Vaasan uudisti Flow-ravintolansa konseptin – ovatko sandwichit vuoden 2024 festarihitti?
Kahtena edellisenä vuonna Flow Festivalin suosituimman ravintolan, The Baon, toteuttanut Vaasan uudistaa pop up -ravintolansa ja tarttuu kuumaan sandwich-buumiin. Vaasanin ja huippukokki Mikko Kaukosen uusi ravintolakonsepti Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen on rakennettu tuoreimman katuruokatrendin ja tämän vuoden uutuusleivän ympärille.

Sandwich-kulttuuri on valloittanut maailmaa jo useamman vuoden ajan. Vaasan tarttui voileipätrendiin ja toi tänä keväänä kaupan hyllylle ensimmäisen kotimaisen subileivän. Kuohkea, keskeltä halkaistu Vaasan Street Food Sub Sandwich on suunniteltu kätkemään sisäänsä ruokaisat täytteet ja maukkaat kastikkeet vettymättä. Uutuus leivotaan kotimaisesta viljasta Vantaan leipomolla, mutta Flow Festival -ravintolan täytteet vievät makumatkalle maailmalle.
”Melkein jokaisesta maailman metropolista löytyy sandwich-ravintoloita ja oma nimikkoleipänsä. Suomen harvinaisen monipuolisesta leipäperinteestä huolimatta voileipäkulttuuri on meillä vasta alkutekijöissään. Siksi halusin rakentaa kotimaisen leivän ympärille kansainvälisen makumaailman. Pääraaka-aineina ovat Flow’n arvojen mukaisesti kasvikset. Yhdessä leivässä on mukana myös rapua”, kertoo Mikko Kaukonen.
Flow’n päälavan kupeessa sijaitsevan Sandwich Club -ravintolan listalta voi valita oman suosikkinsa tai vaihtoehtoisesti tilata koko setin maistelumenuna.
Vegetarian Sloppy Joe: Alkuperäisen reseptin bolognesekastike on korvattu kasvipohjaisella MUU Jauhismurulla, jonka lisäksi leipälegendan välistä löytyy cheddar-juustoa ja jalapenoa.
Vegan Reuben: Klassikkoleivän Flow-versio on täysin vegaaninen. Ruokaisan Reubenin välissä on kasvipohjaista MUU Roast biif -leikkelettä, hapankaalia, suolakurkkua ja sinappia.
Shrimp Bánh Mi: Vietnamilainen herkkuleipä on Sandwich Club -ravintolassa täytetty rapeilla katkaravuilla, togarashi-majoneesilla, marinoiduilla vihanneksilla ja yrteillä.
Sandwichien lisäksi ravintolassa on tarjolla Flow-klassikoksi muodostuneita loaded fries -ranskalaisia, tulista, aasialaista kurkkusalaattia, rapumuki sekä irtokarkkeja makean nälkään.
Sandwich Club jatkaa elämäänsä festivaalin jälkeen
Flow Festivalin pop up -ravintola on alkusysäys Vaasanin uudelle, monikanavaiselle Sandwich Club -konseptille, jonka keskiössä ovat yhdessä kokkailu, ruuasta nauttiminen ja tietenkin sandwichit.
”Sandwich Clubin ajatus on tuoda kotikokeille iloa ja uusia ideoita. Mikä olisikaan parempi aloitus uudelle konseptille, kuin Flow Festivalin iloinen festarihumu”, hehkuttaa Vaasanin Brand Experience Manager Suvi Pulkkinen, joka on vastannut Vaasan Sandwich Clubin toteutuksesta aina konseptoinnista toimivaksi festivaaliravintolaksi.
Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan sandwich-annoksista pääsee nauttimaan Flow Festivalin ajan 9.–11.8.2024.
Kutsu akkreditoituneille median edustajille
Tervetuloa nauttimaan Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan antimista ja avoimesta lavanäkymästä ensimmäisenä Flow-festaripäivänä, perjantaina 9.8.2024 kello 17.00. Huomaathan, että tarvitset media-akkreditoinnin tai festivaalin pääsylipun päästäksesi festivaalialueelle. Ilmoittautumiset tilaisuuteen: sini.sorainen@wolfcom.fi
Median edustajan akkreditoituminen Flow-festivaalille
Media-akkreditointi on tarkoitettu vain Flow Festivalilla työskenteleville median edustajille. Media-akkreditointia voi hakea 28.7.2024 asti: https://gest.fi/customers/aedhjf/6209?lang=fi
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni Pyykkö, Vaasan Oy, Viestintäpäällikkö, 040 826 8254, anni.pyykko@vaasan.com
Sini Sorainen, Wolfcom Oy, 0400 397464, sini.sorainen@wolfcom.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kartano- ja puutarhakierrokselle Viroon30.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Viron maaseudulla matkaava voi joutua hieraisemaan silmiä, kun yhtäkkiä keskellä metsää ja peltoa kohoaa tornein ja kaari-ikkunoin koristeltu linna, joka vetää vertoja mille tahansa satuprinsessan asumukselle. Näky ei kuitenkaan ole harvinainen, sillä Virossa on maan pinta-alaan ja väestötiheyteen suhteutettuna maailman eniten kartanoita. Viron reilusti yli tuhannella kartanolla on ollut suuri vaikutus paitsi maan arkkitehtuuriin ja sisustustyyleihin, myös puutarha- ja maisemasuunnitteluun, kulttuuriin ja designiin.
Suomen parhaaksi äänestetty hampurilaisravintola Helsingin Tislaamolle29.4.2025 10:41:23 EEST | Tiedote
Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi* vuonna 2024 äänestetty hankasalmelainen Grill Room saapuu kesäksi ilahduttamaan The Helsinki Distilling Companyn ravintola-asiakkaita. Grill Room X Tislaamo Distillery Bar avautuu vappuaattona ja palvelee tislaamoravintolan terassilla elokuun loppuun asti.
Finnjävel tuo röpörieskan Helsingin parhaalle aamiaiselle15.4.2025 12:07:44 EEST | Tiedote
Ainutlaatuisista hotelleistaan tunnettu NH Collection juhlistaa 10-vuotista taivaltaan maailman metropoleissa. Suomeen korkeatasoinen hotelliketju saapui 2024, kun Seurahuoneen ja Uuden ylioppilastalon historiallisiin kiinteistöihin avautui NH Collection Helsinki Grand Hansa. Kymmenen NH Collection -hotellia Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa tuo juhlavuoden kunniaksi aamiaiselleen paikallisen huippuravintolan luoman annoksen. Helsingissä juhla-annoksesta vastaa maailman ainoa suomalaisesta ruokaperinteestä ammentava Michelin-tähtiravintola Finnjävel.
Kupoli on Suomen paras uusi cocktailbaari – tähtää maailman huipulle1.4.2025 15:06:46 EEST | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin kupolitornissa sijaitseva, pohjoisesta luonnosta ja sesongeista ammentava Kupoli on nopeasti noussut ilmiöksi cocktail-piireissä. Tunnustuksena erottuvasta konseptista, uniikista ympäristöstä sekä taidokkaista cocktaileista on Kupoli nimetty Suomen parhaaksi uudeksi cocktailbaariksi pohjoismaisessa Bartenders’ Choice Awards -kilpailussa.
Seitsemän poikkeuksellista yöpymiselämystä Virossa28.3.2025 09:59:42 EET | Tiedote
Virolaisten kekseliäisyys ja kädentaidot näkyvät myös naapurimaan majoitustarjonnassa. Eri puolille Viroa syntyy jatkuvasti uusia, jännittäviä majoituspaikkoja, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia lomalaisille. Päänsä voi painaa tyynyyn esimerkiksi luksushotellista tutuin mukavuuksin varustellussa puumajassa, teltassa, lasimökissä, kelluvassa talossa tai päreiglussa. Karut rannat, villit rämeet ja luonnontilaiset metsät kutsuvat helmaansa täydelliseen irtiottoon arjesta. Kokosimme esimerkkejä erikoisista majapaikoista, jotka tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme