Osuuskauppa Arina

Uuden Solo Sokos Hotel Rovaniemen tavoitteena olisi lisätä matkailun vetovoimaa ja tuoda uusia palveluita paikallisille

Jaa

Lapinmaa-korttelin uudistaminen etenee saumattomassa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ohjauksessa. Tavoitteena on ollut alusta alkaen luoda kokonaisuus, jossa toteutusivat niin kaupungin tavoitteet ja tahtotila kuin liiketoiminnan edellytykset. Pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena on löydetty ehdotus toimivasta kokonaisratkaisusta. Asemakaavan muutos on ollut nähtävillä ja lähtee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Arina uskoo hankkeella ja siihen kuuluvalla hotellilla olisi merkittävä rooli kaupunkikeskustan elävöitymisessä ja kehittymisessä.

Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemestä, korkea valkoinen rakennus päivällä.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva.

Osuuskauppa Arina suunnittelee rakennuttavansa Rovaniemen keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoisen Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellin, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut henkeäsalpaavan kauniin vaaramaiseman kunnioittaminen sekä alueen palveluiden ja vetovoiman kehittäminen. Lisäksi hankkeessa on koko Sokos Hotels -ketjun tapaan sitouduttu edistämään vastuullista ja kestävämpää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka.

– Rovaniemen keskustan Lapinmaa-korttelin kehittäminen palvelee toteutuessaan niin matkailijoita kuin rovaniemeläisiä. Osuuskauppana tehtävänämme on kehittää palveluita, joita asiakasomistajamme haluavat ja tarvitsevat. Tämä hanke toteutuessaan paitsi piristäisi matkailua, toisi uusien palveluiden kautta eloa ja iloa kaupunkikeskustaamme. Vuosien yhteistyö kaupungin asiantuntijoiden kanssa on ollut perusteellista ja ratkaisukeskeistä. Olemme 50 erilaisesta vaihtoehdosta yhdessä löytäneet parhaan kokonaisratkaisun, joka toteuttaisi niin kaupungin tavoitteita ja tahtotilaa kuin mahdollistaisi kannattavan liiketoiminnan edellytykset vuosikymmeniksi tulevaisuuteen, kiteyttää Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho

– Rovaniemen kansainvälisellä ja kotimaisella matkailulla on vetovoimaa, jota matkailun megatrendit vahvistavat. Vieraat odottavat elämyksiä, joita laadukkaat majoitus- ja ravintolapalvelut osaltaan tarjoavat. Lapinmaa-korttelin Solo Sokos Hotel -tornihotelli esittelisi vieraille ja rovaniemeläisille Rovaniemen upeita suisto- ja vaaramaisemia aivan uusista näkökulmista niin hotellihuoneista kuin ylimmän kerroksen näköalaravintolasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Hotellihankkeella olisi samalla merkittävä työllistämisvaikutus jo rakentamisvaiheessa yli 300 henkilötyövuotta ja valmistuttuaan kokonaisuus tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille, jatkaa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

  • Yhteensä 18 kerrosta
  • Solo Sokos Hotel, 220 huonetta
  • Elämykselliset katutason ruokaravintola ja kahvila sekä näköalaravintola kattokerroksessa (yhteensä 530 asiakaspaikkaa)
  • Aistillinen saunamaailma hotellin 10. kerroksessa
  • Maanalainen pysäköintihalli sisältää 93 autopaikkaa ja 16 sähkölatauspistettä
  • Sale-lähikauppa
  • Investoinnin arvo 67 miljoonaa euroa
  • Työllistää rakennusaikana yli 300 henkilötyövuotta ja tarjoaa valmistuttuaan yli 100 työpaikkaa

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta 10.6.2024. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaavan, se etenee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva: Korkea, moderni hotellirakennus kaupunkiympäristössä, taustalla vuoria ja pilvinen taivas.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva.
Lataa
Havainnekuva korkea kerrostalo (hotelli) iltavalaistuksessa Rovaniemen keskustassa.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva.
Lataa
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellista illalla, taustalla täysikuu ja pilvinen taivas.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva.
Lataa
Hotellihuone, jossa näkymä iltataivaalle ja joelle.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen hotellihuoneen havainnekuva.
Lataa
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemen skybarista, josta avautuu kaupunkimaisema iltavalaistuksessa.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen skybarin havainnekuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat tasavertaisesti lähes 190 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. 3000 Arinalaista tarjoavat marketkaupan, liikennekaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluita noin 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea. Arinan asiakasomistajat saavat palveluja käyttämällä hyötyjä keskimäärin noin 575 euroa taloutta kohden vuodessa. Arinan tuotot palautetaan aina pohjoiseen, pohjoisen ihmisten ja alueen hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina

Vakava väkivallanteko Kauppakeskus Valkeassa tiistaina 18.6.19.6.2024 11:38:02 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut kaksi vakavaa väkivallantekoa lyhyen ajan sisällä, joista viimeinen tiistai-iltana 18.6.2024 noin kello 21:25. Tilanteessa Kesäkadulle saapunutta henkilöä puukotettiin kauppakeskuksen Kesäkadulla. Valkean järjestyksenvalvojat ottivat epäillyn tekijän kiinni ja S-market Herkun henkilökunta antoi ensiapua uhrille. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito toimitti uhrin jatkohoitoon sairaalaan. Poliisin antaman tiedon mukaan uhri ei ole hengenvaarassa. Poliisi tutkii tapausta ja Kauppakeskus Valkean johto ja henkilökunta auttavat viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin. Poliisin arvioiden mukaan teon taustalla ovat rasistiset motiivit. Teko ei kohdistunut Valkeaa tai Valkean henkilökuntaa kohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye