Skills Finland ry

Mästare2024-evenemanget lockade storpublik

Dela

Finlands bästa unga yrkesproffs tävlade om FM-medaljer i yrkesskicklighet i ett vårigt Kuopio 20-23.5.2024. Evenemanget besöktes av 59 000 personer.

Katri Bäck Savon ammattiopisto/Skills Finland

Mästare2024-evenemanget arrangerades i Kuopio 20-23.5.2024 i samarbete med studerande, personal, arbetslivs- och företagsparter samt andra intressenter. Över 400 unga som studerar en yrkesutbildning tävlade om FM-medaljer. Medaljer delades ut i 49 grenar, varav fem var avsedda för studerande med särskilda behov i MästarePLUS-grenar. Evenemanget besöktes av 59 000 personer och uppskattningsvis har över 10 000 följt sändningarna på distans.

Till Mästarnas Mästare valdes Max Miettunen, som studerar vid Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia och tävlade i fastighetsskötsel. Mästarnas Mästare är en guldmedaljör i sin egen gren som fungerar som representant för yrkesutbildningen i ett år. Han får en helt elektrisk Volvo EX30 som tjänstebil i ett år.

– Det är fantastiskt att få representera yrkesutbildningen. Jag har inte varit i liknande situationer tidigare. Men jag gillar allt nytt och det här innebär en liten utmaning för mig. Jag försöker göra mitt bästa, säger Miettunen.

Yrkesutbildning var ett naturligt val för Miettunen efter grundskolan, eftersom han njuter av att arbeta med händerna och känner igen sina styrkor i det.

– Jag vill utnyttja mina hantverksfärdigheter eftersom jag är riktigt bra på det. Yrkesutbildning öppnar i sin tur dörrar och att fullfölja utbildningen är ett bevis på kompetens, fortsätter Miettunen.

Mästare2024-evenemanget i siffror
• 3 tävlingsdagar
• 404 finalister, som har valts ut från över 1900 semifinalister
• 52 grenar, varav 5 är avsedda för studenter med särskilda behov i MästarePLUS-grenar
• 36 trepersonerslag tävlade i finalen av Mästare9-tävlingen. Lagen valdes ut i lokala och regionala tävlingar med nästan 10 000 högstadieelever
• cirka 1150 studerande involverade i arrangemangen av evenemanget
• cirka 300 samarbetspartners
• 10 000 högstadieelever på besök
• Nästan 40 internationella gästtävlande och 22 tävlande i Finlands yrkesskicklighetslandslag
• Gäster från nästan 20 länder
• Besökare på evenemanget 59 000
• Över 10 000 tittare på webbsändningar

Huvudansvarig arrangör för evenemanget var Savon ammattiopisto. Bakgrundsorganisationen för evenemanget är Skills Finland rf.

• Bildbank, Skills Finland / många nya bilder från Taitaja2024 Kuopio-evenemanget:https://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/

Nyckelord

Kontakter

Mästare2024-evenemang arrangeras i Kuopio 20.-23.5.2024. Evenemanget samlar ihop landets toppförmågor för att tävla om finska mästerskapet. Evenemanget ordnas i Kuopio-hallen och på Savilahti campus vid Savon ammattiopisto och det är avgiftsfritt för allmänheten.

I FM-tävlingens final i yrkesskicklighet tävlar ungefär 350 studerande från olika yrkesområden. I semifinalerna deltog 1903 tävlare. Finalister tävlar i 49 grenar. Fem av grenarna är MästarePLUS-grenar som är avsedda för studerande i behov av särskilt stöd. I samband med Mästare2024- evenemang tävlar man i finalen i Mästare9-tävlingen för högstadieelever.

Huvudansvarig arrangör för evenemanget är Savon ammattiopisto. Evenemangets bakgrundsorganisation är Skills Finland rf som främjar yrkesutbildningens kvalitet och dragningskraft genom tävlings- och träningsverksamhet. Tillsammans med sina samarbetspartner ordnar organisationen årligen yrkesutbildningens storevenemang Mästare och skickar Finlands officiella yrkeslandslag till internationella yrkesskicklighetstävlingar.

Följ Skills Finland ry

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skills Finland ry

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye