Jaa

Kokkolan kaupunki on ottanut käyttöön ilmastovahti-palvelun. Ilmastovahdin avulla pystytään seuraamaan kaupungin ilmastotyön etenemistä. Se antaa ajantasaisen kuvan ilmastotyöstä ja auttaa arvioimaan toimenpiteiden vaikutuksia.

Ilmastovahtia päivitetään ja kehitetään jatkuvasti. Palvelulla parannetaan päättäjien, asukkaiden ja sidosryhmien mahdollisuuksia seurata ja vaikuttaa kaupungin ilmastotyöhön. 

Ilmastovahdin teemat ja toimenpiteet perustuvat valmisteilla olevaan Kestävästi kehittyvä hiilineutraali Kokkola 2035 -kehitysohjelmaan (Kokkolan kaupungin ilmasto-ohjelma). Ilmastovahti kokoaa kaupungin ilmastotoimenpiteet. Toimenpiteitä tehdään ja suunnitellaan koko kaupunkikonsernissa ja kaupungin tytäryhtiössä.

Ilmastovahdin käyttöönotto on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Kuntien ilmastosuunnitelmat -hanketta. Hankkeessa laaditaan Kokkolan kaupungille ilmasto-ohjelma vuosille 2025-2035. 

Ilmastovahti julkaistaan suomenkielisenä, ja ruotsinkielinen versio otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Palvelu on toteutettu suomalaisella Kausal-alustalla.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye