Vaasan uudisti Flow-ravintolansa konseptin – ovatko sandwichit vuoden 2024 festarihitti?
Kahtena edellisenä vuonna Flow Festivalin suosituimman ravintolan, The Baon, toteuttanut Vaasan uudistaa pop up -ravintolansa ja tarttuu kuumaan sandwich-buumiin. Vaasanin ja huippukokki Mikko Kaukosen uusi ravintolakonsepti Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen on rakennettu tuoreimman katuruokatrendin ja tämän vuoden uutuusleivän ympärille.

Sandwich-kulttuuri on valloittanut maailmaa jo useamman vuoden ajan. Vaasan tarttui voileipätrendiin ja toi tänä keväänä kaupan hyllylle ensimmäisen kotimaisen subileivän. Kuohkea, keskeltä halkaistu Vaasan Street Food Sub Sandwich on suunniteltu kätkemään sisäänsä ruokaisat täytteet ja maukkaat kastikkeet vettymättä. Uutuus leivotaan kotimaisesta viljasta Vantaan leipomolla, mutta Flow Festival -ravintolan täytteet vievät makumatkalle maailmalle.
”Melkein jokaisesta maailman metropolista löytyy sandwich-ravintoloita ja oma nimikkoleipänsä. Suomen harvinaisen monipuolisesta leipäperinteestä huolimatta voileipäkulttuuri on meillä vasta alkutekijöissään. Siksi halusin rakentaa kotimaisen leivän ympärille kansainvälisen makumaailman. Pääraaka-aineina ovat Flow’n arvojen mukaisesti kasvikset. Yhdessä leivässä on mukana myös rapua”, kertoo Mikko Kaukonen.
Flow’n päälavan kupeessa sijaitsevan Sandwich Club -ravintolan listalta voi valita oman suosikkinsa tai vaihtoehtoisesti tilata koko setin maistelumenuna.
Vegetarian Sloppy Joe: Alkuperäisen reseptin bolognesekastike on korvattu kasvipohjaisella MUU Jauhismurulla, jonka lisäksi leipälegendan välistä löytyy cheddar-juustoa ja jalapenoa.
Vegan Reuben: Klassikkoleivän Flow-versio on täysin vegaaninen. Ruokaisan Reubenin välissä on kasvipohjaista MUU Roast biif -leikkelettä, hapankaalia, suolakurkkua ja sinappia.
Shrimp Bánh Mi: Vietnamilainen herkkuleipä on Sandwich Club -ravintolassa täytetty rapeilla katkaravuilla, togarashi-majoneesilla, marinoiduilla vihanneksilla ja yrteillä.
Sandwichien lisäksi ravintolassa on tarjolla Flow-klassikoksi muodostuneita loaded fries -ranskalaisia, tulista, aasialaista kurkkusalaattia, rapumuki sekä irtokarkkeja makean nälkään.
Sandwich Club jatkaa elämäänsä festivaalin jälkeen
Flow Festivalin pop up -ravintola on alkusysäys Vaasanin uudelle, monikanavaiselle Sandwich Club -konseptille, jonka keskiössä ovat yhdessä kokkailu, ruuasta nauttiminen ja tietenkin sandwichit.
”Sandwich Clubin ajatus on tuoda kotikokeille iloa ja uusia ideoita. Mikä olisikaan parempi aloitus uudelle konseptille, kuin Flow Festivalin iloinen festarihumu”, hehkuttaa Vaasanin Brand Experience Manager Suvi Pulkkinen, joka on vastannut Vaasan Sandwich Clubin toteutuksesta aina konseptoinnista toimivaksi festivaaliravintolaksi.
Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan sandwich-annoksista pääsee nauttimaan Flow Festivalin ajan 9.–11.8.2024.
Kutsu akkreditoituneille median edustajille
Tervetuloa nauttimaan Vaasan Sandwich Club by Mikko Kaukonen -ravintolan antimista ja avoimesta lavanäkymästä ensimmäisenä Flow-festaripäivänä, perjantaina 9.8.2024 kello 17.00. Huomaathan, että tarvitset media-akkreditoinnin tai festivaalin pääsylipun päästäksesi festivaalialueelle. Ilmoittautumiset tilaisuuteen: sini.sorainen@wolfcom.fi
Median edustajan akkreditoituminen Flow-festivaalille
Media-akkreditointi on tarkoitettu vain Flow Festivalilla työskenteleville median edustajille. Media-akkreditointia voi hakea 28.7.2024 asti: https://gest.fi/customers/aedhjf/6209?lang=fi
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni Pyykkö, Vaasan Oy, Viestintäpäällikkö, 040 826 8254, anni.pyykko@vaasan.com
Sini Sorainen, Wolfcom Oy, 0400 397464, sini.sorainen@wolfcom.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme