Vaasan uudisti Flow-ravintolansa konseptin – ovatko sandwichit vuoden 2024 festarihitti?
Kahtena edellisenä vuonna Flow Festivalin suosituimman ravintolan, The Baon, toteuttanut Vaasan uudistaa pop up -ravintolansa ja tarttuu kuumaan sandwich-buumiin. Vaasanin ja huippukokki Mikko Kaukosen uusi ravintolakonsepti Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen on rakennettu tuoreimman katuruokatrendin ja tämän vuoden uutuusleivän ympärille.

Sandwich-kulttuuri on valloittanut maailmaa jo useamman vuoden ajan. Vaasan tarttui voileipätrendiin ja toi tänä keväänä kaupan hyllylle ensimmäisen kotimaisen subileivän. Kuohkea, keskeltä halkaistu Vaasan Street Food Sub Sandwich on suunniteltu kätkemään sisäänsä ruokaisat täytteet ja maukkaat kastikkeet vettymättä. Uutuus leivotaan kotimaisesta viljasta Vantaan leipomolla, mutta Flow Festival -ravintolan täytteet vievät makumatkalle maailmalle.
”Melkein jokaisesta maailman metropolista löytyy sandwich-ravintoloita ja oma nimikkoleipänsä. Suomen harvinaisen monipuolisesta leipäperinteestä huolimatta voileipäkulttuuri on meillä vasta alkutekijöissään. Siksi halusin rakentaa kotimaisen leivän ympärille kansainvälisen makumaailman. Pääraaka-aineina ovat Flow’n arvojen mukaisesti kasvikset. Yhdessä leivässä on mukana myös rapua”, kertoo Mikko Kaukonen.
Flow’n päälavan kupeessa sijaitsevan Sandwich Club -ravintolan listalta voi valita oman suosikkinsa tai vaihtoehtoisesti tilata koko setin maistelumenuna.
Vegetarian Sloppy Joe: Alkuperäisen reseptin bolognesekastike on korvattu kasvipohjaisella MUU Jauhismurulla, jonka lisäksi leipälegendan välistä löytyy cheddar-juustoa ja jalapenoa.
Vegan Reuben: Klassikkoleivän Flow-versio on täysin vegaaninen. Ruokaisan Reubenin välissä on kasvipohjaista MUU Roast biif -leikkelettä, hapankaalia, suolakurkkua ja sinappia.
Shrimp Bánh Mi: Vietnamilainen herkkuleipä on Sandwich Club -ravintolassa täytetty rapeilla katkaravuilla, togarashi-majoneesilla, marinoiduilla vihanneksilla ja yrteillä.
Sandwichien lisäksi ravintolassa on tarjolla Flow-klassikoksi muodostuneita loaded fries -ranskalaisia, tulista, aasialaista kurkkusalaattia, rapumuki sekä irtokarkkeja makean nälkään.
Sandwich Club jatkaa elämäänsä festivaalin jälkeen
Flow Festivalin pop up -ravintola on alkusysäys Vaasanin uudelle, monikanavaiselle Sandwich Club -konseptille, jonka keskiössä ovat yhdessä kokkailu, ruuasta nauttiminen ja tietenkin sandwichit.
”Sandwich Clubin ajatus on tuoda kotikokeille iloa ja uusia ideoita. Mikä olisikaan parempi aloitus uudelle konseptille, kuin Flow Festivalin iloinen festarihumu”, hehkuttaa Vaasanin Brand Experience Manager Suvi Pulkkinen, joka on vastannut Vaasan Sandwich Clubin toteutuksesta aina konseptoinnista toimivaksi festivaaliravintolaksi.
Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan sandwich-annoksista pääsee nauttimaan Flow Festivalin ajan 9.–11.8.2024.
Kutsu akkreditoituneille median edustajille
Tervetuloa nauttimaan Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan antimista ja avoimesta lavanäkymästä ensimmäisenä Flow-festaripäivänä, perjantaina 9.8.2024 kello 17.00. Huomaathan, että tarvitset media-akkreditoinnin tai festivaalin pääsylipun päästäksesi festivaalialueelle. Ilmoittautumiset tilaisuuteen: sini.sorainen@wolfcom.fi
Median edustajan akkreditoituminen Flow-festivaalille
Media-akkreditointi on tarkoitettu vain Flow Festivalilla työskenteleville median edustajille. Media-akkreditointia voi hakea 28.7.2024 asti: https://gest.fi/customers/aedhjf/6209?lang=fi
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni Pyykkö, Vaasan Oy, Viestintäpäällikkö, 040 826 8254, anni.pyykko@vaasan.com
Sini Sorainen, Wolfcom Oy, 0400 397464, sini.sorainen@wolfcom.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme