Kela

Kumppanikysely 2023: Mitä kumppanit ajattelevat asiakasyhteistyöstä Kelan kanssa?

Jaa

Kela on tärkeä kumppani, jonka pitäisi ymmärtää paremmin yhteistyökumppanin työtä sekä sujuvoittaa asiakkaan tietojen liikkuvuutta. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin loppuvuonna 2023 tehdyn kumppanikyselyn vastauksissa. Kyselyn tulokset on nyt julkaistu kela.fissä.

Henkilö käytävällä

Toteutimme marraskuussa 2023 kyselyn yhteistyökumppaneillemme. Kysyimme asiakasyhteistyössä tärkeiltä kumppaneiltamme esimerkiksi, miten hyvin Kela on onnistunut toteuttamaan kumppanin työssä tärkeitä palveluita ja mitä Kelan pitäisi kehittää, jotta yhteiset asiakkaat saisivat tarvitsemansa palvelut ja etuudet sujuvammin.

Saimme kyselyyn lähes 1 100 vastausta. Eniten vastauksia saimme hyvinvointialueiden aikuissosiaalityöstä (297), oppilaitoksista (89), kunnan työllisyyspalveluista (71) ja hyvinvointialueiden erikoissairaanhoidosta (70).

Vastaajista valtaosa pitää Kelaa tärkeänä kumppanina asiakasyhteistyössä. Valtaosa puhuu Kelasta myönteisesti ja luottaa Kelasta saatavaan tietoon. Kehitettävääkin on, esimerkiksi yhteistyökumppanin työn ymmärtämisessä, etuustyön sujuvuudessa ja nopeudessa sekä asiakastietojen vaihdossa.

Kela hyödyntää kyselyn tuloksia erilaisissa selvityksissä, kokeiluissa, projekteissa ja hankkeissa, kuten valmistautumisessa työllisyyspalvelujen ja kotoutumisen uudistuksiin. Kyselystä saadut tiedot ovat äärimmäisen tärkeitä, kun suunnittelemme palvelujen kehittämistä. 

Kyselyn tuloksista on nyt julkaistu artikkeli kela.fissä. Tutustu Kelan kumppanikyselyn 2023 tuloksiin.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Linkit

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye