Pohjois-Savon ELY-keskus

Mt 577 parantaminen Nilsiäntien liittymässä käynnistyy, Nilsiä, Kuopio

Jaa

Kiertoliittymän rakentaminen käynnistyy Nilsiän keskustan läheisyydessä kesäkuussa. Urakan yhteydessä parannetaan kevyenliikenteen turvallisuutta urakka-alueen kohdalla.

Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen turvallisuuden parantaminen ja risteysalueen liikenneturvallisuuden lisääminen. Työt saadaan valmiiksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Rakentamistyöt aloitetaan hyötypuun poistolla kesäkuussa. Kiertoliittymän rakentaminen valmistuu marraskuun loppuun 2024 mennessä.

Liikenteelle aiheutuu haittaa Mt 577 ja Mt 569 eli Varpaisjärventien, Tiirinlahdentien, Juankoskentien ja Nilsiäntien risteyksessä alennetuista ajonopeuksista ja työmaaliikenteestä johtuen. Työaikaiset nopeusrajoitukset työmaan alueella ovat pääsääntöisesti 50 km/h, mutta tarpeen mukaan käytetään myös nopeusrajoitusta 30 km/h.

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta. Erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota muuttuviin liikennejärjestelyihin sekä työmaaliikenteeseen.

Työn rakennuttajana toimii ELY-keskus ja urakoitsijana Oteran Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Marko Korhonen
p. 0295 026 203
ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Arsi Tukio
p. 050 4771 279
Oteran Oy

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Mt 16275 jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkanut välillä Kt 77 - Köörtintie, Siilinjärvi5.6.2024 15:05:36 EEST | Tiedote

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on käynnistynyt Siilinjärven Kumpusentiellä. Urakan yhteydessä rakennetaan noin 3 km väylää välille Kt 77 - Köörtintie. Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen turvallisuuden parantaminen. Työt saadaan valmiiksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankeen arvioitu kokonaiskustannus on noin 2,9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye