Oululainen Anu Vähäaho jatkaa historiallisen romantiikan parissa

Jaa

Oululaisen Anu Vähäahon uusi romaani Niin kauan kuin voit rakastaa jatkaa Oulun seudun historiasta ammentavaa sarjaa. 1800-luvulla Oulu oli kansainvälisen tervakaupan keskus, mutta silti Oulun seutua ei ole juurikaan kuvattu historiallisissa viihderomaaneissa. Vähäahon romaaneissa yhdistyy huolellinen historiallinen taustatyö ja tunteikkaat juonenkäänteet. 

Robert Stenmark on 1870-luvun kasvavan ja kansainvälistyvän teollisuuden vaurastama puukauppias, joka arvostaa riippumattomuuttaan yli kaiken. Selvittämättömään perhetaustaan liittyvä tilinteon tarve saa hänet hankkimaan omistukseensa Oulun seudulta hylätyn kartanon, Mäntykallion, jossa kertoman mukaan kummittelee. Mäntykallion naapurissa, parhaat päivänsä nähneessä Mirjalassa asustaa vanhan äitinsä ja vilkkaan tyttärensä kanssa Salome Jaakson, merimiehen leski. Komea ja kohtelias naapuri tekee vahvan vaikutuksen vähävaraisen Mirjalan naisiin.

Stenmark solmii liikesuhteita turkulaisen sahapatruuna Andbergin kanssa, jonka nuori tytär Ida viehättyy nopeasti Robert Stenmarkista ja palaa halusta päästä perille sekä miehestä että Mäntykallioon liittyvistä synkeistä tarinoista. Kaunis Ida Andberg on tottunut tekemään mitä haluaa, vaikkei olekaan vielä aivan varma siitä, mitä se voisi olla.

Koko ikänsä sitoutumista paennut Robert joutuu paitsi kohtaamaan oman menneisyytensä myös selvittämään tunteensa ihanaa Idaa kohtaan. Ja miksi leskirouva Jaakson tyttärineen herättää hänessä niin erityislaatuisen lämmön ja tuttuuden?

Kansi ja kuvat median käyttöön: https://kustantamo.sets.fi/media/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa16.4.2024 14:15:12 EEST | Tiedote

Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024.

Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?11.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

Reetta Aallon uusi romaani käy läpi suhdetta Venäjään ja väkivallan kulttuuriin27.3.2024 09:55:00 EET | Tiedote

Venäjällä opiskeluaikoinaan asunut elokuvaohjaaja Reetta Aalto käsitteli ensimmäisessä romaanissaan suomalaisen päähenkilön suhdetta venäläiseen mieheen. Uudessa romaanissa liikutaan samassa mielenmaisemassa, mutta keskiössä on keski-ikäistynyt kertoja, joka joutuu kohtaamaan menneisyyden asenteet ja ihmissuhteet uudessa valossa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye